FACEBOOK

Kínai lap a magyar vízilabdázásról

Kínai lap a magyar vízilabdázásról
hozzászólás, 2008.08.05.

Magyarország a vízilabda szellemi központja - olvasható a China Daily angol nyelvű napilap keddi olimpiai számában.

Szivós Mártonról és a horvát kapusról, Franko Vicanról készült fényképpel indul a kínai napilap vizes sportokat bemutató számában a vízilabdának szentelt oldal.

Az oldal felét betöltő fényképen a magyar játékos a horvát kapusnak készül gólt lőni, a sportágat bemutató írásnak pedig a "Magyarország a mesterhármasra hajt" címet adták.

A cikkben Magyarországot a vízilabda szellemi központjának nevezik, valamint kiemelik, hogy a magyar válogatott 24 olimpia alatt 14 alkalommal szerzett érmet, a pekingi játékokon pedig a 2000-es és 2004-es siker után megszakítás nélkül a harmadik aranyra hajt.

Az ellenfelek közül a szerbeket említik meg, mint akik a leginkább veszélyeztethetik a magyar csapat győzelmét. A kínai újságírókat is megihlette a család és a hagyományok tisztelete, a cikkben három bekezdés is Szivós Mártonról szól. Az újság szerint a 26 éves vízilabdásra nehezedik majd Pekingben a legnagyobb nyomás, ugyanis az édesapja és a nagyapja összesen hét olimpiai érmet nyert 1948 és 1980 között. (A jelek szerint az a hír még nem jutott el Pekingbe, hogy a végső keretszűkítésnél Szivós Márton kimaradt Kemény Dénes csapatából, ennél fogva a családi medálgyűjtemény a kínai fővárosban bizonyosan nem fog gyarapodni - a szerk.)

A pólósokról szóló rész végül a kínai női vízilabdásokkal fejeződik be, a csapat edzőjének három hónappal ezelőtti nyilatkozatát idézik, amely szerint az olimpiai aranyérem "többé nem lehetetlen".

(MTI)

1 régi hozzászólás

A hozzászólása
A12736
2008.08.07. 20:34

Látod Deni.... Úgy látom csak Te vagy az egyetlen vak ember ezen a világon.... Ha igazi, a magyar vízilabdaért tenni akaró ember lennél, és nem csak a saját magad hírnevének, egojának építésével lennél elfoglalva, akkor másképpen is dönthettél volna.... De Athén óta elszállt veled minden.... Csak Te vagy és senki más... Tegyük hozzá, ha egy lába lenne Szívósnak akkor is el kellett volna vinned, csak azért, hogy ne csak a "China Daily" hozza le azt, hogy magyarország többek között miért is a legnagyobb vízilabda nemzet... No comment....