FACEBOOK

Szivós Márton marad a Honvédban

Szivós Márton marad a Honvédban
hozzászólás, 2008.06.05.

Lassan minden titokról lehull a lepel, s a játékoskeringő valamennyi részlete ismertté válik. Mint korábban a vlv is foglalkozott vele: a montenegrói bajnok három magyar játékosnak tett ajánlatot. Kiss Gergely és Steinmetz Ádám elfogadta az invitálást, s legalább egy évre Kotorba költözik. A harmadik kiszemelt Szivós Márton volt, aki időközben a Bresciától és a Mladost Zágrábtól is ajánlatot kapott.

- Megszületett a döntés?

- Igen, itthon, eddigi csapatomban folytatom a pályafutásomat. Több okból döntöttem így. Elsősorban érzelmi alapon hoztam meg a döntést, megmondom őszintén, szeretek itt élni Magyarországon, Budapesten. Itt van a családom, itt vannak a barátaim. Emellett szeretem a Honvédot, jó lenne, ha újra a régi fényében ragyogna, ehhez akarok hozzájárulni. A Honvédtól nagyon jó ajánlatot kaptam, amiből éreztem: meg akarnak tartani. Természetesen egy külföldi klubbal anyagilag egyik magyar csapat sem veheti fel a versenyt, de Budapest az mégiscsak Budapest… És még nagyon sok szép gólt szeretnék lőni Nagy Viktor barátomnak a fantasztikus hangulatú rangadókon...

- Nem fáj a szíved, hogy a Kiss Gergőtől elszakadsz?
 

- Dehogynem. Hiányozni fog a játéka nekünk, másrészt pedig remek csapatkapitány volt, nagyon jó barát, remélem, hogy játszunk még együtt.

- Nem gyengült a Honvéd?

- Ez csak jövőre fog kiderülni. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nagy átalakuláson megy keresztül a csapat. Sokan elmentek, sokan jöttek, természetesen meg kell oldanunk ezt a változást. Úgy gondolom, hogy most mi kerülünk egy picit hasonló szituációba, mint két ével ezelőtt a Vasas-játékosok, mi okozhatunk meglepetést. A következő szezonban nem mi leszünk a bajnokság favoritja, a Vasas két évet nyert, ismét erős csapata lett, nekik viszont egy új életérzést kell megtapasztalniuk, favoritként nekimenni a bajnokságnak. Mert ők az első évben úgy nyertek bajnokságot, hogy megvertek egy favorit Honvédot, a másodikban pedig rajtuk kívül ott volt az Eger, a Honvéd, a Szeged és a négy közül bármelyik nyerhetett. Most meg kell azt tapasztalniuk, hogy milyen az esélyesség terhével játszani, úgy, hogy mindenki győzelmet vár tőlük, és persze mindenki őket szeretné megverni. Mi pedig úgy gondolom, hogy nyugodtan nekiállhatunk dolgozni, és bízom benne, hogy ennek meglesz az eredménye. Jönnek jó játékosok, nagyon-nagyon tehetséges fiatalok, akikből gyorsan meghatározó játékos válhat. Jó hangulat lesz, jó csapat, abszolút bizakodó vagyok a jövőt illetően.

- Hogy érzed magad a válogatott keretben, nagyon erős a hajtás?

- Nagyon kemény hajtás van, rengeteget edzünk, de hát a cél kellőképpen magasztos ahhoz, hogy ennyit dolgozzunk. A hangulat nagyon jó, mint mindig, biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye ennek a nagy munkának.

24 régi hozzászólás

sz.a hozzászólása
sz.a8925
2008.06.07. 18:59

Szerintem benne lesz a keretben

dömdödöm.... hozzászólása
2008.06.07. 13:16

Jujj a sok kis okos! Szeretem az a sok kedves, elfogulatlan embert, aki mindig mindent tud előre. Ti biztos nagyon jól informáltak vagytok, hogy még a kapitány előtt tudjátok, hogy ki megy és ki nem. Sőt a kapitánynak is hozzátok kéne járnia taktikai továbbképzésre... Teljesen mindegy, hogy Nektek emberileg szimpaitkus-e Marci, vagy sem. Nem tartozik rám, nem is akarlak meggyőzni arról, hogy nem olyan, amilyennek gondoljátok. Vannak olyanok, akik pl nekem a Vasasból, vagy más klubokból nem szimpatikusak, DE akkor sem veszem magamnak a bátorságot, hogy elkezdjem őket nyilvánosan szapulni, és ilyen stílusú megjegyzésekkel illessem őket! Az ember lehet a barátainak elmondja xy-t nem kedveli, nem szimpatikus stb. De nem ha egy csepp jó érzés szorult bele, nem indít rágalmazó hadjáratot valaki ellen. Ez intelligencia kérdése szerintem. Jah és bár lehet nem a kedvencem xy, vagy én nem szimpatizálok vele, de attól még nem vonnom kétségbe a képességeit, és nem vitatom el a tehetségét, sőt amennyiben a kapitány úgy látja A CSAPATNAK rá van szüksége, vele erősebb lesz, akkor el tudom tenni magamban az ellenérzéseket és teljes szívből tudok szorítani neki is, hiszen első sorban magyar vagyok, és szeretném ha ez A CSAPAT a lehető legjobban szerepelne a világversenyen! Ajánlom Nektek is ezt a dolgot!!! Amúgy meg mint laikus szerintem van helye MArcinak a csapatban, elég sokat letett az asztalra már ahhoz, hogy ezt bizonyítsa, csak max Ti ezt nem láttátok, mert egész évben pusztán a Vasas meccseit látogattátok...

FotoVass hozzászólása
2008.06.06. 23:32

Krisz, B, c es az osszes abc betu Vasas drukker: FOGALMATOK SINCSEN ARROL, HOGY MARCI MILYEN EMBER. Ugyhogy az emberi tulajdonsagairol ne irogassatok. Jatekoskent pontosan olyan zsenialis es varatlan huzasai vannak, mint Varga Duminak vagy Daninak. Az, hogy ev kozben piros-kekben vagy piros-feherben nyomja egy jatekos, TELJESEN mindegy a valogatott eseteben. A kerdes az, hogy van-e helye a szerkezetben es, hogy azon a helyen a 2 legjobb jatekosban benne van-e Magyarorszagon. Barmennyire faj nektek, de Marci ott lesz. Es ehhez semmi koze nincsen sem a klubszinnek, sem az edesapanak. Emberileg meg esetleg a sajat haverjaitokat tudjatok megitelni, azzal probalkozhattok, de nem egy szamotokra csak tavolrol ismert valakivel.

manu hozzászólása
manu8915
2008.06.06. 19:41

én ugyan inkább Vasas-szurkoló vagyok, de azt határozottan aláirom hogy Szivós MArci letett valamit az asztalra és nem a neve miatt van ott. Ennyi erővel Kásásra is rá lehetne fogni hogy az apja tette be annak idején---ami persze nem igaz. És ugy gondolom az ilyenek akik ezt irják egyrész rohadtul nem értenek a vízilabdához másrészt nem látták még Marcit járszani... És ezt nem elfogultságból mondom mert mint mondtam inkább vasas szimpatizáns vagyok, de a teljesitményt el kell ismerni. MArcinak iszonyat jó keze van nagyon jól lő, és több poszton használható... Ugyhogy aki ezt nem igy gondolja az ...no comment...

kicsibjörk hozzászólása
2008.06.06. 17:33

Hogy ne fejezzem ki magam nagyon csúnyán, Ti hülyék vagytok, aki azt hiszi, hogy a Marcinak nincs helye a válogatottban és a szűk keretben. Varga Dani, Dumi, Biros, Kásás és az említett center! Varga II sem ugyanazon poszton játszik, mindig más-más helyen. Nem tudom ki volt, aki a tavalyi vb-n Molnár Papesz betegsége idején center posztra ugrott be. Ne nagyon nagyzoljátok a Vargákat, mert semmivel se jobbak, mint a meginterjúvolt játékos. Mindenki azt hiszi, hogy a Marci csak azért válogatott, mert Pista bá' benyomta. Ekkora ökörséget! Marcinak igenis megvan a tehetsége, adottsága és sorolhatnám még a jelzőket, hogy ott legyen Malaga-ban és Pekingben. A fegyelmezettséget meg egyenesen nem értem, hogy jön ide KRISZ.

Anna hozzászólása
Anna8908
2008.06.06. 14:51

Marcinak szerintem is helye van a csapatban:)

bory hozzászólása
bory8907
2008.06.06. 14:25

tyhű itt minden van....de én is azok mellett vagyok akik azt mondják van helye a Marcinak a 13-as keretben. krisz hidd el nem kell az apjának hátulról besegítenie,hogy benne legyen a keretben,mert a Marci van annyira tehetséges játékos,hogy külső segítség nélkül bekerüljön az olimpiai keretbe. tr krisz meg akik szidják a Marcit egyszerű mért teszitek: Féltékenyek vagytok és irigyek,de ez nem megoldás. Azzal egyetértek,hogy a Vargák,meg Biros és Kásás klasszis játékosok,de a helyedben olyannal foglakoznék amihez értek is...

Kriszti hozzászólása
2008.06.06. 13:59

Kedves B! 1.Miért gondoljátok ti pasik (és bocs ha nem vagy az, bár kétlem), hogy a lányok csak a játékosok külseje miatt szeretik a vízilabdát (vagy bármilyen más sportot)?2.A csapatról természetesen a Kemény Dénes dönt, de mint ahogy te is, mi is elmondhatjuk "szerény véleményünket". üdvözlettel: Marcipopsi rajongó

Timi hozzászólása
Timi8903
2008.06.06. 13:34

B inkább magát minősítette le, de ne foglalkozzunk vele, inkább örljünk, hogy Marci marad, és szurkoljunk neki a 13- ba kerülésért.

zsóci hozzászólása
zsóci8901
2008.06.06. 12:55

szerintem meg ő az egyik, aki a legjobban megérdemli és nagyon sokat tehet hozzá a csapat eredményességéhez, de majd ezt Dénes eldönti.

Vikcó hozzászólása
Vikcó8900
2008.06.06. 12:35

B! Marcipopsi rajongók??? Pf...mióta vagyunk egy Up&Go reklámban(Libero)? Miért minősíted le a Marci szurkolókat? Nem értem.

c hozzászólása
c8891
2008.06.06. 09:53

Emberileg nem szimpatikus, jatekoskent nem gyozott meg. Nincs helye a szuk keretben.

B hozzászólása
B8889
2008.06.06. 09:32

Nóri, Kiszti, Ancsi, Pancsi! Annyira bájos, ahogy protezsáljátok a kis Marcit, de ahogy Krisz nem kapitány, úgy ti sem vagytok azok. Mitől lenne egyértelmű Marci szereplése az olimpiai csapatban, mikor minimum a két vasasos Vargával meccsel a helyért? Szerény véleményem szerint a kis Marcinak csak akkor van esélye a csapatba kerülésre, ha a Posillipo elleni EL-döntőn mutatott formáját lesz képes hozni záros határidőn belül. Azt, amire akkor rögtön leigazolta a Recco. Olyat meg ugyebár régen láttunk tőle. A válogatottban, Kemény Dénes taktikáját követve meg még soha. Még hasonlót sem. Úgyhogy én kicsit lehiggadnék a Marcipopsi rajongók helyében, és kivárnék még 3-4 hetet.

krisz hozzászólása
krisz8888
2008.06.06. 09:29

Az a baj, hogy elvakult szurkolók vagytok! Szivós Marci - hacsak az apja be nem tolja a válogatottba - akkor nem lesz ott!! Az Ő posztján olyan zsenik játszanak mint Biros, Kásás, Varga Dumi és Varga Dani! Ja és nem zseni kategória de Marcival egyszintű játékos azon a poszton még a Varga II Zsolt is!! Még mindig azt mondjátok, hogy van esélye hátsó lökés nélkül odakerülni???

krap hozzászólása
krap8886
2008.06.06. 08:10

For "ed": Briefly: he's staying with Honvéd for the next season. He'll miss Kiss Gergely, former captain of Honvéd, now moving to Kotor. He thinks that Honvéd will change a lot for the upcomig season, and so they won't be the favourits (it's rather the Vasas), but this is exactly what gives them a chance for winning, because they aren't in the spotlight. They work hard at the national team, but there's a good atmosphere also. Amúgy nem akarom megítélni, mert nem értek hozzá, hogy szűk keretbe való-e. Az biztos, hogy nagyon jó játékos, de nekem emberileg (ld. vlv-s nyilatkozatok) nem annyira szimpatikus...

to ed hozzászólása
to ed8883
2008.06.06. 05:19

He stays at Honved (mainly emotional decision). Honved didn?t become weaker but it?s changing. This year they will be in better position than Vasas because Vasas won the last two cups.

Vikcó hozzászólása
Vikcó8880
2008.06.05. 22:37

"Fegyelmezetlen, nem elég jó, nem csapatjátékos (ez utóbbi rendszeres sláger, bár itt MÉG nem hangzott el)"... Már bocsánat de ezeket honnan törpölik ki az illetékesek? Ki lehet jönni a Kőérbe megnézni ebből mennyi igaz...ülőhely mindig van...büfé bejárattól jobbra...szeretettel várunk mindenkit...Csak a HONVÉD!

Anna hozzászólása
Anna8877
2008.06.05. 20:47

Krisz! Nincs igazad mert Marci nagyon jó játékos,én nem látom fegyelmezetlennek.Én imádom őt. Marci sok sikert.

wp07 hozzászólása
wp078876
2008.06.05. 20:18

N! Már hogy kérdeznék meg kriszt? Látszik hogy semmit nem ért a vízilabdához...

ed hozzászólása
ed8873
2008.06.05. 18:15

what does he say? thanks

N hozzászólása
N8872
2008.06.05. 18:02

Krisz! Ezért nem téged kérdeznek meg a válogatottat illetően! :D Egyértelmű,h Marci ott lesz! ;)

szerintem... hozzászólása
2008.06.05. 17:30

Szerintem pedig Marcinak ott a helye a szűk keretben. :)

Kriszti hozzászólása
2008.06.05. 17:29

Szerintem viszont igenis helye van a 13-ban. A Marci mostanra érett be ahhoz, hogy sokat hozzá tudjon tenni a csapat játékához. Az pedig már csak gratis, hogy marad a Dominoban. Sok sikert Marci!!!!

krisz hozzászólása
krisz8867
2008.06.05. 16:27

Szerintem ki kell hagyni a szűk keretből Marcit! Vannak nála jobb és fegyelmezettebb játékosok.