FACEBOOK

Varga Csuvi éhes és motivált

Varga Csuvi éhes és motivált
hozzászólás, 2008.06.02.

Férfi vízilabda-válogatottunk felkészülésének második hete kezdődik ma. Kemény Dénes jelenlegi 18 fős gárdája eddig a Margit-szigeten, mától viszont már Balatonfűzfőn gyakorol. A Szeged Beton VE klasszisa, Varga Tamás is tagja a keretnek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott túl van az olimpiai felkészülés első hetén. Már csak tíz vár a társaságra... Az előző héten Varga Tamásék a Margit-szigeten melóztak. 

Fáradt vagyok, de az lenne a szenzáció, ha ez nem így lenne – magyarázta a Szeged Beton világ- és olimpiai bajnoka. – Most a kőkemény munkának van itt az ideje. Úgy vettem észre, a mostani felkészülés kicsit erősebb, mint négy éve, Athén előtt volt. Az elmúlt héten az erősítés mellett huszonnégy kilométert úsztunk naponta.  

A hétvégét családjuk körében töltötték a játékosok. Tamás Solymáron töltődött fel a még keményebb folytatásra. 

Tegnap reggel hatéves kislányom, Kinga odabújt hozzám, és egy órán át társasjátékoztunk – mesélte Csuvi. – Rossz volt otthagyni, de hát valamit valamiért.  

A bekként és átlövőként számításba vett pólós remekül érzi magát a legjobbak között. 

Kiváló a hangulat. Annak ellenére, hogy valahol egymás riválisai vagyunk, remek közösséget alkotunk. Sokat beszélgetünk Pekingről, és amikor már nehezen kapunk levegőt, elég a kínai fővárosra, a célunkra gondolni, máris fittnek érezzük magunkat.  

Tamás elmondta azt is, a versenysúlyához képest négy kiló plusszal, 108 kilóval kezdte a felkészülést – most 106,5-nél tart. 

A kemény meló miatt rengeteg kalóriát égetek el, emiatt állandóan olyan éhes vagyok, mint a farkas. Hihetetlenül motiváltnak érzem magam, minden vágyam, hogy benne legyek a szűkített, 13 fős keretben, amely Pekingben megvédi címét. 

A Kemény-csapat június 11. és 13. között az újszegedi sportuszodában a nagy rivális Szerbiával tart kétkapus edzéseket.

 

(Szélpál László – www.delmagyar.hu)