FACEBOOK

Utcán az önkéntesek

Utcán az önkéntesek
hozzászólás, 2008.07.02.

A kínai fővárosban megkezdték utcai szolgálatukat azok az önkéntesek, akiknek elsődleges feladatuk, hogy segítsék a pekingi olimpiára érkező külföldieket.

Az augusztus 8-án kezdődő ötkarikás játékok vendégeinek kellő információval való ellátására 400 ezren vállalkoztak, míg magán az olimpián 100 ezer önkéntes működik közre. 

A városi önkéntesek serege július elsejével állt szolgálatba, s kezdte meg tevékenységét a 20 milliós Pekingben egyelőre mintegy kétszáz ideiglenes turisztikai központban, melyek száma idővel, a játékok rajtjának eljöveteléig 550-re emelkedik.

A China Daily közlése szerint e centrumok nem csupán felvilágosítást adnak, hanem gyors segítséget is nyújtanak, ha valamilyen rendkívüli eset adódna. Az "önkéntespultok" fellelhetők a leglátogatottabb helyeken, a metrókijáratoknál, s egy-egy ilyen helyen általában 4-8, a vörös betűs ruhafelirata alapján könnyen beazonosítható "Volunteer" teljesít szolgálatot.  

A szervezők törekednek rá, hogy a csoportokban minél több angolul beszélő legyen, különösen azokban, amelyek a benzinkutaknál vagy a postahivatalokban működnek.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking