FACEBOOK

Szolgáltató honlapot indítottak az olimpiára érkezőknek

Szolgáltató honlapot indítottak az olimpiára érkezőknek
hozzászólás, 2008.07.18.

A Pekingi Kereskedelmi Hivatal olyan internetes honlapot indított az olimpiára érkező sportolók, játékvezetők, újságírók és turisták számára, amely segíti őket abban, hogy a játékok ideje alatt a kínai fővárosban éttermet, üzleteket, vagy szórakozóhelyeket válasszanak.

A www.bj2008guide.com címen elérhető, angol és kínai nyelven olvasható oldalon több mint kétezer étteremről, több száz üzletről, gyógyszertárakról, szupermarketekről, 90 múzeumról, félszáz moziról, edzőtermekről és több mint kétszáz bárról találhatók információk. A 2,9 millió dollárért kifejlesztett website-on ezen kívül bemutatják az olimpiai versenyek 31 helyszínét, a  szállodákat, a legfontosabb kereskedelmi és pénzügyi központokat, valamint Peking turisztikai látványosságait is.

Webkamerák segítségével a honlapon keresztül például még azt is nyomon lehet követni, hogy az egyes olimpiai helyszíneken mekkora a levegő szennyezettsége, hol laknak a sportolók, hol dolgoznak az újságírók, vagy hogyan néz ki az olimpiai falu. 

A kínai szervezők 2 millió hazai és 400-450 ezer külföldi turistát várnak az augusztus 8-án kezdődő olimpiára.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking