FACEBOOK

Az olimpia legjei - 236 cm, 181 kg, 67 év

Az olimpia legjei - 236 cm, 181 kg, 67 év
hozzászólás, 2008.08.02.

A házigazda kínaiak adják a pekingi olimpia legnagyobb és legkisebb résztvevőjét: a 236 centis kosarassztár, Jao Ming (Yao Ming) és a mindössze 136 centis műugró, Zso Lin-csen (Ruolin Chen) között éppen egy méter a különbség.

Az ötkarikás mezőny legapróbb férfiúja Bastie Samir ghánai bokszoló lesz, aki 141 centire nőtt. A hórihorgas hölgyeknél öt, egyformán 202 centis sportoló viszi el a pálmát: a kosaras dél-koreai Eun Dzsu Ha, az orosz ex-pécsi Jekatyerina Liszina és Marija Sztyepanova valamint a röplabdázó orosz Jekatyerina Gamova és Julija Merkulova.

Az ázsiai seregszemle legfiatalabbja egy kameruni úszólány, Antoinetti Guedia Mouafo, aki október 21-én még csak 13 éves lesz, a fiúk Benjáminja pedig az alig 14 éves, szintén úszó Dwayne Didon a Seychelle-szigetekről. A korelnököket a japán díjlovagló-válogatott szolgáltatja: Jagi Mieko 58, férfi csapattársa, Hokecu Hirosi pedig 67 évesen száll nyeregbe Pekingben.

A XXIX. nyári játékok legkönnyebbje a hazai közönség előtt műugródeszkára álló Hszin Vang (Xin Wang) lesz a maga 28 kilójával, míg az "olimpia kolosszusa" cím egy guami cselgáncsozót, Ricardo Blast illeti meg, aki 181 kg-ot nyom. A legsúlyosabb nő a 167 kilós ukrán súlyemelő, Olha Korobka.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking