FACEBOOK

Olimpiai mezőny a szombathelyi ING Kupán

Olimpiai mezőny a szombathelyi ING Kupán
hozzászólás, 2008.06.23.

Szerdán még az Egyesült Államok friss Világliga-második együttesével meccsel Leányfalun, péntektől vasárnapig pedig már Szombathelyen, az első ízben kiírt ING Kupán száll medencébe az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott.

Kemény Dénesnek a júliusi spanyolországi Európa-bajnokságra, és az augusztusi, pekingi olimpiára készülő legénysége a vasi fővárosban három olyan ellenféllel küzd meg, amely kivétel nélkül szintúgy ötkarikás induló, amellett Montenegró és Görögország nemzeti csapata egyúttal csoporttársa is a magyaroknak a kínai fővárosban. Vagyis akár előolimpiai főpróbának is tekinthető a hétvégi torna.

Ezt hangsúlyozta Martin György, a honi sportági szövetség elnöke is az esemény alkalmából tartott hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón, olimpiai szintűnek minősítve a régi támogatóval közösen most útjára indított ING Kupát, amelyet reményei szerint meg is nyer a magyar válogatott. 

Kemény Dénes szövetségi kapitány fontosnak nevezte a szombathelyi meccseket, csakúgy, mint a románok elleni, múlt heti két barátságos összecsapást is, amelyeken elmondása szerint a 18-ról az ING Kupa után 13-ra szűkítendő kerete összes játékosának annyi lehetőséget biztosított, amennyit csak tudott. "Azért, hogy e hét végére alapos döntéssel, kellőképpen megfontolva jelölhessem ki azt a tizenhármat, amely majd az EB-n játszik" - jelentette ki a szakvezető, aki a kérdésre, hogy hol tart a csapatépítés folyamata, így válaszolt: "Alakul."

A kétszeres olimpiai bajnok Biros Péter a társak nevében is fogalmazott, amikor azt mondta, hogy a rivalizálás, az optimális gárda megleléséhez vezető út nem árt, nem ássa alá a csapatszellemet, bár elismerte, kis bizonytalanság azért fakad abból, hogy ők maguk sem tudják még, ki lesz az a bizonyos tizenhárom, mert ezt még nem közölte velük a kapitány. "Hat-hét ember mint fix utazó már biztos van Dénes fejében, csak nem mondja, de már csupán a hét végéig kell várnunk" - fogalmazott a kiváló pólós.

Martijn Gribnau, az ING magyarországi cégének holland vezérigazgatója elmondta, hogy bankja örömmel támogatja a Magyar Vízilabda Szövetséget, reméli, hogy e támogatás is hozzásegíti a magyar csapatot a pekingi győzelemhez, cserébe pedig azt kérte, hogy az olimpiai győztesek tanítsák majd meg őt úszni!




Az ország egyik legszebb strandján, a szombathelyi Tófürdőn zajló ING Kupa programja:

    péntek:
16:15 ó: Görögország-Montenegró
18 ó: Magyarország-Németország

    szombat:
16:15 ó: Németország-Görögország
18 ó: Magyarország-Montenegró

    vasárnap:
11:15 ó: Montenegró-Németország
13 ó: Magyarország-Görögország

(A belépőjegyek megvásárolhatók a szombathelyi IBUSZ irodában [Szombathely, Fő tér 44. Tel: 94/314-144], valamint a Pannonsport Kft. irodájában, Szombathely, Welther K. u. 17. Tel: 94/514-680).

A magyar csapat mérkőzéseit élőben közvetíti a Sport1 televízió.

(MTI és vlv)

Fotók az edzésről

Fotók a sajtótájékoztatóról


vlv-videók:

Jelenetek az edzésről

ING Kupa-sajtótájékoztató I.

ING Kupa-sajtótájékoztató II.

ING Kupa-sajtótájékoztató II.

ING Kupa-sajtótájékoztató IV.


Címkék:
USA ING Kupa

4 régi hozzászólás

t hozzászólása
t9331
2008.06.25. 11:11

Akinek nincs sport1-gye?-:(

poloboy hozzászólása
2008.06.24. 10:54

sport1 adja

Tina hozzászólása
Tina9299
2008.06.23. 21:20

csatlakozom :S

Nekomajin hozzászólása
2008.06.23. 19:41

Felháborító, hogy az m1 nem közvetíti...