FACEBOOK

Megérkeztek Pekingbe a magyar kerékpárosok

Megérkeztek Pekingbe a magyar kerékpárosok
hozzászólás, 2008.07.01.

Megérkezett Pekingbe az a két magyar férfi, akik kerékpárral indultak Magyarországról a nyári olimpia helyszínére. Berta István és Lénárt Ferenc március 8-án indult Orosházáról az öthónaposra tervezett túrára, amely során több mint tízezer kilométert kívántak letekerni Románián, Moldován, Ukrajnán, Oroszországon, Kazahsztánon, Mongólián, és Kínán keresztül.

"Összesen 6300 kilométert sikerült megtennünk kerékpáron" - mondta el az MTI-nek Lénárt Ferenc, aki rendkívül csalódott volt amiatt, hogy Oroszországba egyáltalán nem engedték be őket, Kínába pedig csak azzal a feltétellel kaptak 12 napos vízumot, hogy vonattal kelnek át a mongol határon.



A magyar kerékpárosok pontosan 16 héttel indulásuk után, szombat délután vonattal érkeztek meg Pekingbe. Lénárt Ferenc szerint a több mint kétezer kilométeres kínai szakasz biciklivel történő megtételéhez szükséges engedélyek kiadását biztonsági okokra hivatkozva utasították el a kínai hatóságok.

A két sportember tíz napot tölt Pekingben, ahol már két keréken nézhetik meg a várost és az olimpiai helyszíneket, hazautazásuk előtt pedig a Nagy Falhoz is kitekernek majd.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megbízásából stafétaként hozott magyar zászlót július negyedikén adják át a pekingi magyar nagykövetségen, amelyet Kusai Sándor nagykövet továbbít majd augusztusban a magyar olimpiai csapatnak.

(MTI)


Címkék:
olimpia Peking