FACEBOOK

Százhetvenegy magyar sportoló nevezését fogadták el

Százhetvenegy magyar sportoló nevezését fogadták el
hozzászólás, 2008.07.23.

Sikerrel lezárult az ötkarikás versenyek "előjátékának" legfontosabb, általában hosszúra nyúló fejezete: a pekingi olimpiai falu regisztrációs központjában hosszú egyeztetés során 171 magyar sportoló név szerinti végleges nevezését fogadták el az augusztus 8-án kezdődő XXIX. nyári játékokra.

"Szerencsére megfogadtuk Vajda László barátunk (a helyi szervezőbizottság magyar tagja - a szerk.) tanácsát, és már a regisztráció második napján kiérkeztünk, de a nevezések ellenőrzése, egyeztetése így is 14 órát vett igénybe" – magyarázta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján Molnár Zoltán csapatvezető.

Hozzátette: Pekingbe érkezésükkor a nemzetközi repülőtér hármas, nemrég átadott terminálján gyorsan ment a csomagok kiadása, magyarul beszélő önkéntesek kedvesen, mosolyogva várták őket.

"Nyárias meleg van, de nincs szmog, jó a levegő, a melegről meg azt tartják a pekingiek, hogy az igazi hőség majd csak ezután érkezik" – jegyezte meg Molnár, aki hozzátette: az olimpiai falu felé vezető úton feltűnt, hogy a korábbiakhoz képest lényegesen kisebb a forgalom, nem is csoda, hiszen a bevezetett korlátozás miatt ezen a napon csak a páros rendszámú autók közlekedhettek.

"Reggel nyolc órakor még vendégként érkeztünk az olimpiai falu regisztrációs központjába, s megkezdődött a házigazdák és a résztvevő csapatok számára egyaránt fontos, hosszúra nyúló egyeztetés" – folytatta Molnár.

Az egyeztetés során a végleges nevezés elfogadásához egyeztetni kellett, hogy az illető versenyző mikor szerezte meg a részvétel jogát, illetve mikor teljesítette a nevezési szintet. Ennek egyeztetését szokás szerint egyenként kellett elvégezni. Késleltette a dolgot, hogy a magyar úszóbajnokság hivatalos eredményei, amelyek néhány versenyző számára a szint teljesítését jelentették, kedden délelőtt még nem érkeztek meg a Nemzetközi Úszó Szövetségtől. Lassan végül mégis minden rendeződött, s a szervezőbizottság elfogadta 171 magyar sportoló név szerinti, végleges nevezését. 

A regisztráció sikeres befejezése után Molnár Zoltán és Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató akkreditációs kártyáját is élesítették, így a játékok hivatalos résztvevői lettek, és már nem vendégként, hanem teljes joggal tartózkodtak az olimpiai faluban. 

"A parkosított zöld környezetben lévő házak minden bizonnyal kellemes otthont adnak majd a résztvevő sportolóknak, így a magyar olimpikonok is remélhetően elégedettek lesznek" – mondta Molnár. 

A különítmény szerdán megkezdi a magyar szálláshelyek átvételét.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking