FACEBOOK

Nem kellett mondani, hogy "Tessék mosolyogni!"

Nem kellett mondani, hogy "Tessék mosolyogni!"
hozzászólás, 2008.07.01.

Szokatlanul üres volt a medence kedden délelőtt a Széchy uszodában - pedig benne volt az egész magyar csapat. Először gyakorolt 13 játékos az edzésen, s még a parton, a hivatalos fotózkodásra váró újságírók, fotoriporterek számára is érzékelhető volt: remek hangulatban, nagy teher alól felszabadulva edzettek a játékosok.

Hírek szerint a délelőtti gyakorlás szakmailag is páratlanul sikeres volt - amit szintén lélektani okokkal magyaráztak a stáb tagjai. Az immár biztos csapattagság tudatában valósággal repkedtek a játékosok a vizen.

Az sem szegte kedvüket, hogy az edzés után hivatalos fotózkodás várt rájuk, sőt, ami talán még kellemetlenebb: újra megjelentek a doppingellenőrök és a 13 tagú csapatból nyolc(!) játékost edzés utáni vizsgálatra hívtak. A két ellenőr az edzésmunkát irányító stáb mellett, a padon várta ki sorát, míg a csapathoz tartozó segítők félhangosan morogtak az újabb vegzatúra miatt.

"Nem az ellenőrzés ténye a probléma, hanem az, hogy két embert küldenek nyolc játékos doppingvizsgálatára, pedig a művelet rendkívül hosszadalmas adminisztrációt igényel" - fejtette ki honlapunknak az egyik stábtag.

Megpróbáltunk néhány kérdést feltenni az egyik doppingellenőrnek, de ő közölte, hogy nem nyilatkozhat és főnökéhez, (a nem jelenlévő) Tiszeker Ágneshez irányított minket. A szabályok szerint még azt sem közölhette, hogy melyik nyolc vízilabdázót jelölték ki a vizsgálatra. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy nem gátolta a sajtó munkáját, sőt, azt is lehetővé tette, hogy a vizsgálatra várakozókkal interjút készítsünk. (Csak Varga Tamás esetében éltünk ezzel a lehetőséggel.)

Kemény Déneshez gyakorlatilag nem lehetett hozzáférni, szétszedték ők a tévéstábok - nem csoda, most először lehetett őt kérdezni a keretszűkítés ügyében hozott döntéséről.

Mivel mi ezen már hétfő este túljutottunk, inkább azoknak a  játékosoknak a reagálására voltunk kíváncsiak, akik cseppet sem lehettek biztosak abban, hogy benne lesznek a kiválasztott tizenháromban.

Az eredmény videóinkban megtekinthető.

A fotózkodás egyébként simán és még mindig nagy jókedv közepette zajlott - erről is elég megnézni videónkat. 

A csapat szerdán délelőtt, Párizson keresztül utazik Malagába, a pénteken kezdődő Európa-bajnokság színhelyére. Velük tart a vlv munkatársa is, aki folyamatosan beszámol majd a kinti történésekről.

vlv-fotók a fotózásról

vlv-fotók a fotózásról (TZS)

vlv-videók:

Edzésjelenet I.



Edzésjelenet II.



Edzésjelenet III.



Az EB előtti hivatalos fotózás



Kis Gábor a csapatba kerülésről



Varga Tamás a csapatba kerülésről



Hosnyánszky Norbert a csapatba kerülésről


4 régi hozzászólás

zsoci hozzászólása
zsoci9922
2008.07.02. 14:12

azért mostanában a doppingellenőrők baromi szemetek tüdnak lenni. nem csak a vízilabdára gondolok, most itt éppen nem annyira... de azért szerintem a kínaiak simán fogják hagyni a sportoloikat doppingolni, nálunk meg örömtáncot járnak, ha valaki egy kicsit is doppingol... erről ennyit

Anna hozzászólása
Anna9921
2008.07.02. 13:38

Nagyon jók lettek a képek

t hozzászólása
t9914
2008.07.02. 10:00

Nekem a frizurájuk tetszik a legjobban.-Éva néni.

kánya hozzászólása
kánya9909
2008.07.02. 01:10

Most rövidebb leszek :) Az a durva amúgy, hogy a kapitány papírforma döntést hozott kb, mi lett volna ha olyanokat hagy ki, akire senki nem számít? Nyolcszor ennyi hsz? Amúgy van egy javaslatom, mindenki, aki írt ide írja leh, hogy kit hagyott volna ki. Fogadok, hogy összejött volna 10-12 név minimum. Azaz olyat úgyse tudott volna csinálni Dénes, ami mindenkinek tetszik, de nem is ez a feladata. Bízzunk benne és nyerjük meg az olimpiát, ha nem nyerjük akkor lehet bírálni, de értelme nem sok van akkor sem. Másrészről nem akkor baj ez nagy fikázás, higgyétek el a brazil emberek ugyanígy állnak a focihoz, mindenki rinyál, hogy melyik sztár játszon és ez azért van mert hemzsegnek a sztár focisták és az ezüst ott is kudarc. Na ez a helyzet itt is. Azzal a különbséggel, hogy ott évente váltogatják a kapitányt kis túlzással, itt meg több mint egy évtizede van egy állandó, ami jelent valamit. Bár tény, hogy az utóbbi évek szarul sikerült, így az olmpia igazi dupla vagy semmi játék lesz Kemény számára. Valaki írta, hogy szegény játékosok lehet, hogy az ilyen kommentek miatt játszanak szarul. Nos, akit egy ilyen szurkolói vélemény ennyire felzaklat az nem hiszem, hogy ennek a válogatottnak a közelébe kerül. Itt erős emberek vannak, akiknek el kell fogadni a kritikát. Nos az alattomosat azt nem, pl, hogy Molnár fizetett meg Vagáék fúrják Kásást. Bár ezek nem is kritikák, hanem nyilvánvaló ostobaságok. Akárcsak a Vasas-Honvéd vonal elővétele, meg a régi bírói sérelmek, na ez aztán tényleg előremutató dolog ..:) az ilyenek tényleg nem kellenek. Bár ez elfog tűnni, mert jövőre a Honvéd kis túlzással középcsapat lesz az igazolásokat nézve, elnézést a kevés Honvéd szurkolótol, de ez nem is baj, sok a indulat körölöttük. De ez SE ide tartozik amint azt pár sorra ezelőtt írtam. Azért néhány dolog érdkelne például, hogy kik vitatkoztak a görögök elleni meccsen, akár ez is szerepet játszhatott a végső döntésben, ja meg arra is, hogy vajon a játékosok írna k -e ide a fórumra Meggyőződésem, hogy igen, legalábbis akinek van ereje napi két edzés után véigiolvasni ezt maszla...na mind1 szóval ezt a fórumot Na ők szerintem néhány égbekiáltó dolgot látva tuti billentyűzetet ragadnak. Hát ennyi. És csak folyon a vita embereke nem baj az, ez jelenti azt, hogy micsoda csapatunk van, micsoda legények. Csak a magyar fórumozók nlhányának kirivó ostobaságaitól ments meg istenem.