FACEBOOK

Magyar-szerb napok Szegeden

Magyar-szerb napok Szegeden
hozzászólás, 2008.06.11.

Délelőtt még a Margitszigeten edzettek a fiúk, majd Szegedre utaztak, ahol koraeste sor került az első közös edzésre a szerbekkel. Mintegy háromnegyedórányi külön-külön játszadozás után kétkapuzott a magyar és a szerb csapat, négy negyedet játszottak egymással a nagy riválisok. Kemény Dénes értékelte a közös edzést a vlv-nek.

- Próbálgattam én is, a szerbek is a játékosokat, a taktikát, amit ilyenkor szokás. Megállapítható, hogy sokkal jobb volt a helyzetkihasználásuk, mint a miénk, látszott, hogy szériában játszottak már meccseket, frissek voltak és lendületesek. Mi tűrhetően védekeztünk, de sok mindenben javulnunk kell. Ez érthető, hiszen a mi esetünkben az edzések, a nyárra való felkészülés kemény fizikai szakasza után, fáradt periódusban zajlott a kétkapuzás, egy nagyon erős csapattal szemben. Ebben a felkészülési időszakban magunkhoz képest normális szintű teljesítményt nyújtottunk. Főleg a támadójátékban, a helyzetkihasználásban kell javulnunk, ahhoz pedig ugye frissesség kell. Ma tompán játszottunk, kevés ellentámadással, „friss leúszással”. Csütörtökön még hasonlóra számítok, ugyanakkor remélem, hogy a védekezésünk továbbra is hatékony lesz - mondta a kapitány. 

A szerbek egyébként a legjobb csapatukkal, az olimpiára készülő teljes 18-as kerettel érkeztek Szegedre. A mieinknél Szécsinek délelőtt megfájdult a nyaka, így Gergely István és Nagy Viktor védett. Kemény Dénes teljes sorokat cserélt, s a kapu mögött folyamatosan edzettek az éppen kint lévő játékosok. A 15 mezőnyjátékos és Hárai Balázs nagyjából egyforma időt töltött a vízben, s Kemény Dénes senkit sem emelt ki a vlv-nek adott rövid beszámolójában. Mint mondta, minden játékosnak volt rossz lövése, de a támadásbeli hiányosságokat egyértelműen a felkészülési fázis sajátosságának értékelte a kapitány.

A két csapat csütörtökön délelőtt és délután ismét közösen edz, s a kétkapuzásról az esti órákban remélhetőleg videótudósításokban is be tudunk majd számolni.

5 régi hozzászólás

B hozzászólása
B9053
2008.06.12. 14:17

Kedves Vikcó! Nem gondolom úgy, mert tudom, hogy a mieink azt nem bírnák.

Vikcó hozzászólása
Vikcó9052
2008.06.12. 12:06

Kedves B! Úgy gondolod el kellett volna mennünk VL-ra nekünk is? Aztán EB-re és augusztusban levezetésként Pekingbe? Üdv!

t hozzászólása
t9050
2008.06.12. 09:59

Más felkészülési fázisban lévő csapatok két kapuznak? No, mindegy a kapitány biztosan tudja mi kell a srácoknak. Küldök nekik egy kis erőt, hogy jól bírják a gyűrődést.-:)

B hozzászólása
B9048
2008.06.12. 08:38

Nem csoda, hogy élesek a szerbek, jövő héten világliga szuperdöntőt játszanak Genovában. Nekik belefér...

teso hozzászólása
teso9037
2008.06.11. 23:35

olimpian kell majd nyerni nem most