FACEBOOK

Kiss Csaba döntött: Strandvízilabda bajnokok lettek a Körkutyák

Kiss Csaba döntött: Strandvízilabda bajnokok lettek a Körkutyák
hozzászólás, 2008.08.04.

Szombaton Nyíregyházán rendezték a IX. Nestea Strandvízilabda Bajnokság döntőjét. A hat döntőbe jutott csapatban több válogatott kerettag is érdekelt volt. A küzdelmet végül az első bajnokság óta induló, egykori szentesi barátokból felálló Körkutyák csapata nyerte.

A Sóstógyógyfürdő másodszor látta vendégül a strandvízilabda bajnokság küzdelmeit, döntőt azonban először rendeztek a szabolcsi megyeszékhelyen. 16 csapat indult ebből a selejtezők után 6 jutott a döntőbe. A strandvízilabda szabályairól röviden: Kisebb pályán 3+1-es csapatok 2 nyert szettre játszanak (mint teniszben). A játszmák 6 gólig tartanak, de lehet 6-5-re is nyerni.

A kora reggeli sorsoláson két csoportba osztották a csapatokat, ahonnan a csoportelsők egyből kvalifikálták magukat az elődöntőbe, míg a csoport 2.-3.-ok keresztbejátszottak ezért. Így alakult ki az elődöntő, majd később a döntő mezőnye. Az egésznapos program reggel délelőtt 11 órakor kezdődött a későbbi döntős Makett és a Tipo összecsapásával, míg a döntőre szinte sötétedéskor került sor 19 órától. A köztes időkben a nézők között matracfújó versenyt rendeztek, ezzel csalogatván a helyieket egy kis játékra. A győztes nem csak a matracot, hanem más ajándékot is hazavihetett. Délután 3 órakor pedig megjelent a válogatott első számú kapusa Szécsi Zoltán is, akit azonnal közrefogta a rajongók és mindenki izgatottan készített vele közös fotókat, rázott vele kezet, vagy kért tőle autogramot.

A vízben is voltak válogatottak, valamint az OB I színe java. Így igazán szoros mérkőzésekre került sor. A Hárai Balázzsal és Gór-Nagy Miklóssal felálló Minune Baso csapata magabiztosan nyerte a B csoportot a Kinder Pécs valamint a Szolnoki Légió előtt, míg az A jelű trióban a helyiekkel megerősített Makett a Kiss Csaba vezette Körkutyáktól kapott ki szoros csatában (a csoport harmadik tagja a Tipo VSC volt). A keresztbejátszáson a csoportmásodikok győztek, így az elődöntőben a Minune Baso – Makett mérkőzés számított rangadónak. Végülis döntő szett 6-3-ra nyert a Makett. A döntőt a Vígh Róbert vezette (7 gólig jutott) Körkutyák 1-6-os első játszma után 6-5, 6-3-ra nyerte. A győztes találatot Kiss Csaba szerezte, így a Körkutyáké lett a 250.000 Ft-os fődíj.

Eredmények:

Elődöntő:
Körkutyák – Szolnoki Légió 2:0 (6-2, 6-4)

Minune Baso – Makett 1:2 (6-3, 4-6, 3-6)

Döntő:
Körkutyák – Makett 2:1 (1-6, 6-5, 6-3)

Bajnok a Körkutyák csapata. (Orosz László, Horváth Tamás, Juhász Tibor, Czirok Csaba, Torday Árpád, Kiss Csaba, Matajsz Márk, Vígh Róbert)