FACEBOOK

Vancouverben beengedik a zászlókat, Kínában nem

Vancouverben beengedik a zászlókat, Kínában nem
hozzászólás, 2008.07.17.

A 2010-es vancouveri téli olimpia szervezői megengedik a szurkolóknak, hogy zászlókat vigyenek be a nézőtérre, ellentétben a kínaiakkal, akik a napokban jelentették be, hogy a pekingi játékokon megtiltják ezt.

John Furlong, a kanadai szervezőbizottság ügyvezetője közölte: ők a kínaiaknál nagyobb szabadságot kívánnak adni a szurkolóknak és tartják magukat évekkel ezelőtt tett ígéretükhöz, hogy a vancouveri játékok a sport ünnepéről szólnak majd. Ezzel együtt Vancouverből csaknem 40 szakember utazik a pekingi játékokra, hogy tanulmányozza, miként oldják meg a kínai szervezők a versenyzők szállítását, elszállásolását, orvosi ellátását.

Az augusztusi pekingi játékokra csak olyan zászlókat, vagy "szurkolásra alkalmas" darabokat lehet vinni a drukkereknek, amelyek nem haladják meg 2x1 méteres méretet. E mellett betiltották a különböző feliratú drapériákat is, így  például a "Hajrá Kína" kiírásokkal sem lehet majd találkozni. Érdekesség, hogy például Tajvant nem ismeri el önálló államként a kínai kormány, így versenyzői várhatóan más néven, egy speciális zászlóval indulnak majd el az ötkarikás játékokon.

Ami a tiltott teljesítményfokozó szerek elleni harcot illeti, 2009 elejére Vancouver külvárosában ötmillió dollárért felépítenek egy doppinglabort. Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) korábbi kanadai elnöke azt ígéri, szigorúan ellenőrizni fogják a versenyzőket és kíméletlenül lebuktatják majd a doppingolókat.

(MTI)
Címkék:
olimpia Peking

2 régi hozzászólás

Norci hozzászólása
Norci11825
2008.07.18. 21:17

Nem tiltják meg!(lásd: 2.bekezdés első 2 sor) De amennyiben a 'Soproni' szurkolói zászlót " feliratos drapériának" tekintik, még 2x1 méteres darabolású puzzleként sem érdemes kivinni.. Gondolom a nekik nem tetsző szurkolói ruházatot is elkobozzák, és rizs-mintásat adnak helyette!

Fanni hozzászólása
Fanni11817
2008.07.18. 13:15

Hát, de zászló nélkül nincs jó szurkolás meg hangulat. Miért is tiltják meg?