FACEBOOK

GfK Sztármonitor - Kemény Dénes a legnépszerűbbek között

GfK Sztármonitor - Kemény Dénes a legnépszerűbbek között
hozzászólás, 2008.05.05.

Immár egy esztendeje havonta felmérést készít az internetezők körében a GfK Hungária Piackutató Intézet. Az úgynevezett GfK Sztármonitor vizsgálat során ismert személyiségekről kérdezik a netezőket. Ha nem is meglepő, de figyelemre méltó, hogy a sportolók a most közzétett eredmények szerint nem csak ismert, hanem kedvelt emberek is - ugye a két kifejezés között egyértelmű a különbség...?

A közvélemény-kutató 400, 14 évnél idősebb internetezőt kérdez meg havi rendszerességgel. A válaszolók "elé teszik" az ismert ember fényképét és nevét (minden kutatás alkalmával 80 emberét), s a képeken láthatók ismertségére, kedveltségére vonatkozó kérdéseket tesznek fel.

A most közzétett tavalyi eredmények szerint a legismertebb személyiségek Magyarországon ma a televíziós és rádiós műsorvezetők közül kerülnek ki (elsősorban Bochkor Gáborról, Stohl Andrásról, Havas Henrikről és Szellő Istvánról van szó) - de egyben ők azok, akiknek megítélése leginkább megosztja a közvéleményt. Vagyis szinte mindenki ismeri őket, ám sokan nem kedvelik stílusukat, egyéniségüket.

Kiderül a felmérésből, hogy a hazai sztárok kedveltségi ranglistájának top 10-es csoportjába a sport világából három embernek sikerült betörnie, Cseh Lászlónak, Szávay Ágnesnek és Kemény Dénesnek. A társaság előkelő, ide tartozik még Kern András, Koltai Róbert, Vágó István, Gálvölgyi János, Fábry Sándor, Szabó Magda és az Irigy Hónaljmirigy.

- Hogyha erre a listára felkerülni egyfajta elismerés, vagyis ha szakmai, emberi értékek alapján kerül fel az ember, akkor természetesen örülök neki, de nem vagyok ezen a területen annyira képben, hogy ezt meg tudjam ítélni. Az mindenképpen bosszantana, ha "bulvár-erényekre" lenne szükség, de úgy tűnik, hogy szerencsére nem erről van szó - mondta a vlv-nek a hír hallatán a szövetségi kapitány.

2 régi hozzászólás

supercharley hozzászólása
2008.05.06. 09:18

Lehet hogy nem került be abba a 80-ba, akikről a felmérés szólt.

E73 hozzászólása
E737779
2008.05.05. 19:18

Csodálom, hogy Talmácsi Gábor nincs a top 10-ben...