FACEBOOK

Sorsoltak az európai kupákban

Sorsoltak az európai kupákban
hozzászólás, 2008.08.11.

Bár most mindenki Pekingre figyel, az élet az olimpia után sem áll meg. Győrben, a női ifjúsági Európa-bajnokság zárónapján elkészítették az európai klubtornák ősszel kezdődő sorozatának csoportbeosztását. A Honvéd a szlovéniai Koperben, továbbjutásra esélyesként küzd meg az Euroliga csoportkörébe jutásért, míg a Szeged számára rendezőként nem jelenthet problémát a LEN Kupa következő fordulójába kerülés. Az Újpestnek ugyanezt Franciaországban kell kivívnia.

A LEN, a kontinentális szövetség által elkészített sorsolás szerint az Euroligában - ahol a magyar bajnok Vasas csak a főtáblán, a legjobb 16 között, a bajnoki ezüstérmes Eger pedig a 2. körben kapcsolódik be - a kispesti férfiegyüttes Koperben játszik októberben.

Az ob I-ben ötödik Újpest Montpellier-ben kísérli meg a továbbjutást, a bajnoki negyedik helyezett Szeged pedig a hazai pálya előnyét élvezheti a LEN Kupa október közepi nyitányán.

A magyar érdekeltségű csoport:
Euroliga, 1. selejtezőkör (október 3-5.):
C csoport, Koper (Szlovénia): Honvéd, Budvanszka Rivijera (montenegrói), Spandau 04 (német), Koper (szlovén), Donk Gouda (holland), Rotherham (brit)

SZIVÓS MÁRTON:

A Budva és a Spandau számít komoly ellenfélnek, egyelőre egyiknek sem ismerem a jelenlegi öszetételét. Az biztos, hogy rájuk kell ügyelnünk, a többiek nem okozhatnak gondot. A mi csapatunk is átalakulóban van, meglátjuk. Jó főpróba lesz számunkra a bajnokság előtt, hogy lemérjük, hol tartunk a felkészülésben.

További csoportok:

A csoport, Kassa (Szlovákia): Posillipo (olasz), Volgográd (orosz), Dinamo Bukarest (Román), Kosice (szlovák) Szceczin (lengyel), Innsbruck (osztrák)

B csoport, Porto (Portugália): Panioniosz Athén (görög), Olympic Nice (francia) Oradea (román), Harkov (ukrán), Eindhoven (holland), Porto (portugál) London (brit)

D csoport, Sibenik (Horvátország): Sibenik (horvát), Marseille (francia), Duisburg (német), Mariupol (ukrán)

A csoportokból az első két helyezett az Euroliga csoportkörébe kerül, a harmadik és a negyedik a LEN Kupában folytathatja.

LEN Kupa, 1. selejtezőkör (október 17-19.), magyar érdekeltségű csoportok:
B csoport, Montpellier: UTE, Adalar Istanbul (török), Montpellier (francia), Odense (dán)
G csoport, Szeged: Szeged, Steaua Bucuresti (román), Sete (francia)

A csoportokból az első két helyezett jut tovább.

BAKSA LÁSZLÓ:

Remélem, sikerül megnyernünk a csoportot. A hazai pálya előnyt jelent és nem túl erősek az ellenfelek, bár a Steauát nem szabad lebecsülni. Ha jól tudom, odaigazolt három válogatott és Vlad lett az edzőjük.

2 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2008.08.12. 10:19

Tavaly nem úgy volt még, hogy az első négy jut tovább ebből a körből? Idén hány kiemelt van a második körben? Ha idén csak kettő megy tovább az első körből és hozzájuk nyolc "félkiemelt" csatlakozik, akkor mi lesz a lebonyolítás a második körben? 4*4-es csoportok és onnan is az első kettő jut tovább, a főtáblára?

Szöszke hozzászólása
2008.08.11. 23:23

Ez nem lehet kérdés HAJRÁ EGER!