FACEBOOK

A Pro Recco máris a bajnoki címvédés köszöbén

A Pro Recco máris a bajnoki címvédés köszöbén
hozzászólás, 2008.05.24.

Bresciában is győzött a Recco, így 2:0-ra vezet az olasz bajnokság döntőjében, s már csak egy győzelemre van az újabb - sorozatban harmadik - bajnoki címtől. Szombat este hosszabbítás után nyertek idegenben, a meccs legjobbja a négygólos Benedek Tibor volt, Kásás és Madaras egyaránt egyszer volt eredményes.

Erősen közepes játékkal szerezte meg újabb győzelmét a címvédő. Ez persze nézőpont kérdése, hiszen úgy is fogalmazhatunk: a Recco még úgy is nyerni tudott Bresciában, hogy 15 emberelőnyéből mindössze hármat értékesített...

A hazaiak jutottak először vezetéshez, de a Recco gyorsan fordított és a második negyed elején úgy tűnt, hogy nem lesz komolyabb gondja. A félidőben azonban 3:3 állt az eredményjelzőn és hiába szerezte meg ismét a vezetést a Recco, a hazaiak egyre jobban belelendültek, fordítottak és kihasználva a vendégek percekig tartó rövidzárlatát, előbb kétgólos, majd háromgólos előnyre tettek szert. Ez utóbbi állás már a negyedik negyedben alakult ki, s akkor bizony nem sokan adtak volna akár csak egy fityinget is a Pro Recco győzelméért. Három gyors góllal azonban sikerült behozni a hátrányt (Benedek egyenlített), sőt, Vujasinovics akár a rendes játékidőben megszerezhette volna a győztes találatot.

A hosszabbítás már a Reccóé volt. Benedek negyedik góljára Molina még válaszolt, de Vujasinovics találata már a győzelmet jelentette a vendégek számára.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

Brescia-Pro Recco 9:10 (2:2, 1:1, 3:2, 2:3, 1:2, 0:0) - hosszabbítás után
Góllövők: Molina 3, Herceg 2, Binchi, Rath, Van der Meer, illetve Benedek 4, Vujasinovics 2, Kásás, Madaras, Felugo, Udovicsics

Videók:

Kásás Tamás gólja

Madaras Norbert gólja

Benedek Tibor első gólja

Benedek Tibor második gólja

Benedek Tibor harmadik gólja

Benedek Tibor negyedik gólja

MADARAS NORBERT:

- Nem játszottunk jól, magunknak tettük nehézzé a meccset. Aztán mégis meg tudtuk nyerni, bár az utolsó negyedben vezettek hárommal is. Össze tudtuk magunkat kapni, s először a hosszabbítást harcoltuk ki, aztán győztünk, de hát… Mondhatjuk, hogy nem érdemeltük meg, de a végén azért győztünk.

Rengeteget hibáztunk, kicsúszó labdák, rossz passzok, volt olyan, hogy percekig nem volt egy normális támadásunk. Talán elkényelmesedtünk a múltkori 9:4-es győzelem után, nem tudom. Mindenesetre jó hogy megvan, mert így legközelebb be tudjuk fejezni. Bár, ha így játszunk megint, akkor nem nyerünk, az biztos.

KÁSÁS TAMÁS:

Nagyon rosszul állt a szénánk meccs közben, elég rosszul játszottunk, és hát amikor vezettek 8:5-re, gyakorlatilag már elkönyveltük a vereséget - legalábbis én -, aztán valahogy megint vissza tudtunk kapaszkodni, de nagyon húzós volt. Így viszont most baromi jó, mert nem kell még egyszer ide visszajönni - jó, hogy ezt megúsztuk. Rossz játékkal, de azért valahogy a végén megnyertük.

BENEDEK TIBOR:

- Nehéz meccs volt. Az elején kihagytunk emberelőnyöket, s ez rányomta az egészre a bélyegét. Elég sokat kapkodtunk, nekik pedig ez volt a legfontosabb mérkőzésük, jól játszottak. Aztán szép lassan behoztuk a hátrányt és a hosszabbításban már mi álltunk jobban. Valószínűleg el is fáradtak, s miután vezettek 8:5-ra és onnan visszajöttünk, ez elvette az erejüket.

- Tizenöt előnyből csak hármat dobtatok be, ez elég ritka mutató a Reccónál…

- Igen, hát ezt mondtam, hogy kihagytunk az elején zsinórban hármat és ez valahogy remegőssé tette a kezeket, sok labda egyszerűen kiesett a kezünkből. Ami jó a dologban, az az, hogy ennél csak jobban tudjuk kihasználni a helyzeteket, és mivel így is megnyertük a meccset, bízom benne, hogy ha ennél jobban fogunk játszani, az emberelőnyöket jobban használjuk ki, akkor nagy esélyünk van, hogy három meccs alatt befejezzük. Nagyon rossz lenne még egyszer visszajönni, nehéz itt játszani. Egyébként két horvát bíró volt, akik nem követték az olasz szokást, azt hogy a játékvezetők mindig a hazai csapatnak kedveznek, normálisan bíráskodtak. Ennek ellenére nem szívesen jönnék már ide, mert az azt jelentené, hogy esetleg ötödik meccsen kell, hogy eldőljön a bajnokság. Nekünk mindenképpen a harmadikon lenne a legkönnyebb.

- Nem fogtok egy kicsit elaludni? Mert most elvileg nagyon lazán meglehet a győzelem és ennek lélektanilag megvannak a veszélyei…?

- Ez most valóban nagy veszély. Az edzőnk figyel arra, hogy ez ne történjen meg, bár már valóban mindenki az ünneplésre gondol. És hát persze elsősorban mindenkinek a saját fejében kell rendet tenni...

- Úgy láttam a tévéközvetítésben, hogy az első gólod után örültél a legjobban…

- Nekem mindig az első gól az, ami átlendít, ha az megvan, sokkal nyugodtabban játszom. Jól ment ma, a négy gól magáért beszél, nem kell magyarázni, de azért a csapat győzelme a legfontosabb.

- Gratulálunk és jó utat visszafelé, Reccóba!




A döntő állása 2:0 a Pro Recco javára, a következő mérkőzés szerdán este lesz Reccóban, és ha a hazaiak nyernek, megszerzik a bajnoki címet.

2 régi hozzászólás

t hozzászólása
t8663
2008.05.26. 17:54

Hja! Mielőtt bárki neveletlenséggel vádolna, őszintén gratulálok a Reccó idei eredményeihez!

t hozzászólása
t8662
2008.05.26. 17:52

Igyekezzetek haza! Gyorsan,ügyesen nyerjétek meg az Olasz bajnokságot azután irány Budapest. Várunk Benneteket nagyon!