FACEBOOK

Egymillió belépőjegy még mindig gazdára vár

Egymillió belépőjegy még mindig gazdára vár
hozzászólás, 2008.06.25.

A pekingi olimpia versenyeire eddig mintegy hatmillió belépőt értékesítettek, további egymillió jegy azonban még mindig gazdára vár - jelentette be a szervezőbizottság (BOCOG).

Az eladatlan jegyek főként a labdarúgó-mérkőzéseknek otthont adó városokba, Tiencsinbe (Tianjin), Sanghajba, Csinhuangtaóba (Qinhuangdao) és Senjangba (Shenyang) szólnak.

Csu Jen (Zhu Yan), a jegyértékesítésért felelős igazgató szerint a megmaradó belépőket majd az olimpiai helyszíneken vásárolhatják meg az érdeklődők.

A hatmillió eddig eladott jegyből 3,43 milliót a kínai közönség vásárolt meg, beleértve azt a 800 ezer tikettet, amelyet általános és középiskolás gyerekeknek tettek félre. A többi jegyet pedig a nemzeti olimpiai bizottságok és szponzorok kapták meg.

Összesen 185 ország olimpiai bizottsága rendelt jegyet az augusztus 8. és 24. között zajló játékokra, ami az eddigi olimpiák történetében egyedülállónak mondható - hangsúlyozta az igazgató.

A szurkolók jobban teszik, ha alaposan tanulmányozzák a belépőiket és a jegyek mellé járó tájékoztatót, ugyanis az elmúlt egy évben tartott teszt-rendezvények statisztikája szerint a figyelmeztetések ellenére sokan próbálnak bevinni a lelátókra tiltólistán szereplő tárgyakat - közölte a BOCOG egyik biztonságért felelős magas rangú vezetője.

A veszélyesnek minősített tárgyak közül a leggyakrabban öngyújtókat és palackozott üdítőitalokat próbálnak az emberek becsempészni a nézőtérre. Sokan pedig csak 10 perccel a sportesemény kezdete előtt érkeznek, jóllehet a biztonsági ellenőrzések miatt, a kapukat már két órával a tervezett rajt előtt kinyitják.

A szervezők figyelmeztetnek, hogy csomagmegőrzők sem lesznek a helyszíneken, a bejáratoknál azonban elegendő szemeteskukát tartanak készenlétben a tiltott tárgyak "tárolására". Az olimpiai helyszínek biztosítását mintegy 80 ezer ember, köztük rendőrök, biztonsági őrök és önkéntesek látják el.

A BOCOG ígéretei szerint a részletes tudnivalókat tartalmazó tájékoztató 14 nyelven, köztük magyarul is letölthető lesz a játékok hivatalos honlapján.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking