FACEBOOK

Varga Tamás: Aranyért megyünk Malagába

Varga Tamás: Aranyért megyünk Malagába
hozzászólás, 2008.07.24.

Az olimpiai címvédő vízilabda-válogatottra zsúfolt időszak vár: a fizikai felkészülést edzőmérkőzések követik, majd július elején a málagai Európa-bajnokság. Utána viszont egy hónapot kell várni az év fő eseményére, a pekingi olimpiára. Varga Tamást, a szegediek rutinos válogatott játékosát az előtte álló feladatokról kérdeztük, mindenekelőtt azonban arról: hogyan sikerült feltöltődnie az embert és pólóst próbáló időszakra?

„Éppen most végeztem a horgászással - nyilatkozta a sporthirado.hu-nak Varga, aki szegedi játékosként nem kis meglepetésre nem a Tisza felé vette az irányt, hanem a tatai Derítő-tóhoz. - Pontyot éppen nullát sikerült fognom, ugyanis éppen most ívtak, nem választottam jó időszakot. Különben balinra szoktam menni, most viszont kilós dévérek és kárászok szép számmal összejöttek.”

„A válogatott felkészülésével kapcsolatban osztom azoknak a véleményét, akik különbséget tesznek fiatalabbak és idősebbek között. Magamat és a válogatott keret egy részét is utóbbiak közé sorolhatom már, mint harminc éven felülieket. Akiknek már nem olyan intenzitású fizikai munkát kell végezniük, mint az öt-hat évvel fiatalabbaknak. Persze, az alapozó edzéseket nem lehet lespórolni, az alapfeltétel, de biztos vagyok benne, hogy a kapitány, Kemény Dénes szokásához hűen majd egy minden szempontból tökéletes felkészülést állít össze.”

„A margitszigeti és a balatonfűzfői egy-egy hét minden bizonnyal az erőállapot visszaállításáról szól majd, utána jönnek a felkészülési mérkőzések, amely a meccsállóképesség miatt jók. Játszunk a nagy rivális szerbekkel kétkapus edzéseken, ami szerintem azért jó dolog, mert minden bizonnyal az olimpián már csak a négy között találkozunk velük. Ami elsülhet jól vagy éppen rosszul is, mert egy mérkőzésen akár az elődöntőben, akár a döntőben apró nüanszokon már tényleg nagyon sok minden eldőlhet. Így viszont sok meglepetéssel nem tudnak szolgálni, igaz, ez kétélű fegyver. De az rajtunk és a kapitányon múlik, milyen újdonságot találunk ki még esetleg. Persze, már így is éppen eléggé ismeri egymást ez a két válogatott.

„A szerbek után játszunk a románokkal, az amerikaiakkal, a görögökkel és a montenegróiakkal, utóbbi három válogatottal az ING Kupán. Sok időnk másra nincs is, de azt hiszem, ez így is éppen elég lesz.

„Az Eb számomra azért is különösen fontos, mert kontinens-bajnokságot még nem nyertem. De ismerve a magyar pólóra jellemző mentalitást, a kapitány és a csapat hozzáállását, egyértelműen fel merem vállalni: mi az aranyéremért megyünk Málagába is! Részünkről nincs taktikázás az olimpia előtt, de az nehéz feladat lesz, hogy megőrizze a csapat a csúcsformáját Pekingig, vagy éppen képes legyen még egyszer a legjobbját hozni.”

„Az olimpia egyelőre még nagyon távoli, de azt talán különösebben ki sem kell emelnem, egyértelműen a címvédés a célunk. A szegedi folytatás viszont még képlékeny, mármint nem részemről, hiszen biztos, hogy a csapatban játszok jövőre is. És Kásás Zoltán ugyan véglegesen is ki lett nevezve klubedzőnek, ám több poszton is erősítésre vár a keretünk, amelyről egyelőre semmilyen információval nem rendelkezem.”

(sporthirado.hu)

Címkék:
Varga Tamás