FACEBOOK

Tudnivalók az olimpiai helyszínek bejáratainál

Tudnivalók az olimpiai helyszínek bejáratainál
hozzászólás, 2008.07.29.

A pekingi olimpiai sportlétesítmények bejáratainál angol és kínai nyelvű tájékoztató táblákon olvasható a belépőjegyek mellé járó házirend rövidített változata, amely a legfontosabb tudnivalókat, többek között a lelátókra bevihető zászlók méretét is tartalmazza.

A belépési szabályokat négy fő pontban sorolják fel. Ezek közül első a biztonsági ellenőrzés, ami miatt a kapukat már a sportesemény kezdete előtt két órával kinyitják. A biztonság és a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében 13 alpontban részletezik, hogy a nézőtérre mit lehet és mit nem lehet bevinni.

Ételt és italt például bármilyen formában és csomagolásban tilos. A hangszerek, beleértve a dobok, sípok és trombiták szintén tiltólistán szerepelnek. Nem léphetnek be a lelátókra azok a szurkolók, akik nagyobb táskával vagy csomaggal érkeznek.

Az olimpián és a paralimpián részt vevő országok nemzeti lobogóit legfeljebb egy méterszer két méteres méretben, zászlórúd nélkül engedik a nézőtérre.

A professzionális videofelszerelés bevitele is tilos, de a veszélyes tárgyak között sorolják fel a fényképezőgép-állványokat, illetve a hosszú nyelű esernyőket és járást segítő botokat is.

Külön kitérnek arra, hogy az ittas és a nem megfelelő öltözékű embereket sem engedik be, valamint kérik, hogy minden néző a személyzet adta utasításokat kövesse.

A szervezők ígéretei szerint a részletes tudnivalókat tartalmazó tájékoztató 14 nyelven, köztük magyarul is letölthető lesz a játékok hivatalos honlapján.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking