FACEBOOK

Kiharcolt vereség - Final Fourban a Vasas!

Kiharcolt vereség - Final Fourban a Vasas!
hozzászólás, 2008.04.09.

Drámai küzdelemben egy góllal kikapott a Kotor csapatától a Vasas szerdán este a Komjádi uszodában, de vereségnek ennyire még nem örült szurkoló és játékos, összesítésben ugyanis a Vasas egygólos különbséggel továbbjutott, s részt vehet a barcelonai Final Four-on (május 9-10.) a címvédő Pro Recco, a tavalyi második Jug Dubrovnik és a Mladost Zágráb társaságában.

Nem kezdett rosszul a Vasas, hiszen Steinmetz Ádám klasszikus centergóljával máris három gólra nőtt az összesítésben számolt előny. Ezután azonban hihetetlen helyzetek maradtak ki, és a montenegróiak megfordították az állást. Tóth Márton megúszásgólja úgy kellett, mint egy falat kenyér, de amikor 3:2-es vendégvezetéssel fejeződött be az első negyed, már éreztük: ez borzasztóan nehéz lesz.

Csodás rövidpasszos játékkal sikerült az egyenlítés (Tóth Márton úgy tette be Varga Duminak félcsavarral, hogy oda se nézett). Emberelőnyből ismét vezetést szerzett a Kotor, s ekkor őrült fel-leúszás kezdődött, mindkét oldalon sok hibával. Varga Dénes újabb gólja jelentette a félidei döntetlent, s ekkor azért úgy tűnt, hogy nem lesz komolyabb gond. 

A folytatásban megint sorban kimaradtak az előnyök, de még most sem aggódtunk komolyan, hiszen a montenegróiak érezhetően fáradni kezdtek, egyre nehezebben fejezték be a támadásokat. A negyed közepén azonban már megint a Kotoré volt az előny, s erre nem is érkezett válasz, vagyis a Vasas nullával zárta ezt a játékrészt.

Varga Dániel fantasztikus átlövéssel egyenlített, de a vezetést nem sikerült megszerezni - sőt! 2:49-et mutatott a visszafelé számoló óra (kevésbé körülményesen: ennyi volt hátra a meccsből), amikor a Kotor kétgólosra növelte előnyét és ezzel behozta otthon szerzett hátrányát. Már- már a hosszabbítás járt a fejünkben, amikor meghűlt a vér az ereinkben, a Kotor ugyanis többször a háromgólos előnyért indulhatott támadásba. Szerencsére (és persze Nagy Viktornak hála) ezeket a támadásokat már nem tudta sikerrel befejezni, és a végén Varga Dénes bemutatta, miként kell megúszás után holtbiztosan értékesíteni a ziccert.

A Vasas-játékosok az őket egész meccs alatt fantasztikusan buztító tábor előtt ismételték meg a csatakiáltást és még sokáig tartott az egygólos vereség ünneplése...

Vasas-Kotor (montenegrói) 6:7 (2:3, 2:1, 0:1, 2:2) 
Komjádi uszoda, v.: Hausche (német), Kratochvil (szlovák)
Vasas: Nagy V. - Tóth M. 1, Varga Dénes 3, Steinmetz Ádám 1, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel 1, Kovács R., Csere: Katonás, Heinrich, Mátyás, Takács B., Kincses
Kotor: Radics - Drasko Brguljan 1, Milosevics 2, Pavlovics, Milics, Setka, Paszkovics, Csere: Petrovics, Crepulja 4, Draskovics, Zsivkovics
Gól – emberelőnyből: 8/1, 6/4

A Vasas 14:13-as összesített eredménnyel - a klub történetében először - jutott Európa legjobb négy csapata közé.


TZS KÉPEI


Videók:

1:0 - Steinmetz Ádám

1:1 - Crepulja

1:2 - Milosevics

2:2 - Tóth Márton

2:3 - Brguljan

3:3 - Varga Dénes

3:4 - Milosevics

4:4 - Varga Dénes

4:5 - Crepulja

5:5 - Varga Dániel

5:6 - Crepulja

5:7 - Crepulja

6:7 - Varga Dénes

Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata

17 régi hozzászólás

P hozzászólása
P6516
2008.04.12. 09:51

Viktor, nem tudod Te milyen a fantasztikus közönség. Gyere Egerbe, majd megmutatjuk!

Irén hozzászólása
Irén6498
2008.04.10. 23:43

Hello.Én csak annyit tennék hozzá,hogy bár elismerem Dumi remekül megúszott,de ahhoz,h gólt lőjőn mindenki elfelejti ,hogy előtte kellett egy Nagy Viktor védés (és bírói tévedés:)meg szintén tőle egy pontos passz is.Hál'Istennek Dumi belőtte.Viszont volt még 20 másodperc a Kotor támadásából és a 9.másodpercben történt egy kapuralövés,amit Nagy Viktor szenzációsan kivédett - és így nem volt hosszabbítás,és így jutott tovább a Vasas.Úgy gondolom Ő ugyanúgy megérdemli a LEGJOBB jelzőt.

BB hozzászólása
BB6494
2008.04.10. 19:22

Gratulálok... de ettöl jobb játék kell a Final Four-ban:) mindent bele szurkolok és egyben gratulálok az Egernek mégegyszer... nagyon szép ez az ezüst!!!

Flóri hozzászólása
Flóri6490
2008.04.10. 15:58

Tiszta szívből gratulálok a Vasasnak, és sok sikert kívánok a Final fourban. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a Kotor nagyon erős csapat volt, de a lényeg a továbbjutás. Mi egri szurkolók tudjuk, hogy milyen nehéz nemzetközi meccsen jól szerepelni, folyamatos bírói ellenszélben. Mindent bele, de Hajrá Eger !

hajrávasas hozzászólása
2008.04.10. 15:09

Valóban rosszul játszott a csapat, de a hangulat fergeteges volt és végül az eredmény sem maradt el. Nagyon nagy dolog ez a Final Four. Viszont! Érzésem szerint szombatig csodának kéne történnie, mert nagyon fásult a csapat (ez érthető). Ha ilyen pontatlanok leszünk a Domino ellen akkor simán átgázolnak rajtunk. Remélem sikerül kicsit összeszedniük magukat a fiúknak.

Dumi hozzászólása
Dumi6488
2008.04.10. 14:49

VARGA DUMI A LEGJOBB!!!

Zsoci hozzászólása
Zsoci6487
2008.04.10. 13:48

Hát... megkaptam a "szívbajos" mérközésemet, ráadásuk kint is voltam. Az a gond, hogy ezt a meccet nem egy góllal kellett volna elveszteni, hanem legalább kettővel megnyerni. Nagyon sok helyzet kimaradt, két méterről nem lőtték be a golókat, és mégé sorolhatnám. De azért gratulálok a VASASnak, végül is a cél megvan.

Tina hozzászólása
Tina6485
2008.04.10. 12:17

Nagyon gratulálok a vasasnak! Szomaton pedig hajrá! én is remélem, hogy legalább egy pici góllal tudnak nyerni én nagyon szurkolok! Amúgy meg azért mert mostanában nem megy 100%osan a csapatnak nem kéne rögtön leírni őket mégis csak a legjobb 4... szóval nem értek pár hozzászólást de sokkal viszont teljes mértékben egyetértek!!!Hajrá vasas Hajrá magyarok!

t hozzászólása
t6483
2008.04.10. 10:12

Emberek! A Vasas Európa póló elitjében és mi fanyalgunk... Óriásit küzdött a kicsi Vasas! Kit érdekel, hogy nyögvenyelősen jutott be oda ahova való? Okosan csináltátok,szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hajrá magyarok!/Mondhatjuk sokszor a finale fourban is!!!!/ Köszi,köszi,köszi!

Nozika hozzászólása
Nozika6482
2008.04.10. 09:49

Kint voltunk! Fantasztikus meccs volt,sok-sok apró szívinfarctussal de csak MEGVAN!! :)))) Nagyon köszönöm a fiúknak ezt az élményt!!!!! És VARGA DUMI AZ ISTEN!!!

PL hozzászólása
PL6481
2008.04.10. 09:37

BendeT szerimtem fogalmad sincs a vízilabdáról. Ekkora tétnél általában nem szép és jó játék folyik, hanem néha kinlódás és óriási akarat a játék szépségének rovására. Ez a Vasas minden tiszteletet megérdemel, hiszen Európa 4 legjobb csapata közt van! ja: és le a kalappal a közönség előtt

Birge hozzászólása
Birge6480
2008.04.10. 09:36

Lehet, hogy itthon is illett volna győzni, de ne felejtsük el, hogy odakinnt 2-vel győztek, kiváló játékkal! És ennek is köszönhetően bejutottak a négyes döntőbe! Jelenleg ez a legfontosabb és legszebb! Gratula nekik és a fantasztikus szurkolótábornak is! Hajrá Vasas (is) hajrá magyar vizilabda!

B hozzászólása
B6477
2008.04.10. 09:05

Én azért nem fényezném túl a Kotort, mert nem alkottak különöset: hét gólt lőttek idegenben az Euroliga negyeddöntőjében. Dumi helyzetét én megfordítanám: mindent elárul a Vasas játékáról, hogy az ordító ziccereket kihagyó Dumi volt a csapat egyik legjobbja...

én hozzászólása
én6476
2008.04.10. 08:15

BendeT - ezt talán egy kotori honlapon kellett volna publikálnod....persze,lehet,hogy odavaló vagy.Azért mégis csak a VASAS jutott be Európa legjobb négyébe!Még ha nem is játszottak fenomenálisan,de ehhez kellett a kinti győzelem!Ugye?!A televíziós közvetítést vajon Csapó Gábor a saját maga fényezésével akarta kissé oldottabbá tenni?Marhára unom már,hogy Ő mennyire jó vízilabdázó volt - szakkommentálni viszont nem tud!Gratulálok a VASASnak,remélem szombaton egy pici góllal nyernek!Persze,szerintem az már emberfeletti lenne,ha a bajnoki címet is meg tudnák védeni.De azért nagyon remélem menni fog!!!!!!Fortuna segítse őket!

áááááá hozzászólása
2008.04.10. 07:43

legalább varga daninak és nagy viktornak volt valami önkritikája...

hát igen hozzászólása
2008.04.10. 07:22

rettentően gyenge volt a vasas, rossz volt nézni. ráadásul még a bírók is segítettek nekünk - ilyet se láttam még - szóval a játékvezetés több volt mint korrekt:)

BendeT hozzászólása
BendeT6471
2008.04.09. 23:52

Minden tiszteletet megérdemel a Kotor. Tisztességesen küzdöttek és majdnem sikerült nekik. A Vasasnak továbbra sem megy a játék. Nagyon nem. Dumika három gólja ellenére, a csapat egyik legrosszabbja volt.