FACEBOOK

Szécsi Zoltán válaszai a vlv.hu olvasóinak

Szécsi Zoltán válaszai a vlv.hu olvasóinak
hozzászólás, 2008.06.30.

Tempestit tartja a jelenlegi legjobb külföldi kapusnak. Horgászni elvi alapon arra a halra horgászik, amit akkor lehet fogni, amikor neki ideje van. A keze azért tűnik hosszabbnak az átlagosnál, mert hosszabb is. Eger városa számára nagyon nagy pozitív csalódás. A harmadik aranyal kapcsolatos elvárás nem nyomasztja, mert ez az elvárás nem csak külső... Szécsi Zoltán válaszolt a vlv.hu olvasóinak kérdéseire. 

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat és az elismerést!


Gábor 2008-06-10 09:57:13
Szia Zoli!

További sikeres sportpályafutást, EB és olimpiai aranyat kívánok és sok boldogságot a magánéletedben is!
Én a Camogli-időszakodra vonatkozóan tennék fel jónéhány kérdést. Mennyi a lakosságszáma ennek a kisvárosnak?
Kb. mennyien jártak a hazai meccseitekre mondjuk egy "sima" bajnokin, és mennyien voltak akkor, ha a Recco,Brescia,Posillipo vagy Savona vendégeskedett Nálatok? Nektek is volt "hangos,zászlós,sálas" szurkolótáborotok,ún."kemény mag", amelynek tagjai /mennyien?/ minden meccseteken kinn voltak? És ha Ti mentetek a "négy nagy" valamelyikéhez mekkora közönség várt Benneteket? És mekkora a közönség a négy nagy egymás elleni alapszakaszbeli meccsein majd a rájátszásban? Olyan nézőszám és hangulat azért nincs, mint pld.: a Bitskeyben vagy a Komiban egy bajnoki elődöntő- vagy döntő alkalmával?
Azért "firtatom" ezeket a dolgokat, mert egyrészt imádom a vízilabdát és érdekelnek a más "vízilabda-nemzet" belső dolgai is,másrészt eléggé megdöbbentett néhány hónapja Benedek Tibi azon kijelentése, hogy "haldoklik a póló Olasz- és Spanyolországban - kivétel: Recco. Ez "magyarul" mit jelent? Sokkal kevesebben járnak már vízilabda-meccsre olaszban mint mondjuk 5-7 évvel ezelőtt? Elfordultnak, elfordulnak a szponzorok?
Te csak egy évet töltöttél kinn, ha nem indiszkrét a kérdés mi volt ennek az oka? Anyagiak? Nem igazán jó közösség? Kevésbé színvonalas edzések? Vagy úgy egyáltalán egy olasz kiscsapatból bőven elég ennyi?
Bocs a "kérdésözönért",de Te "hatalmaztál fel":
"Szeretettel várom kérdéseiteket, ígérem, türelemmel fogom megválaszolni őket."
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

Szia!

Nem tudom pontosan, de tízezer alatti a lakosságszám. A jobb meccseinken 3-400-an voltk kint, de 150 alá sosem ment a nézőszám. Ez abban az uszodában elég volt a jó hangulathoz. Volt egy kb. 20 fős ceménymag, a Camogli Ultras. Ahova kocsival el lehetett menni, oda mindig kísértek minket. Messze nem tapasztaltam olyan érdeklődést, mint itthon. Szerintem tényleg haldoklik kint a póló, mert a recco annyira felverte az olaszok árait, hogy azzal senki nem tud lépést tartani, annak ellenére, hogy évről évre nő a költségvetésük. Azért csak egy évet voltam kint, mert kiestünk, és az A2-es calendárium nem összeegyeztethető a válogatottéval, és egyébként is sokkal jobb az Egerben védeni. Jól éreztük magunkat kint, de ahogy írtad, elég volt.

Szia Zoli, 2008-06-10 10:46:15
Először is engedd meg, hogy gartuláljak minden eddigi sport és magánéleti sikeredhez.

Magam is vizilabdáztam, a Honvédban, illetve a CSMSK csapatában. Kapus voltam. Az érettségi előtt feloszlott az akkori junior budapest bajnoskság és a pályafutásom, mint vizilabda kapus befejeződött. Ám a sportágat azóta is rajongással szeretem és imádom.

Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi időt töltesz el mentális felkészüléssel egy - egy játékos lövésére, húzására? Vezetsz-e valamilyen táblázatot vagy kimutatást, hogy a nemzetközi vagy hazai mezőny játékosai hogyan és hova lőnek vagy annyira ismered már a mezőnyt, hogy a veszélyesebb játékosok repertoárja a fejedben van?

Egy másik kérdés:

A kapitány mennyire figyel rátok az edzések közben? Ő is ad számotokra konkrét feladatokat vagy csak Mátéfalvy Csaba?

Végül egy utolsó kérdés.

Mi a véleményed Kósz Zoli és Petőváry Zsolt esetéről? Mi történhetett ott akkor Zolival? Ez a viselkedés egyáltalán nem jellemző rá.

Nagyon szurkolok nektek, hogy sikerüljön megnyernetek az Olimpiát és az EB-t is. Ám ha nem sikerülne, akkor is büszkén és tiszta lelkiismerettel nézhettek a szemünkbe. Ti már örökre bajnokok maradtok. Olyan emberek, akiket tiszetlni és becsülni lehet, mert egyenesek és őszinték.

Hajrá fiúk!
Nagy Zoltán 

Szia!

Nem vezetek naplót, minden a fejemben van. Éles szituációban úgyis onnan dolgozik az ember. A Dénes oda szokott figyelni ránk, de teljesen megbízik a Mátéfalvy Csabiban. Idén Merész Bandi is segít minket a tanácsaival. Nem tudom pontosan mi történt, de a kiindulópontot, azaz alkoholfogyasztás utáni autóvezetést én elítélem. Magát a cselekményt, nem a Zolit, mert mindenki hibázhat, és Őt alapvetően egy nagyon Jó Embernek tartom.

Flóra 2008-06-10 12:12:52
Szia Zoli?
sok sikert az eb-re és az olimpiára.Én csak ennyit akartam.

Csaba 2008-06-10 14:49:03
Amikor pl. 9-9 re álltok a szerbek ellen, egy perc van hátra, és ők támadnak, olyankor mit érzel ? Volt már, hogy
"begörcsöltél" a nagy nyomástól, vagy az ilyen helyzetek mindig felfelé húzzák a teljesítményedet ? Szabad egyáltalán meccs közben arra gondolni, hogy mekkora a tét ? Vagy CSAK a meccsre koncentrálsz olyankor ? Ki a három legjobb ( nem magyar ) kapus a világon ? Nagyon szurkolok nektek.
Előre is köszönöm a választ. Csaba

Én úgy gondolom, hogy alapvetően jó versenyző típus vagyok, de sajnos már sokszor volt, hogy a végén a mindent eldöntő lövés bement. (azért sokszor volt, hogy kivédtem) Közben általában képes vagyok csak a feladatomra koncentrálni. Tempesti, Tschigir, Sefik

Zséva 2008-06-10 16:39:52
Kedves Zoli! Én is csatlakozom a gratulálókhoz!Igazán szép pályafutás-kivéve talán Camogli:)Két kérdésem lenne(hogy ne sokat raboljam az idődet)-az elmúlt szezonban nem voltál igazán jó formában.Tudod az okát? A másik pedig,hogy melyik az a kapustársad, akivel nyugodt szívvel- már amennyire nyugodtan lehet- utaznál az Olimpiára? A VB-n,mint tudjuk Nagy Viktor ugyanúgy 'ugrott be' a spanyolok ellen,mint annak idején Te,Kósz helyett.És ugyanolyan jól megállta a helyét.A Vasassal idén ellenetek játszva nyerték meg a bajnokságot-nem kis mértékben az ő védéseinek köszönhetően.Idén is egészen kiváló formát mutatott.Jól ismered,hiszen a Te 'kezed alól nőtt ki'(BVSC) és sokszor hasonlítják is hozzád:)Úgy gondolom:az egyértelmű választás ő lenne(persze tudom, ez Kemény Dénes feladata és kockázata).További jó felkészülést kívánok, SIKERT az Olimpián és boldogságot a magánéletben. 

Szia!

Én úgy gondolom, hogy az elmúlt idényben elég jó formában voltam. Összességében nézve egyénileg talán ez volt eddig a legkiegyensúlyozottabb klubszezonom. Az okát is tudom: jó csapat, jó edző, profi körülmények, sok munka. Kapus kérdésben nem kívánok állást foglalni. Mindkettőjüket nagyok kedvelem, és nagyon jó kapusnak tartom, de nem mondom el, hogy melyiküket tartom éppen jobbnak. Emiatt főjjön a Dénes feje! J

zsomi 2008-06-10 18:41:20
szia! elképesztő néha miket kivédesz,tényleg csak ülök és bámulok néha,tényleg csak arra koncentrálsz amire kell. hajrá az eb-n és az olimpián...remélem kerettag leszel. tudom,hogy ez nem igazán kérdés(sőt),de ha már regálsz akkor isde írtam

Köszönöm

ed 2008-06-10 19:10:44
what happend to jazbereni? in bejing--nagy or gergely?

Hi!

I think Jaszberényi (Jasu) missed a few chances, but I still think, he’s a good goalie. Second question: ask Dénes! J

Robi 2008-06-10 19:13:16
Szia Zoli! Nekem csupán egy kérdésem lenne, vagyis egy összetett!:D Szóval amikor a meccseken látjuk illetve már megszokhattuk tőled azokat a "kedves":) mondtatokat, szavakat amikkel az ellenfél játékosait illeted, amikor véded a lövésüket, mellélövik...stb Akkor ez neked is egyfajta feszültség levezetés vagy csak szimplán őket idegesíted...?:) És még 1 kérdés: Hogyan készülsz a meccsek előtt mentálisan?
Köszönöm előre is a válaszokat. Sok sikert az EB-n és az Olimpián! HAJRÁ MAGYAROK!

Szia!

Általában feszültség levezetés. Sajnos elég hamar rájöttek, hogy, ha én fel tudom öket idegesíteni, akkor az fordítva is működik.

Zsoci 2008-06-10 20:30:52
Kedves Zoli, elösször is én is gratulálok eddigi elért eredményeidért. Másodszor meg szorítok nektek az EB-én (ott kint is leszek 1-2 meccsen:-)) és az Olimpián is, remélem a TV-n keresztűl is élvezetes lesz, mert már nem is tudom melyik meccset, de nagyon rosszúl közvetítette a a TV, de annál nincs jobb, mikor élőben kinnt lehetsz. Ezek a kérdéseim lennének: Ha egy nyamvadt góllal kap ki a csapat, és volt az ellenfélnek egy olyan lövése, ami hárítható lett volna, olyankor meccs végén eszedbe jut, hogyha azt kivédted volna, akkor lehet, hogy nyertek? Ha igen, akkor hogyan teszed túl magad ezen az érzésen?
Volt már olyan csúnya sérülésed, ami azért következett, mert ki akartál védeni egy lövést, és nagyon szerencsétlenül értél bele, ezért mondjuk eltört az ujjad vagy valami talán ennél is rosszabb? Ha volt ilyen akkor nem lesz hirtelen eleged a védésből?
Sok sikert és sok szerencsét kívánok a csapatnak! HAJRÁ MAGYAROK!!! 

Szia!

Minden egy-két góllal elvesztett meccsen van 2-3 olyan bekapott lövés, amit az ember „képes” lett volna hárítani, és itt (befelé) nincs igazán különbség potya és sima gól között. Ezért az ember hamar megtanulja túltenni magát ezen, nyílván minél nagyobb volt a tét annál nehezebb, de mindig előre kell nézni, akkor is, ha egy fantasztikus egyéni teljesítmény hozza meg a győzelmet. Minden sérülésem úgy következett be J,  de nem szokott megtörni, hanem azon jár az agyam, hogy, hogyan tudok minél hamarabb kimászni belőle.

Gábor 2008-06-10 21:44:13
Megint én vagyok.
Egyszer régebben Csapó Duditól hallottam egy olyan kijelentést, hogy Jesus Rollán /szegény/ tempókapus...Ez ténylegesen mit jelent? Van még ilyen "szakkifejezés" a pólókapusokra vonatkozóan? A magyar kapusok közül ki tekinthető "tempókapusnak"? Te az vagy? A magyar mezőny lövői egy része esetében - elsősorban nem az igazi klasszisokra, hanem inkább az átlagos vagy "elég jól" lövőkre gondolok - már tudod valószínűsíteni, hogy az illető hova lövi, mi a szokása? /hosszú felső, hónalj alá a rövidbe,fej fölé stb./ Az is jellemzője/lehet/ egy klasszisnak,/ pld.: Kiss Gergő, Varga Dani,Madaras Norbi/ hogy e tekintetben "kiszámíthatatlan" és bárhová jól lövi a labdát? És ők szerinted ők tudják a Te gyengéidet /ha vannak ilyenek.../
Szerinted ki a világ három legjobb nem magyar lövője és nem magyar kapusa?

Előre is köszönöm szépen a "szakmai válaszokat"!

A tempókapus kifejezés azt jelenti, hogy a kapus a lövés ütemét, és/vagy helyét jól érzi, és jókor, jó helyre repked, de ha nem találja el az ütemet, vagy a helyet, akkor elszáll, mint a gyözelmi zászló. Én őt mind a mai napig a sportág egyik ikonjának tartom (nálam előrrébb van, mint Estiarte) Nem tartom magam tempókapusnak. Akik sokat játszanak, azok lövései egy idő után fejben vannak, ezért néha szoktak újítani. A legnagyobb gondot az új, fiatalként felkerülők jelentik, akiket még nem tanultam meg. Szerintem nekem változó, hogy mi a gyengém. Néha a lapos, pattintás, néha fejfölé, abszolút változó. Lövők: Az első három az magyar. Külföldiek: Boskovics, Milics, Uszkokovics

krap 2008-06-11 10:14:31
Szia Zoli!

Gratulálok az eddigi sikereidhez, igazi példakép lehetsz sokak számára. Kérdésem: mit gondolsz, mi a gyengéd, miben kellene fejlődnöd? Akár emberileg, akár mint kapusnak, nylván a kettő összefügg. (Nem ér azt válaszolni, hogy mindenben, konkrét dolgok érdekelnek :) )

Nem adom ki a gyengéimet. Talán az, hogy túl őszinte vagyok, ez néha teher, de még a kegyes hazugságokat sem tudom jól beadni. A hülyeségekkel viszont bárkit meg tudok etetni J

Keeper 2008-06-11 11:20:47
Szia Szecska,

Egy nagyon emlekezetes vedesedrol szeretnelek megkerdezni, amit BVSC-FTC bajnokin sikerult vegrehajtanod(ha jol emlekszem) nevezetesen labbal vedted az FTC egyik, akkor meg 4 meteres buntetojet. 16 lehettem, de soha nem felejtem el a kepsorokat, annyira meglepett.

Hogyan jutott eszedbe eppen labbal vedeni?
Vagy egyeltalan hol lattad tanultad ez a trukkot?
Azota gondolkodtal-e mar hasonlo vedesen mondjuk egy bajnokin, vagy EB-n?
En meg nem lattam hasonlot senkitol a vilagon, amiota kovetem a vizilabdat, de javits ki ha tevednek. Szerintem ettol Magyarosabb, nem sok minden van a viziben.

Egy nagy kalappal neked es nektek a kovetkezo ket nagy turara!!

Hirtelen jó ötletnek tűnt. Sokak szerint amiatt veszettük el a bajnoki döntőt. Szerintem ez hülyeség. Egyszerűen egységesebbek voltak, és jobban akarták a győzelmet, mint mi. Próbálkoztam máskor is, mostanában nem jött be. Külföldi kapustól még nem láttam, Itthon Ambrus Tamás védte ’96ban a Kása ziccerét lábbal.

Kíváncsi 2008-06-11 12:23:12
Szia Zoli!
Igyekszem röviden kérdezni,eleget fogsz olvasgatni így is.
1. Nem unod még,hogy a sajtó képviselői állandóan arról kérdezgetnek,amilyen évekkel ezelőtt voltál (értsd.: beszólsz az ellenfélnek,akár durván is)? Mert azt hiszem a stílusod sokat változott,és manapság inkább csak a saját csapattársakat buzdítod.Nemde?
2.Milyen típusú apuka vagy saját bevallásod szerint? Szigorú fegyelmező,de igazságos:) vagy kenyérre kenhető?
3.Jövőre bajnok az Eger,ugye?:)
Sok sikert az olimpiához, okozzatok akkora örömöt a Pekingbe utazó szerencséseknek, mint nekem,mikor kint lehettem az athéni döntőn.Utólag is köszönöm azt az élményt!
Hajrá! 

Szia!

1: végre valaki észrevette!!! J

2: mindegyik egyszerre. Alapvetően kenyérre lehet kenni, de ha valamire kétszer (vagy inkább háromszor -J) nemet mondok, azt általában be is tartom

3: Azon vagyunk, de megígérni nem lehet

Hód72 2008-06-11 12:41:54
Szia Zoli!
Nagyon szurkolok Neked és a CSAPATNAK!!!
Tudom szerinted a lehetetlen nem létezik.
Most komolyan szerinted meg lehet a három arany?
Már mindenki Titeket akar legyőzni.
Amit kérdeznék:Mi alapján dől el az utazó kapusok névsora?
HAJRÁ MAGAROK!GO FOR GOLD!

Szia!

Szerintem meg lehet, de ezt más ország pólósai is így gondolják. A kapusok névsorának döntési kritériumait a Dénes fejéből lehet csak kiolvasni.

Lulu 2008-06-11 14:19:02
Szia Szecska!
Gratulálok minden eddigi eredményedhez!Nem félsz attól, hogy az utód(ok) a fejedre nőnek (Nagy Viktor)??
További sok sikert! Hajrá Magyarok ÉS Hajrá Vasas Angyalföld

Ha a fejemre nőnek az jó, mert magamat ismerve nem én megyek be az Őszintjük alá, hanem valóban ők fognak a fejem fölé nőni. De ahhoz még sokat kell dolgozniuk!

Flóri 2008-06-11 15:06:34
Miénk a Galaxis legjobb kapusa, imádunk téged SZECSKA !!!

HAJRÁ EGER !!!!!

Gftl 2008-06-11 16:32:18
Én azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted csapatunk miben múlhatja felül az olimpián Szerbia és Horvátország csapatait (természetesen a kapus poszton kívül :-)), illetve szerinted ki a legjobb kapus a mostani mezőnyben.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Eddig többnyire egy-egy gólon múlott. Ezt az egy kapott gólt sok helyen kereshetjük. A tuti az, ha mindenhol megpróbálunk még javulni. Én Stefano Tempestit tartom a legjobb külföldinek.

t 2008-06-11 18:54:57
Szia!
Van egy barátnőm akit nem nagyon érdekel a vízilabda. Két-három éve, egy négyes tornára senkit nem tudtam magammal csalni megkérdeztem elkísérne-e? Hm, hm morgott aztán felcsillant a szeme-"Szécsi ott lesz?"-tudakolta. Igen mondtam és tavább már nem kelett Piroskát agitálni.-:)
Nagyon szeretem a stílusod én is. Honnan vannak ilyen hosszú kezeid, vagy hogy csinálod azt,hogy jóval hosszabbnak tűnik az átlagnál?

Azért tűnik hosszabbnak, mert az is (vagy lehet, hogy csak túl vékony) J Nehéz is rám inget venni…

Rita 2008-06-11 22:13:26
Szia!

Röviden csak annyit szeretnék kérdezni hogy egy újabb eltöltött egri év után hogy vélekedsz a városról és az egri vízilabdás közegről? Még annyit hogy mi a véleményed az "új" egri csapatról mert sokan mondják hogy gyengülünk jövőre (bár szerintem nem).
Végül szeretnék sok szerencsét kívénni az EB-re és az Olimpiára is!!
Előre is köszönöm válaszodat.
Rita

Szia!

A 2004/2005 ös évad után hatalmas pozitív csalódás volt az Egriek hozzáállása a csapathoz. Nagyon jó volt, hogy közvetlenül érződött a városiak, és környékbeliek szeretete a csapat, és a játékosok iránt. Szerintem  összességében azonos játékerőt képvisel a tavalyi, és az idei csapat

Györgyi 2008-06-12 09:20:30
Szia Zoli!

Gyerekeiddel milyen programokat szoktatok szervezni? Ők hogyan bírják, hogy sokat kell távol lenned tőlük versenyek, edzőtáborok stb miatt.
További sok sikert Nektek legfőképp Pekingben, de minden idei versenyhez is!!!!!!

Szia!

Egerben párszor kimentünk Szalókra fürdőzni, szilvásváradra sétálni és vonatozni, vagy csak bementünk a városba sétálni, vagy a játszótérre. Pesten főként a házunk saját parkja a célpont, vagy pancsi az erkélyen, de gyakran megyünk Balatonfüredre a nejem szüleihez.

Imola 2008-06-13 10:46:42
Szia Szecska!
Gratulálok az eddig elért eredményeidhez!Szerintem te vagy a legjobb vízilabda kapus a világon.Napi hány órát kell edzenetek?Sokban külömbözik a kapusok edzés menete mint a többieké?Mit szeretsz csinálni szabad idődben?További sok sikert!Mindent bele!Nyerjetek nekünk Olimpiát!Előre is köszi a válaszokat!

Szia!

Egereben általában napi 2*2 óra volt, ez heti 10*2 óra. A válogatottban 3 órásak az edzések, vagy hosszabbak, viszont het 8szor csak, mellette van egy áztatás a Ramada aquincumban. Szabadidőmben általában pihenek. Ebbe belefér, hogy bambulok vmilyen képernyőt.

celebesz 2008-06-16 15:54:42
Üdv! Sok kérdésemet ellőtték, úgyhogy a maradék: szoktál más sportokkal is foglalkozni? Ha nem is űzni, de legalább mondjuk tv-n követni? (Pl. hokisok feljutása az A-csoportba vagy a foci eb... no azt vajon ki nyeri szerinted?)
A harmadik olimpiai aranyérem sporttörténeti esemény lenne... mennyire nyomasztó ez a külső elvárás? Vagy nem csak külső? Hogy lehet ezt "kezelni"?
Mit gondolsz a Honvéd idei "végjátékáról" és Kovács elküldéséről? Kurta-furcsa történetnek látszik a hozzám hasonló kívülállónak...
Köszi a válaszokat, de főleg a parádés védéseket, és sok-sok sikert a továbbiakra!

Szia!

A hokisainknak ezúttal is gratulálok. Ha tehetem a fontosabbnak ítélt összecsapásokat követem. Kint voltam példáúl a népstadionban, amikor a ZTE móresre tanította Fergussonékat. Az eb-t vagy a német, vagy az orosz csapat nyeri szerintem. Engem nem nyomaszt ez az elvárás, mert nem csak külső. Szerintem az a honvédos történet valóban kurta-furcsa, de nem voltam ott…

Anita87 2008-06-17 13:34:28
Szia Zoli!
Először is gratulálni szeretnék az eddig elért eedményeidhez és gyönyörű gyerekeidhez! Kérdéseim igazából nem a vízilabdával kapcsolatosak, mivel már minden engem érdeklő dolgot megkérdeztek :) , hanem egy kicsit személyesebbek.
Előre is köszi a válaszokat. Tudomásom szerint kedvenc magyar íród Jókai Mór, filmed A kőszívű ember fiai, könyved pedig A Gyűrűk Ura (akárcsak nekem) így az lenne a kérdésem hogy mi fogott meg a könyvben illetve a filmben és kik a kedvenceid belőle? Milyen halakra szeretsz horgászni? Eltudnád képzelni, hogy külföldön élj miután visszavonulsz? (ami persze, reményeim szerint még nagyon messze van!!!) És egy utolsó amire nagyon jó lenne ha igen lenne a válasz: Fog valamikor a közeljövőben Vácra jönnia a férfi válogatott? Mert már nagyon várunk titeket!!!!!!!!!!!! Sok sikert az Eb-n, az olimpián és mindenhol!!!!! Előre az olimpiáig és még továbbb!!!! Anita :)
( Anyumnak te vagy az első számú kedvence) 

Szia!

Kedvenc magyar íróm nincsen, bár a kőszívű ember fiai valóban az egyik kedvencem. Nem nagyon tudom mi fogott meg benne, szerintem az egész úgy jó, ahogy van (azon kívűl, hogy a szabadságharcot a sógorok, meg az orosz cár leverték). A gyűrűk urába, meg még gyerekként szerelmesedtem bele, talán azért, mert álmodozóként egész jól bele tudtam élni magam a sztoriba. Kedvencek Richárd, Aragorn, Gandalf. Olyan halra szeretek horgászni, amelyikre éppen akkor érdemes, amikor időm engedi. Mindenképpen Magyarországon szeretnék dolgozni a póló után. Tudomásom szerint idén biztosan nem megyünk Vácra.

Zsu 2008-06-17 17:45:03
Szia Zoli!!!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy ti mennyire tartjátok a kapcsolatot a női vízilabda válogatottal? Szerinted mennyire jók a lányok? ( Nekik is kijárna egy olimpiai arany) Köszönöm válaszaidat. Bár már annyian mondták, azért én is elmondom: Drukkolok az olimpián meg az Eb-n meg minden versenyen... és még ennyit:
"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak akik mertek,
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek."
(Ady Endre)

Szia

Az idézet szép, és helytálló, bár gimiben megutáltam Adyt. A lányokkal tartjuk a kapcsolatot. Számomra a női mezőny kiismerhetetlen, ezért jóslásokba nem bocsátkoznék, de azért szurkolok nekik.

Vivi 2008-06-17 17:54:14
Szia Zoli!
Neked melyik a fontosabb,az olimpia vagy az EB?Természetesen mindkettő az,és remélem mindkettőt megnyeritek.Nagyon fogok nektek szurkolni.Sok sikert.És Ti vagytok a legjobbak:)
HAJRÁ MAGYAROK!:)

Szia!

Természetesen az Olimpia. Az EB-t csak felkészülési állomásnak tekintjük.

Nóra 2008-06-18 22:09:41
Kedves Zoli!
AZ élsport ugyebár nem egészséges...
Neked milyen állapotban vannak az ízületeid?Jól láttam, hogy a térdedre alkalmaztak már ún. tape-et (öntapadós vízálló gumifásli,mely több színben létezik)?
Ha esetleg még nem próbáltad,de érdekelne,akkor kérlek kérdezz rá Pavlik Dokinál(remélem nem haragszik meg rám ezért), azt hiszem Ő tudni fogja kit tudna ebben a témakörben ajánlani (talán engem...) :)
Nagyon szívesen segítek neked/nektek,ha tudok!
Sok sikert a karrieredhez!!!
Nóra

Szia!

Tape-et még nem használtam, de ami késik, nem múlik. Megfelelő szárazföldi gyakorlatokkal a legtöbb izületi gond javítható, vagy tünetmentessé tehető. Sajnos a térdemnél a combcsont feje be van gyulladva kb egy éve, és az csak pihenéssel gyógyul meg, kb másfél hónap alatt. Az ajánlatot köszönöm, élni fogok vele!!!

Gábor 2008-06-19 20:45:29
Szia Zoli!

Néhány kérdés a lábtempóról:
Én a víz alatti felvételeken azt láttam, hogy Ti felváltva mozgatjátok a lábatokat nem egyidejűleg. Minden pólósnak ilyen a lábtempója? Én nem vagyok sportoló, de a mélyvízben úgy tudok könnyebben a felszínen maradni, ha páros lábbal lábtempózok. És mi a helyzet akkor, ha valaki a vízből kiemelkedve lő kapura vagy ha Ti kapusok emelkedtek ki? Akkor is váltott lábbal megy /pörög/ a lábtempó?

Lehet hogy ezek bagatell kérdések, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy "működik" ez Nálatok.

Más: Továbbra is él az feltétel, hogy aki az egri csapatban pólózik,annak ott is kell laknia? Te is ott laksz Egerben?
Kösz szépen a válaszokat.

Szia!

Amíg nem tanulsz meg taposni, addig jó lesz a mell lábtempó J nálunk fontos a stabilitás is, márpedig a melláb végén a láb teljesen nyújtva van, így olyanná válunk mint a gereblye, ráadásul csak egy irányba tol. A taposó lábbal bármilyen irányban tudsz mozogni, bár a legvégén mi is használunk egy nagy mell lábat a kiugrás utolsó mozdulataként.

Red 2008-06-20 22:06:22
Kedves Zoli.Először is nagyon sok sikert az olimpiára.Nektek szurkolunk,reméljük miénk lesz újra az arany.Nekem az lenne a kérdésem h szoktál e fogadalmat tenni,ha nyertek?Most ha megfogadnál valamit mit lenne az?HAJRÁ FIÚK:D

Nagyon jó a kérdés. Most meg is fogadtam valamit, de nem mondom el J


Köszönöm a kérdéseket, a kívánságokat, és a dicsérő szavakat!!!

Sziasztok!

2 régi hozzászólás

Tamás hozzászólása
Tamás10380
2008.07.06. 18:00

Szia! Azt vettem észre nem igen vagytok csúcsformában. Ne vedd sértésnek! Csak a németek ellen sem ment olyan simán a játék mint ahogy megszokhattuk. Ennek mi az oka? Fáradtak vagytok? Vagy ezeket nem tartjátok olyan fontosnak?(az olimpia miatt) Egyébként királyak vagytok! Sok szerencsét!

t hozzászólása
t9916
2008.07.02. 10:39

Köszönöm, hogy tengernyi elfoglaltságod közepette válaszoltál. Éva néni.