FACEBOOK

Újabb kellemetlen doppingellenőrzések a válogatottnál

Újabb kellemetlen doppingellenőrzések a válogatottnál
hozzászólás, 2008.06.07.

Kegyetlen héten vannak túl a válogatott keret tagjai, akikhez már Fűzfőn csatlakozott a három olasz is. A pénteki programot Kemény Dénes kicsit le is rövidítette, annyira elfáradt mindenki. A társaság a hétvégén pihenhet, hétfőn pedig kezdődik minden elölről, azzal súlyosbítva, hogy az erőnléti edzések után, szerdától kétkapuzások következnek a nagy rivális szerb válogatottal. Kemény Dénes és Madaras Norbert a vlv-nek:

A szövetségi kapitány rövid értékelése szerint a Balatonfűzfőn töltött egy hét elérte célját. A hét közepétől a keret már teljes létszámmal készülhetett, hiszen megérkezett a három olasz bajnok, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert is.

Kisebb-nagyobb kellemetlenséget az okozott, hogy két alkalommal is doppingellenőrök várták a vizes edzésre érkező csapatot. Először kedden Varga Tamásnak, Varga II. Zsoltnak és Szivós Mártonnak kellett mintát produkálnia, csütörtök este pedig a teljes keret egyharmadának, a három olasznak (Benedeknek, Kásásnak és Madarasnak), valamint Szécsinek, Nagy Viktornak és Varga Dánielnek. Újdonság, hogy ezúttal vért is vettek a játékosoktól.

- Ezeket a vizsgálatokat valamilyen normális rendszerbe kellene terelni, mert ezen a héten a nyolc edzésből kettő zajlott úgy, hogy az edzés kellős közepén ki kellett menni játékosnak negyedórára pisilni, stb. Teljesen normális, hogy mindenkinek alá kell vetnie magát a vizsgálatnak, de hogy két ember megjelenik az edzésen és hat játékost akar megvizsgálni - ez órákig tart. Valahogy azért azt figyelembe kellene venni, hogy itt nem egyéni sportolók vannak, akik tavaly szeptember óta az olimpiára készülnek. Itt most ezen a héten két edzésbe tenyereltek bele elég durván. Munka közben kellett a programot átvariálni ahhoz, hogy ne éjfélkor jöjjenek haza a játékosok a doppingról, hiszen másnap ugye korán kelés van, újabb edzés. Szerintem eljött lassan annak az ideje, hogy esetleg kooperáljanak az ellenőrök is, és mondjuk érdeklődjenek ilyen finomságok iránt. Ha nem, akkor meg fogom én találni a módját annak, hogy a mi szempontjainkat is figyelembe vegyék. Eleget tettünk a kötelezettségeknek, de a nyolcból két edzés elég rendesen meg lett zavarva.

- Nem szokatlan, hogy vérvétel is volt?

 

- Én nem értek ehhez a részéhez, ha vért akarnak venni, vegyenek, itt nem erről van szó. Csak egyszerűen, amikor a játékos megérkezik az edzésre, és közlik vele, hogy dopping, akkor vagy az edzésen nem tud rendesen részt venni, vagy a két és fél órás edzés után még másfél órán át ott van, mert ketten csak másfél óra alatt tudnak rendesen doppingvizsgálatot végezni hat játékoson. Ez nekünk így nagyon nem jó. Tehát remélem, hogy az olimpiai bizottság meg fogja védeni a csapat felkészülését, mi ezt mindenképpen jelezni fogjuk. Amióta elkezdtünk edzeni, háromszor történt ez meg. A játékosokat is zavarják, engem is.

- Elérte a célját a fűzfői egy hét?

- Teljes mértékben. Én elégedett vagyok, a játékosok pedig fáradtak. Előtte annyit mondtam nekik, azt ígértem, hogy ez egy nagyon nehéz hét lesz, és úgy érzem, hogy tartottam a szavam.


- Milyen volt a visszatérés? - kérdeztük Madaras Norbertet, aki két másik reccós társával szerdán csatlakozott a Fűzfőn gyakorló kerethez.

- Természetesen nagyon jó. Találkozni a csapattal, újra velük edzeni – bár ezek az edzések nagyon kemények voltak. Két nap alatt is nagyon elfáradtam.

-
Mi a hétvégi programod? Hogy regenerálódsz ilyenkor, hiszen valószínűleg még az olasz szezon is az izmokban van.

-
Elsősorban pihenni fogok, semmi fárasztót nem tervezek. Egerben vagyok, család, barátok, ilyesmi.

-
Mondj valamit erről a doppingvizsgálatról.

-
Az esti edzés előtt ott vártak minket az uszodában, de a vizsgálatra csak az edzés után került sor. A szokásos vizeletminta mellett most vért is kellett adni. Ez eddig nem volt szokás.

-
Tehát már edzés közben úgy mozogtatok, hogy ki voltatok jelölve.

- Igen, persze, tudtuk.

- Több mint érdekes, hogy a kecskeméti Volvo Kupán kizárólag a négy, Olaszországban játszó válogatott játékost vizsgálták „rajtaütésszerűen”, s melletted Kásás és Benedek most is beleesett a szórásba…

-
Mi eddig nem voltunk itthon, gondolom, ezért. Kihasználták a lehetőséget. Nem szeretnék rosszra gondolni.

-
Jó pihenést a hétvége hátralévő részére!

10 régi hozzászólás

t hozzászólása
t8971
2008.06.10. 09:51

K! Vidra! Jól nézünk ki, ha az ellenőrökhöz kell igazodni...

Én is hozzászólása
Én is8968
2008.06.10. 07:26

Én is szeretnék gratulálni az EGRI IFIK-nek 100%an megnyerték a bajnokságot:)

Szöszke hozzászólása
2008.06.10. 03:51

A mostanában szurkolni kezdők nem biztos,hogy még emlékeznek rá de:volt itt '99-ben egy felfújt és sietve hozzáteszem teljesen alaptalan doppingügy.Amire Benedek Tibinek majdnem ráment az idegrendszere.A csapat meg rághatta Sidney miatt a körmét.Szerencsére Tibi addigra visszatérhetett.Kemény Dénes indokai teljesen érthetőek. A vérvétel is meg az is,hogy mostmár hat játékost jelölnek ki az is új.

vidra hozzászólása
vidra8947
2008.06.09. 16:19

Ez nem ellenőri túlkapás, sokkal inkább fölösleges kapitányi reakció. Úszók is így kezdték. Majd a Wada ellenőrzött. Szegény Kovács Ági bánta. Miért kell bele kötni a doppinellenőrbe, csak vesztes lehet a sportoló.

egri gyerek hozzászólása
2008.06.09. 09:41

100% teljesítménnyel ifi bajnok a ZF Eger !!!!!!!!!!!! A jövő reménységei!!!!!!!!!! Ez az eredmény megért volna egy nyúlfarknyi cikket! üdv Hajrá EGER!!!!!!!!!

B hozzászólása
B8939
2008.06.09. 09:23

Madaras Norbi higgadt nyiltkozata tükrözi az igazán profi hozzáállást a témához: "Mi eddig nem voltunk itthon, gondolom, ezért. Kihasználták a lehetőséget. Nem szeretnék rosszra gondolni." Semmi puffogás meg méltatlankodás, pedig az ő edzését is megzavarták. Ennyit számít, ha valaki teljesen profi körülmények között játszik hétről hétre, hónapról hónapról, évről évre.

t hozzászólása
t8933
2008.06.08. 17:33

Megértem,hogy Athén után félnek a magyar vezetők. Azt viszont nem, hogy edzést zavarnak az ellenőrök! Felháborító, hogy egy élsportolónak mellékzöngékkel kell foglalkoznia nem pedig azzal ami a dolga! Mit szólna egy dopping ellenőr ahhoz, hogyha a mintavétel ellenőrzése közben sterilizáltatnák a ruháját, a kezét,a haját,stb? Mondjuk úgy másfél órán át...

bogyo hozzászólása
bogyo8931
2008.06.08. 08:45

Szerintem ez a megszokott túlkapás az ellenőröknél. Általában ezek olyan lelkisérült emberek lehetnek, akik ilyen módon tudják kiélni magukat. mert egyébként szánalmas kis "lúzerek" valójában. Szerintem gyerekkorukban verték őket és most így próbálják megmutatni ők is valakik. Valójában meg..... inkább nem is írom le, nehogy ne tűrje a nyomdafestéket. Hajrá Magyarok!!!

Reakt hozzászólása
Reakt8929
2008.06.07. 22:51

Ámen!

Paksi László Sugovica VSE Baja - vezető edző hozzászólása
2008.06.07. 21:10

Tisztelt Mester! Tisztelt Uraim! Kedves Fiúk! A mai vizilabda sportban, de egyáltalán abban a sportágban, amely aspiráns egy kiemelkedő sportesemény megnyerésére / OLIMPIA / annak alá kell megát vetnie minden ellenőrzésnek. Deni Mester van olyan tapasztalt ember, hogy fiai e kötelezettségnek kellő képpen eleget tegyenek, hiszen ma már ez is szereves része az Olimpiai felkészülésnek. Ezt a fiúk biztosan profi módon teljesítik és minden erejükkel a közös cél eléréséért fognak dolgozni! Mert hisznek Mesterükben, mert hisznek egymásban, mert hisznek a CSAPATBAN és mert hisz bennük egy nemzet! Ehhez kívánok kis csapatunk nevében erőt, kitartást, mert nekünk Ti adtok erőt, hogy érdemes ezt a szép sportágat művelni és talán a sok közös akarat egyszer benünket is a régen várt sikerre fog vezetni! Tisztelettel: Paksi László Vezető edző Sugovica VSE Baja