FACEBOOK

Olimpiai hangpróba: 135 decibel kellett a győzelemhez

Olimpiai hangpróba: 135 decibel kellett a győzelemhez
hozzászólás, 2008.08.06.

Jónéhány szurkoló kieresztette a hangját szerdán délelőtt a tihanyi Visszhang-dombon, a Theoróra olimpiai hangpróbán. A győztes egy dunaújvárosi fiatalember lett, aki emócionális eltökéltséggel és 135,4 decibeles hangerővel fejezte ki ama kívánságát, hogy a magyar vízilabdázók hozzák el az aranyérmet Pekingből. A jó hangulatú hangpróba csúcspontja az volt, amikor Kemény Dénes és Szécsi Zoltán élőben, telefonon, Pekingből szólt a Visszhang-dombon egybegyűltekhez.

Nyaralók, külföldi turisták, vízilabda-szurkolók és iskolai csoportok sorakoztak fel a tihanyi Visszhang-dombon, hogy egy decibelmérőbe kiáltva üzenjenek a magyar női és férfi vízilabda-válogatottnak. A Theodora Olimpiai Hangpróbán kétszemélyes hévízi wellness-hétvége ütötte a markát a leghangosabb drukkernek, a második és a harmadik helyezett a férfi vízilabda-válogatott által dedikált vízilabdával vigasztalódott. A csapatokat buzdító kiáltások közül 135,6 decibel erősségű üvöltéssel egy 35 éves fiatalember emelkedett ki. Őt 134,4 decibellel egy tótkomlósi sportrajongó követte. A harmadik helyen két jászberényi tizenéves osztozott, együtt 134 decibellel kiáltották bele jókívánságukat a tihanyi környezetbe. Az indulók maguk választhatták meg, hogy mit üzennek a Pekingben készülő női és férfi pólósoknak. A népszerűségi listán holtversenyben végeztek a ’Ria, ria, Hungária’ és a ’Hajrá’ rigmusok, de volt olyan versenyző, aki inkább az édesanyjának üzent a Visszhang-dombról. (Orosz turista is próbálkozott - ennek oka nyilván az, hogy a vízilabdázásban nagy múltra visszatekintő ország nem tudta magát kvalifikálni a pekingi olimpiára...)



Röviddel 12 után nagy meglepetésben volt része a tihanyi közönségnek: Kemény Dénes és Szécsi Zoltán mobiltelefonon jelentkezett be Pekingből. Megköszönték a szurkolást, és arra a kérdésre, hogy találkoztak-e már fanatikus szurkolókkal, elmesélték, hogy van két olyan drukkerük, akik 10 éve követik őket minden világmérkőzésre, a csapat legnagyobb örömére. 

A Theodora Olimpiai Hangpróbát a Magyar Vízilabda Szövetség arany fokozatú támogatója, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. szervezte. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a Theodora a közeli Balaton-felvidék védett tájairól származik. Az ásványvíz márka nyári promóciójának középpontjában pedig a vízipóló áll: keresik a leglelkesebb szurkolót. Ahol felbukkannak vízilabda kapujukkal, bárki bizonyíthatja jártasságát a labdajátékban. Emellett szurkolói kellékek, például paróka, arcfesték, síp felhasználásával azt is bizonyíthatják, hogy ők a leglelkesebbek. A résztvevőket lefotózzák, képeiket feltöltik a www.theodora-info.hu weboldalra. Itt hetente kiválasztják és megajándékozzák a legkreatívabb indulókat. A promóció folytatódik az olimpia ideje alatt, így akik lemaradtak a tihanyi hangpróbáról, még mindig bizonyíthatják, hogy ők a leglelkesebb drukkerek.

Képek a hangpróbáról

1 régi hozzászólás

régi egri hozzászólása
2008.08.07. 11:32

Hajrá Vasas 136 db.vel...