FACEBOOK

Kedd esti összefoglaló

Kedd esti összefoglaló
hozzászólás, 2008.08.12.

Cseh László országos csúccsal, a negyedik legjobb idővel jutott döntőbe 200 m pillangón a pekingi olimpián, míg Gyurta Dániel 200 m mellen olimpiai és Európa-rekordot repesztett, így a legjobb idővel került az elődöntőbe. A férfi kardozók és az evezősök a reméltnél sokkal gyengébben szerepeltek.

Cseh és Gyurta mellett a többi úszó nem jutott tovább. Verrasztó Evelyn 200 m vegyesen országos rekordot ért el, majd szétúszás után lemaradt a döntőről, azaz kilencedik lett. Mutina Ágnes 200 m gyorson a 11. helyen végzett. Makány Balázs 100 m gyorson 28., női 200 m pillangón Boulsevicz Beatrix 18., Kovács Emese - messze elmaradva az általa tartott nemzeti rekordtól - 27. lett. A férfi 4x200 m-es gyorsváltó ugyan országos csúcsot ért el, mégsem került a fináléba, 13. helyen zárt. 

Az úszóknál maradva: férfi 200 m gyorson az amerikai Michael Phelps, férfi 100 m háton pedig honfitársa, Aaron Peirsol repesztett világcsúcsot. Phelpsnek ez volt a harmadik pekingi, és összesítésben a kilencedik olimpiai aranyérme. Utóbbival belépett a sport halhatatlanjainak klubjába, mivel holtversenyben minden idők legeredményesebb olimpikonja lett. A 23 éves szuperklasszison kívül eddig két honfitársa, a szintén úszó Mark Spitz és az atléta Carl Lewis, valamint a finn futó Paavo Nurmi és a szovjet tornász, Larissza Latinyina volt képes kilenc olimpiai elsőségre.

A férfi kardozók éremreménnyel vágtak neki a napnak, aztán Nemcsik Zsolt és a Szilágyi Árontól kikapó Decsi Tamás már az első körben kiesett, aztán a nyolcaddöntőben Szilágyi is búcsúzott. 

A férfi vízilabda-válogatott második mérkőzésén simán, 17-6-ra nyert Görögország ellen.

A dupla trapban Gerebics Roland úgy lett kilencedik, hogy szétlövéssel maradt le a hatos fináléról.

A 2005-ben világbajnok, tavaly pedig Eb-győztes Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár sokáig vezetett reményfutamában, ám az egység elfáradt, csak a negyedik helyen végzett, így nem jutott középdöntőbe, s legfeljebb 13. lehet.

A vitorlázó Berecz Zsombor a Laser osztályban két futam után a 31., míg a szörfösök már négy futamot teljesítettek, Gádorfalvi Áron a 17., Detre Diána pedig a 21. helyről várja a folytatást.

A Szávay Ágnes, Arn Gréta kettős teniszmérkőzése sötétedés miatt elmaradt a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj duó ellen a női párosok első fordulójában. A találkozót szerdán magyar idő szerint 10 órától játsszák le.

A magyar versenyzők keddi eredményei:

    EVEZÉS:
    --------
férfi könnyűsúlyú kétpár: Varga Tamás, Hirling Zsolt egység 4. lett reményfutamában, így nem jutott középdöntőbe, a 12 közé

    SPORTLÖVÉSZET:
    -------------------
férfi dupla trap: Gerebics Roland 9.

    ÚSZÁS:
    --------
női 200 m gyors: Mutina Ágnes 11.
férfi 200 m pillangó: Cseh László döntőbe jutott a 4. idővel
női 200 m vegyes: Verrasztó Evelyn 9.
férfi 100 m gyors: Makány Balázs 28.
női 200 m pillangó: Boulsevicz Beatrix 18., Kovács Emese 27.
férfi 200 m mell: Gyurta Dániel elődöntőbe jutott a legjobb idővel
férfi 4x200 m gyorsváltó: Magyarország (Kis Gergő, Kerékjártó Tamás, Kozma Dominik, Kovács Norbert) 13.

    VITORLÁZÁS:
    ---------------
Laser: Berecz Zsombor két futam után a 31.
férfi szörf: Gádorfalvi Áron négy futam után 17.
női szörf: Detre Diána négy futam után 21.

    VÍVÁS:
    -------
férfi kard: Szilágyi Áron 15., Nemcsik Zsolt 18., Decsi Tamás 19.

    VÍZILABDA:
    ------------
    férfiak, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Görögország 17-6

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking