FACEBOOK

"Szándékos ütések" - MVLSZ-levél a klubokhoz

"Szándékos ütések" - MVLSZ-levél a klubokhoz
hozzászólás, 2008.04.18.

A Magyar Vízilabda Szövetség sajtófőnöke csütörtökön arról téjékoztatta a vlv.hu szerkesztőségét, hogy az MVLSZ levélben fordult a bajnokságban részt vevő valamennyi klubhoz. A levél szövegét az alábbiakban szó szerint közöljük:

"A Sportági Egyeztető Bizottság (SEB) az elmúlt forduló tapasztalatai alapján nyomatékosan felhívja a játékvezetők figyelmét, hogy a szándékos ütéseket az érvényes vízilabda szabályoknak megfelelően, mérlegelés nélkül büntessék.

Felkéri ugyanakkor az ellenőröket, hogy a fentieket elmulasztó játékvezetőket az ellenőri jelentésükben szigorúan marasztalják el és pontlevonással(okkal)  büntessék.

Gulyás Zoltán
SEB elnök"

17 régi hozzászólás

Habos hozzászólása
Habos7164
2008.04.22. 17:53

Előre szeretném jelezni: nem láttam ezt a mérkőzést. Ismerve azonban Kiss Gergő mentalitását kizártnak tartom, hogy alattomosan bárkit megütne. Itt emlékeztetnék mindenkit arra a jónéhány évvel ezelőtt történt esetre, amikor Őt komolyan megütötték (és ha emlékeim nem csalnak ő próbálta nyugtatni a kedélyeket). A Dominó játékosai szerintem nincsenek irígylésre méltó helyzetben, kiélezett mérkőzésen a józan megfontolás kisebb teret kap. Természetesen ez nem mentség mindenre!!!

puki hozzászólása
puki7160
2008.04.22. 13:25

Ez nagyon undorító!Nem csodálom,hogy felemelték a hangjukat,víz alatt utni,olyan alattomosan...Amúgy érdemes megnézni a Gergely Pista fejét is!!!Ő is nagyon le volt döbbenve...Csalódtam molnárban

amúgy hozzászólása
amúgy7041
2008.04.20. 13:17

Lehet vitatkozni, hogy ki a sportember meg ki nem, az tuti, hogy kiss gergőék sokat tettek ebben az elődöntőben azért, hogy ne tartsák annak őket.

y hozzászólása
y7035
2008.04.20. 06:11

kb egy órás munkáért 15.000 aprópénz ? Hát nem tudom, de kiegyeznék ennyi órabérrel.

zulu hozzászólása
zulu7030
2008.04.19. 21:19

Hát pont ez az, hogy elég jól megélnek a saját munkájukkal az aprópénz nélkül is!

zulu hozzászólása
zulu6999
2008.04.19. 18:48

Ha 15000 kevés menjen dolgozni!

én meg én hozzászólása
2008.04.19. 12:16

Én! 12:9 kiállítási arány nálam az +25%, az nagyon messze van a 2x-től, viszont a 4. meccs 17:10 aránya már +70% elég közel van a 2x-eshez. Csak nem Te is piros-kék szemüveget hordasz? Látszik, hogy kivülálló vagy. Szeretnéd hogy rád mosolyogjon a kiszelly, vagy csak az bánt, hogy nem tudsz rá hatni? Rebo! Te nagyon téves informátorral rendelkezel... A T-mobil kb 3 éve nem szponzor a szövetségben..., de ezt is kösd össze a vasas győzelmével. Szerinted a szövetség tud bármilyen formában is hatni a játékvezetőkre???? Nagyon nem vagy képben... Sapécs! A bírók kb 15.000 forintos meccs pénze nevetségesen kevés, a jv-k többségének ez zsebpénznek is kevés, úgyhogy nem hiszem, hogy motiválná őket.

utó hozzászólása
utó6964
2008.04.18. 23:06

Itt két dolog van: -Egyrészt, bármilyen meglepő, a bíró nem láthat mindent. Nem tudom, hogy pontosan hogy kezelendő a szabálykönyv szerint az olyan helyzet, amikor utólag egyértelműen látszik, hogy valakit lecsaptak (például vérzik), viszont a bíró is biztos benne, hogy ő pont akkor máshova nézett, nem látta. Gyanítom, hogy a bíró egyszerűen nem büntethet olyasmiért, amit nem látott. Videóbíró meg nincs. Zidane fejelése után is volt olyan felvetés, hogy a szabályokkal ellentetétes módon a felvétel alapján állították ki. (Elvileg, ha nem látta egyik bíró sem, nem lehetett volna büntetni, bármilyen árulkodó volt is a visszajátszás.) -Szerintem semmi értelme azon vitázni, hogy ki kezdte. És az is színigaz, hogy ez nem kislánysport, minden nagyobb meccsen van némi csépelés. Persze jó, ha ez nem megy át veszélyesebb durvulásba.

Rebo hozzászólása
Rebo6963
2008.04.18. 23:02

Csak két megjegyzés. 1) "Ők mind sportemberek" Így igaz Papesz és Kiss Gergő is jó játékos, ezt nem lehet elvitatni, de veszíteni is tudni kell. Gondolom nem a verkedés a követendő példa. Ezt az olimpián biztos nem fogják a játékvezetők értékelni. 2) "a vízilabda kemény sport" szerintem össze kevered a bokszolással. Ott ütik vágják egymást. Ha arra vagy kiváncsi akkor azt nézd.

S. Z. P. hozzászólása
2008.04.18. 21:58

Rebonak. Te miről beszélsz? Nem kislányok a Vasas játékosok sem. De van különbség a küzdelem hevében nem szándékosan elcsattant ütés, és a felúszáskor saját kapu előtt, visszafordulva szánt szándékosan átépíteni az ellenfél játékosának arcát között, úgy ahogy Papesz tette. Évek óta taktika és üt a Sugár, Tóth Imre, Bereczki, Kovács Olivér, Kiss Gergő, Papesz, Vári, Paján, Szivós kollektíva. A legérdekesebb eset Várié. Aki teljesen átszellemült a Dominós évei alatt. Miközben a Vasasban folyamatosan kipontozták, az utóbbi éveket leszámítva a Dominóban végigjátszhatta a mérkőzéseit. Fordult a kocka. Ez van. Csapatot, klubhűséget nem lehet vásárolni...

SAPécs hozzászólása
2008.04.18. 21:31

Szerintem kár a már elcsattant ütéseken vergődni. És ugye milyen sokszor volt, hogy mi szurkolók a válogatotton épp azt kértük számon, hogy a kemény szerbek ellen miért nem játszanak ők is keményebben. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy határt kell szabni ennek. Úgy emlékszem a tavalyi bajnokság közepe táján volt néhány olyan döntés, amikor egy-egy mérkőzés után a megnem ítélt súlyos szabálytalanságok miatt a meccsről készült felvétel alapján az elkövető is büntetést kapott valamint a bírót is eltiltották egy-két meccsre. És láss csodát egy időre abbamaradtak a durva szabálytalanságok, mert mindenki meggondolta, hogy a hátralévő meccsekre súlytsa-e egy eltiltással a saját csapatát, a bírónak meg nyilván zsebre megy. És kedvenc nemzetközi példám: az athéni olimpiát megelőző világligán a szerbeket sorban szórták ki a súlyos szabálytalanságokért. Az eredmény: az olimpián a feszes döntőben sem láttunk tőlük durvaságot.Szóval a megoldás igen is a súlyos szabálytalanságok megtorlása. Ebből a szempontból gondolom érdemes lesz figyelni az EB-n a bíráskodást, talán le lehet szűrni belőle, hogy nagyjából mi várható ebben a témában Pekingben. Mindenesetre nagyon helyesnek tartom az MVLSZ eljárását.

naés? hozzászólása
naés?6956
2008.04.18. 21:13

a vízilabda kemény sport. amég nincs sérülés, addig üssék csak egymást rendesen! :)

Mi ez?? hozzászólása
2008.04.18. 20:32

Mit csináltok??!! Ők mind-mind sportemberek. Akiket szidtok a magyar válogatott tagjai nemzetközileg elismert nagyszerű játékosok. Ilyen tét alatt ti sem biztos, hogy józanon tudtok dönteni, és teljesen mindegy, hogy a Vasast vagy a Dominot erősítik. Ők nem szidják így egymást mint ahogy ti őket. Nagyon sportszerű szurkolók vagytok mondhatom!!

Rebo hozzászólása
Rebo6951
2008.04.18. 20:05

Hát igen. Ha a bírók továbbra is úgy fújnának, mint amikor még ugyanaz a cég szponzolálta a Honvédot és a szövetséget, akkor lehet, hogy továbbjut a Honvéd. Eddig megszokták, hogy nekik mindent lehet ( igaz most sem volt túl sok retorzió a kirivó szabálytalanságok miatt ) Érdekes, amint megnyerte a Vasas a bajnokságot a témobil megszüntette a szövetség támogatást. Vajon miért ?

Rebonak hozzászólása
2008.04.18. 18:07

Szerintem ha a meccs elején a Varga Dumit és a Steinmetzet kiállítják az alattomos ütéseikért akkor nem üt a Molnár sem később. Szánalmas kifogás. Ja ezt nem láttátok, akkor nézzétek vissza a videót. Szegény báránylelkű Tóth Marci (egyébként az sem volt kirivó ütés, mint ahogy a Kiss Gergőé sem). Persze, ha ezeket megítélik az elején akkor lehet, hogy nem a vasas jut tovább, mint ahogy a final fourba is egy nem megitélt szöglet miatt jutott be a vasas... Ja ezt sem emlegetitek. Miért???

én hozzászólása
én6941
2008.04.18. 15:42

Csatlakozom, nekem is ez a véleményem.Felháborító,hogy milyen durván játszik folyton a Dominó.Molnárnál,Várinál már szinte megszokott, de Kiss Gergőn meglepődtem.Gondolom a kétségbeesés így mozgatta az 'agyukat'.Mindezek után remélem nem mondják,hogy nekünk -VASAS- fújtak a játékvezetők.Ráadásul tőlünk majdnem 2x annyiszor állítottak ki.De ennek így kellett lenni.A Dominó már rég nem egységes.Kiszellyről még csak annyit a medence szélén sétálgatva annyira laza volt,majdnem szétesett,és az a halál unalom a feje elülső részén felháborított.Ha ennyire utálja,miért csinálja??!!

Rebo hozzászólása
Rebo6940
2008.04.18. 15:12

Helyes ! De talán nem utólag kellene. Molnárt és Kiss Gergőt simán ki kellett volna állítani cserével, akkor valószinűleg már Tóth Marci ütésére sem került volna sor. ( Igaz őt ki is állították, bár nem végleg ). Igaz a témobilosok már hozzászoktak, hogy nekik mindent szabad. Azt is furcsállom, hogy a fontos meccseket mindig Kiszely vezeti, bár amióta nem a témobil a szövetség szponzora, ő is visszafogottabb. Egyébként ez a verekedős dominós stilus nem biztos, hogy sikeres lesz az olimpián, sőt.... Azt hiszem Kemény Dénesnek is oda kellene figyelnie ezekre a csapat kiválasztásánál.