FACEBOOK

"Példátlan terrorveszély" miatt Kínában megszigorítják a biztonsági intézkedéseket

"Példátlan terrorveszély" miatt Kínában megszigorítják a biztonsági intézkedéseket
hozzászólás, 2008.07.13.

"Az olimpiai játékok történetében példátlan terrorfenyegetés" jutott a kínai hatóságok tudomására, emiatt vasárnaptól megszigorítják az esemény augusztus 8-i megnyitójával kapcsolatos biztonsági intézkedéseket.

A márciusi tibeti zavargások, illetve a rendőrség és a "terrorista csoportok" közötti közelmúltbeli összecsapások a főleg muzulmánok lakta Hszincsiang (Xinjiang) tartományban bizonyítékok arra, hogy bizonyos elemek valódi veszélyt jelentenek, mert szabotálni akarják az olimpiai játékokat - írta szerkesztőségi cikkében a kommunista párt lapja.

"Kínát illetően a nemzetközi helyzet és a politikai környezet napról napra bonyolultabbá válik, és a terrorizmusnak a határainknál gyülekező sötét fellegeit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A dolgok jelenlegi állása szerint 80 államfő vesz részt a nyitó ünnepségen. Kína mint rendező ország korábban soha nem tapasztalt nyomás alá került, és rendkívül megnőtt a felelőssége" - olvasható a cikkben.

A lap védelmére kel a már meghozott komoly intézkedéseknek, mint például annak, hogy a fő olimpiai stadion mellé telepítettek egy rakétaindító állást. Egyúttal bírálja azokat a nyugati médiumokban hangoztatott véleményeket, amelyek szerint a kínai hatóságok biztonsági intézkedéseikkel rideggé teszik az olimpiai játékokat és elrontják azok örömét.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking