FACEBOOK

Véget ért az olimpiai láng váltófutása

Véget ért az olimpiai láng váltófutása
hozzászólás, 2008.06.22.

A láng meghívóval rendelkező és gondosan megválogatott nézők előtt közép-európai idő szerint röviddel hajnali 3 óra után indult Norbulingka, a dalai láma egykori nyári rezidenciája elől, és nem egészen két óra múlva a Potala palotához, a dalai láma egy másik rezidenciájához érkezett. Egy, a helyszínről tudósító újságíró nem tapasztalt incidenseket.


A lánggal elsőként a 75 éves Gonpo, ismert tibeti hegymászó futott, majd Li Szuzsinak, a lhászai katonai kórház igazgatójának adta át a fáklyát, a sort Kajdan Zsuoma tibeti énekes zárta.

Három hónappal a márciusi zavargások után a Lhásza, ahol azóta is fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben, továbbra is zárva van a külföldi turisták előtt. Május elején az olimpiai lángot már felvitték a  Mount Everestre (Csomolungma) a tibeti oldalon. 

Az eredetileg három naposra tervezett tibeti váltó volt a láng kínai útvonala legkényesebbnek tekintett szakasza. A kormány által szervezett utazás keretében külföldi újságírók egy csoportja részt vehetett az eseményen.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking