FACEBOOK

Koncertek, ötezer férőhelyes éjjel-nappali étterem

Koncertek, ötezer férőhelyes éjjel-nappali étterem
hozzászólás, 2008.07.29.

Számos érdekességgel várja a folyamatosan érkező sportolókat, illetve edzőket, sportvezetőket a hivatalosan vasárnap megnyílt pekingi olimpiai falu.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján olvasható beszámoló szerint minden este koncertek szórakoztatják a versenyzőket, s az első vasárnap már meg is volt. A vendéglátók alkalmi nyelvtanfolyamokat is szerveznek, melyeken az alapvető kínai kifejezéseket lehet elsajátítani.

A hivatalos megnyitó napjától a falu fitnesz és wellness központja is várja az olimpikonokat. A fitnesz-teremben közel 200 gép és több tucat súlyzó áll rendelkezésre. A mellette lévő szaunát és úszómedencét is - természetesen - díjmentesen használhatják az olimpikonok. Játéktermekben szintén múlathatják az időt, a pénznyelő automaták, a félkarú rablók viszont innen hiányoznak. 

A falu 5000 férőhelyes étterme 24 órán keresztül üzemel, a hatalmas sátor az 1996-os atlantai nyári játékok óta nem változott, mert ugyanaz az amerikai étteremlánc gondoskodik az ételekről.

Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója elmondta, rendkívül hűvös van a sátorban, ezért a megfázás megelőzése érdekében ajánlott melegítő felsőben étkezni. Az újoncok figyelmét arra hívta fel, hogy nem szabad elcsábulni a rengeteg finom falat láttán.

"A hidegpultokon többféle felvágott, sonka, szalámi, a legkülönbözőbb sajtok, a salátabárban káposzta, paradicsom, répa, bab, uborka, különböző öntetekkel sorakozik. A leveseket követő főételek a mediterrán, az ázsiai és a kontinentális pultoknál találhatók. Különféle húsok, halak, sütve, párolva, grillezve, köretekkel, minden mennyiségben. Desszertként gyümölcs, szőlő, alma, narancs, banán, aszalt szilva közül lehet választani. Édességet puding, krém, gyümölcstorta, fagylalt jelenti, talán egyedül száraz édességből kínálnak kevesebbet a szokottnál. Innivaló is akad, tej, tea, kávé, üdítő, ásványvíz. Szeszes italt, sört viszont természetesen nem találni ..."

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking