FACEBOOK

Jao ágyát is eladják

Jao ágyát is eladják
hozzászólás, 2008.07.01.

A pekingi olimpia szervezői az ötkarikás játékok után pénzzé teszik az olimpiai falu értékké átlényegülő tartozékait: vagy közvetlenül eladják, vagy árverésen értékesítik őket.

A BOCOG bejelentése mögött nagyon is racionális számítások állnak, tudniillik mintegy 150 millió dolláros bevételt remélnek a rekvizítumok kiárusításából. 

Az egyik fő tétel például Kína alighanem leghíresebb sportolójának, az NBA-ben játszó Yao Mingnek (Jao Ming) az ágya lesz. Az egyedi kivitelezésű darab már csak méreténél fogva is szó szerint óriásinak számít a kínálati tárgyak között, hiszen a kosaras sztár 226 centis termetére készült. 

A bútorok, különféle szobaberendezések mellett eladásra szánják a felszerelési-lakberendezési kellékeket, de kávéstálcákat, fali- és asztali órákat, lámpabúrákat, mi több: még a villanykörtéket is, nem beszélve olyan sportfelszerelésekről, amelyek a leginkább köthetők az olimpia hőseihez.

A befolyó pénz sorsáról még nincs hivatalos döntés, de vélhetően a legnagyobb támogatást az az idea kapja, hogy legyen a summa a februári, 80 ezernél is több áldozatot szedő szecsuáni földrengés kárvallottjaié.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking