FACEBOOK

Ingyen adják a Bibliát a pekingi olimpia idején

Ingyen adják a Bibliát a pekingi olimpia idején
hozzászólás, 2008.07.08.

Az olimpia idején a sportolók, rendezők és a turisták is ingyen juthatnak hozzá a teljes Bibliához, amelyből az ötkarikás játékok tiszteletére több tízezer darabbal készült. Az evangéliumok borítóján a pekingi olimpia logója látható, ami azért rendkívüli, mert eddig még egyetlen vallásos tartalmú kiadványon sem szerepelt az olimpia szimbóluma.

Külön füzetben Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma is térítésmentesen lesz elérhető, s ezzel talán sikerül eloszlatni azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a kínai kormány megtiltaná a Biblia bevitelét az olimpiai faluba az augusztusi játékok idején. Az angol és kínai kétnyelvű evangéliumokból 50 000 példányt nyomtattak - jelentette be a hét elején a kiadásért felelős Hszü Hsziahong (Xu Xiahong) tiszteletes, hozzátéve, hogy a kiadványok már júniusban elkészültek, amelyeket mostanában juttatnak el az olimpiai sporteseményeknek otthont adó hat kínai városba.

A korábbi olimpiák gyakorlatához hasonlóan az evangéliumokat tartalmazó füzetek általában a templomokban, valamint a pekingi, sanghaji, csingtaoi (Qingdao), senjangi (Shenyang), tiencsini (Tianjin) és csinhuangtaói (Qinhuangdao) olimpiai falukban lesznek hozzáférhetők.

Az evangéliumok borítóján a pekingi olimpia logója látható, ami a tiszteletes szerint azért is rendkívüli, mert eddig még egyetlen vallásos tartalmú kiadványon sem szerepelt az olimpia szimbóluma.

A sportolók szálláshelyén is elérhető kétnyelvű Újszövetségből 30 ezer, a Bibliából pedig 10 ezer kötetet nyomtattak.

Az olimpiai falukban a más vallású hívők számára is külön helységeket alakítottak ki - mondta a Kínai Iszlám Szövetség elnöke.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking