FACEBOOK

Gergely István csalódott

Gergely István csalódott
hozzászólás, 2008.07.24.

Gergely István olimpiai és világbajnok, szilasi származású kapus kimaradt Kemény Dénes Eb-keretéből, így csak a televízió képernyője előtt szurkolhat a magyar vízilabda-válogatottnak…

Csalódott, hogy nem utazhatott Malagába?

Igen,nagyon. Habá rén már az év elején lemondtam a kontinensbajnokságról és az olimpiáról is, ám sokan biztattak, ne adjam föl, ott a helyem a magyar válogatottban. A szakemberek szerint jó teljesítményt nyújtottam a Honvédban.

És nem tévedtek, hiszen az Eb-felkészülés zárószakasza előtt jött is Kemény Dénes meghívója.

Végtelenül boldog voltam, amikor tagja lettem a spanyolországi Európa-bajnokságra készülő bővebb keretnek. Nagy elszántsággal, céltudatossággal készültem, de az igazat megvallva, mindig arra gondoltam, a keretszűkítéskor átpottyanok a rostán.

Akkor nem érte váratlanul a szövetségi kapitány döntése?

Igen is meg nem is. Ha mások nem biztattak volna lépten-nyomon, akkor most nem lennék ennyire csalódott. Azon sokkal jobban meglepődtem, hogy Steinmetz Ádám sem lehet ott az Eb-n.

Hogyan tovább?

Nem dőlt össze a világ, s a pólópályafutásom sem ér véget emiatt. Nem adom föl, a malagai Európa-bajnokság ugyan elúszott, de amíg a szövetségi kapitány nem hirdeti ki a pekingi keretet, addig reménykedem az olimpiai szereplésben. Mi, akik itthon maradtunk, továbbra is edzünk, napi öt és fél órát tréningezünk. Az Eb után lesz egy hét pihenő, majd mi is csatlakozunk a malagai csapathoz…

Igen magabiztos a magyar válogatott, hiszen megnyerte első három mérkőzését.

Az Európa-bajnokságot is megnyeri, nagyon szurkolok a társaknak. Bosszant viszont, hogy ilyen gyenge a szlovák csapat, nem tudom, mi történt az együttessel, pedig horvát szakembert is hoztak az illetékesek. Mivel annak idején a szlovák válogatottban is játszottam, örülnék, ha magukra találnának az idei kontinensbajnokságon.

(Új Szó - Zsigárdi László)
Címkék:
Gergely István