FACEBOOK

Megszállták a pekingi metrót a biztonságiak

Megszállták a pekingi metrót a biztonságiak
hozzászólás, 2008.07.01.

A pekingi metróvonalakon tartottak átfogó ellenőrzést az olimpiai előkészületek jegyében biztonsági emberek ezrei vasárnap.

A három naposra tervezett akciósorozat nyitányán a razzia jellegű műveletsor keretében minden utast átvizsgáltak, robbanószer és más tiltott eszköz után kutatva, ahogyan azt az olimpia alatt is teszik majd a speciálisan kiképzett egységek.

Kína a terrorfenyegetést ítéli a lehetséges legfőbb veszélynek az ötkarikás játékok idején.     

A  több mint 3000 biztonsági ember gyakorlatilag megszállta a földalatti rendszert, teljes kontroll alá vonva 93 metróállomást. Az utasokat alaposan megmotozták, csomagjaikat, táskáikat tüzetesen átnézték, hátha fegyverre, lőszerre, szúróeszközre, robbanószerre, gyúlékony, netán radioaktív vagy vegyi anyagra bukkannak. A manuális módszer mellett bevetették a legmodernebb átvilágító eszközöket, miként szolgálatba állították a különlegesen kiképzett kutyákat is.

Az ellenőrzés eredményeképpen lefoglaltak két kiló gazolint, és egyetlen utas akadt fenn a szűrőn, a Hszinhua hírügynökség részletek említése nélkül csak annyit közölt, hogy az ügyben nyomozás indult.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking