FACEBOOK

Doppingellenőrzés a magyaroknál

Doppingellenőrzés a magyaroknál
hozzászólás, 2008.08.03.

A vasárnap Pekingbe érkezett magyar olimpiai csapat néhány tagja máris átesett az első doppingellenőrzésen.

A MOB beszámolója szerint délután négy óra előtt húsz perccel - magyar idő szerint 9:40-kor - egy svéd hölgy vezetésével feltűnt egy öttagú csoport a magyar szálláshely bejáratánál, és egyedi módon választotta ki az alanyokat.

"A kézilabda-csapatot kívánjuk ellenőrizni, és az előírás úgy szól, hogy attól a három játékostól kérjünk mintát, akit először meglátok" – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetve a szervezőbizottság (BOCOG) munkacsoportjának ellenőre, aki félre is ültette az ajtón kilépő Szamoránsky Piroskát, Bódi Bernadettet és Tomori Zsuzsannát

Kisvártatva a másik tizenegy lány is feltűnt a színen, a csapat ugyanis épp edzésre indult. Sinka László sportágvezető szóvá is tette, hogy ebben a stádiumban legalábbis megkérdőjelezhető, hogy ilyen módon "kivonják a forgalomból" a játékosokat, az együttesnek ugyanis joga van ahhoz, hogy gyakorolhasson, teljes létszámban. A svéd hölgy közölte, nagyon hamar végeznek, ha a lányok leadják a mintát, Szamoránsky azonban jelezte, hogy ő pont indulás előtt járt a mellékhelyiségben... 

Az ellenőrök vezetője telefonos egyeztetést kezdeményezett a központtal, hogy esetleg este jöhessenek be hozzájuk a lányok, mivel azonban már elindult a papírok kitöltése, továbbá a nyakakba felkerült a "Doping Control Station" kártya, az akkreditációkat pedig a kínai segítők begyűjtötték, elkerülendő bármilyen félremagyarázható cselekményt, a három lány Tállay András keretvezető orvossal a falu egészségügyi központja felé vette az irányt. A MOB kocsikat biztosított arra az esetre, ha időben végeznek, és csatlakozni tudnak a többiekhez.

Az ellenőrök a női vízilabdázókat is keresték, csakhogy ők – előre bejelentett módon – éppen edzésen voltak. "Semmi baj, majd eldöntjük, hogy utánuk megyünk, vagy visszatérünk este" – mosolygott a svéd ellenőr asszisztense. Később megszületett a döntés: a mintagyűjtés érdekében kiszállnak az uszodába.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking Volvo

1 régi hozzászólás

t hozzászólása
t12595
2008.08.04. 12:27

Athén után ez várható volt. Szégyenkezem is rendesen.