FACEBOOK

Kína az athéni 32-nél több aranyat szeretne

Kína az athéni 32-nél több aranyat szeretne
hozzászólás, 2008.07.23.

Kína célja az, hogy a pekingi olimpián házigazdaként túlszárnyalja a négy évvel ezelőtti, athéni játékokon elért teljesítményt és 32 aranyéremnél többet nyerjen - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Csang Haj-feng (Zhang Haifeng), a kínai sportminisztérium szóvivője.

Az ázsiai ország 2004-ben az Egyesült Államok mögött a második legtöbb elsőséggel büszkélkedhetett. A kínaiak ismét szeretnének az országok versenyében az élmezőnyben végezni, sőt, a legnagyobb siker az lenne a számukra, ha az aranyak vagy az érmek számában megelőznék az Egyesült Államokat. Ebben a tekintetben hatalmas csatára lehet számítani, hiszen nem hivatalosan mindkét országban több mint 40 elsőséggel számolnak.

A kínai sportvezetés a hagyományosan eredményes sportágakon - mint a tollaslabda és az asztalitenisz - kívül műugrásban, ökölvívásban, kerékpárban, evezésben, sportlövészetben és a női súlyemelésben kalkulál több aranyéremmel.

A kínaiak több milliárd dollárt költöttek versenyzőik felkészülésére és házigazdaként a legnépesebb küldöttséggel, több mint 600 sportolóval vesznek részt a pekingi olimpián, amelyen összesen 302 versenyszámban osztanak érmeket.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking