FACEBOOK

A Honvéd a küszöbön, az Eger már belépett

A Honvéd a küszöbön, az Eger már belépett
hozzászólás, 2008.04.05.

Izgalmas mérkőzésen, háromgólos hátrányból fordított a Honvéd a Vasas ellen, az Eger pedig hosszabbításban szerezte meg a döntőbe jutáshoz szükséges győzelmet a magára talált Szeged ellen. Részletek, gólok és nyilatkozatok.

Honvéd-Vasas 11:7 (2:4, 3:0, 3:2, 3:1)

Élő közvetítésünk.

A döntőbe jutásért folyó páros mérkőzés állása 6:4 a Honvéd javára. A következő mérkőzés a Komjádi uszodában lesz április 12-én, szombaton, 18.00 órakor. 

Vass László képei

TZS képei



Videók:

Steinmetz Barnabás gólja

Nagy Viktor védi Kiss Gergely ötméteresét

Varga Dániel gólja

Varga Dénes gólja

Bárány első gólja
 

Bárány második gólja

Katonás első gólja

Kiss Gergely megsérül

Szivós ötméteresgólja 

Nagy Viktor véd, de Hárai belövi

Paján-gól

Varga Dani-kapufa

Tóth Márton gólja

Gergely véd, de Mátyás átejti

Fodor-kapufa

Vindisch gólja

A vitatott döntés: kiről ment ki?

A Vári-gól

Szivós ötméteresgólja

Szivós-kapufa, Gór-Nagy-gól

Katonás átlő

Varga Dániel nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata




Varga Dénes nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Gergely István nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Fodor Rajmund nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata

 


Negyedórás késéssel jött, és a tervezettnél tovább maradt Egerben a Szeged vízilabda-csapata. Közlekedési nehézségek miatt nem értek oda időben, hogy aztán a vízben próbálják meg behozni a lemaradást.

A csapatok fej fej mellett haladtak, egy gólnál nagyobb előnyt  egyik sem ért el. A vendékeg többször voltak vezető pozícióban, 7:7-nél pedig Varga Tamás elhibázott egy büntetőt.

A hosszabbítás lutrijában az Eger találta fel magát jobban, így nem kell tovább hacolniuk a döntőért, nyugodtan készülhetnek a Sturm Csehov elleni LEN Kupa-döntőre.

Eger-Szeged 9:8 (2:2, 2:3, 2:1, 1:1. 1:1, 1:0) - hosszabbítás után
Eger, Bitskey Aladár uszoda, v.: Kun, Vojvoda
Eger: Szécsi – Decker Á., Kiss Cs., Kis G. 2, Biros 1 (1/0), Hegedüs 1, Nyéki 1. Cs: Matajsz, Varga II. Zs. 3, Binder, Feltham, Császár 1. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
Szeged: Baksa – Lehmann, Varga T. 1 (1/1), Komlósi, Balatoni 2, Weszelovszky 4, Korolija. Cs: Juhász, Varga P. 1, Monostori, Molnár, Török. Edző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 11/6, ill. 6/2
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á. (33.p.), Komlósi (34.p.), Monostori (36.p.), Lehmann (29.p.)
Sárga lap: Kásás Zoltán (34.p.)

Az Eger 8:2-es eredménnyel jutott be a bajnokság döntőjébe.

KÁSÁS ZOLTÁN:

Kicsit későn jött. Lehet, használt, hogy  nem volt pihenő, pénteken délelőtt és délután a Partinán Belgráddal kétkapuztunk. Meg az is, hogy az utolsó pillanatban kicsit agyilag is összeszedte magát a társaság. Én úgy érzem, hogy még akár nyerni is lehetett volna, de azért persze megcsináltuk a hibáinkat... A pozitívum az, hogy egy ilyen meccset játszottunk, ennek fényében viszont még borzalmasabb az előző kettő.

Edzünk, készülünk, mert a harmadik helyet szeretnénk megszerezni. Tudjuk, hogy semmivel nem lesz könnyebb, mint a döntő lett volna, mindkét helyre a Vasas-Honvédról érkezik az ellenfél. Megpróbáljuk. Rádolgozunk.

Videók:

Eger-Szeged - a Telesport tudósítása




Baksa László nyilatkozata



VARGA TAMÁS:

Mindenképpen gratulálok az egész csapatnak, mert igazándiból nagyon harcosan, nagy elánnal harcoltak a fiúk. Azt mondom: ha egy picit hamarabb érkezünk el ide a párharcban, és egy picit előbb kezdünk el ebben az agresszív stílusban játszani, akkor lett volna esélyünk. Az Eger ugyanis ugyanazt játszotta végig, csak mi szenvedtünk az elején önbizalomhiányban. Kicsit későn ébredtünk fel ebből a rémálomból.

Ha ezen az úton haladunk tovább, lesz esélyünk a harmadik helyért folyó párharcban, bárkit is fogunk kapni.

BIROS PÉTER:

- Nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, a Szeged pedig nagyon "felhozta magát" erre a mérkőzésre. Azt nem modom, hogy minden mindegy alapon küzdöttek, de tény, hogy olyan dolgokat csináltak, amiket eddig nem láttunk tőlük. Ahogy nyilatkozták is a céljukról: emelt fővel estek ki, sikerült ezt elérniük. Mi nem játszottunk annyira jól, mint az edigi mérkőzéseken, de a csapategység és az akarat végül diadalmaskodott. Gratulálok a csapatnak, hogy bejutottunk a döntőbe, szép születésnapi ajándék volt a számomra!

- Kit szeretnél ellenfélnek a bajnoki döntőben?

- Talán a Vasas jobb lenne, mert itt kezdenénk, és ha ötödik meccsre kerülne sor, azt is hazai pályán játszanánk. Nehéz megjósolni, hogy ki lesz, a Vasas talán fáradtabb lesz szombatra - meglátjuk. Ők most elvannak egymással, mi pedig élvezzük azt, hogy már bejutottunk a döntőbe és már nyugodtan foglalkozhatunk a Csehov elleni meccsel.

KISS CSABA:

Ahogyan az a meccs előtt is sejthető volt, talán ez volt a legnehezebb mérkőzésünk a Szeged ellen a rájátszásban. Nekik már nem volt veszítenivalójuk és ennek megfelelően játszottak. Mi viszont mindenképpen szerettük volna már ezen a hazai mérkőzésen kiharcolni a döntőbe jutást.

A védekezésünk ezúttal nem volt a legjobb és ezt a szegediek maximálisan ki is használták. Elöl is csúszott időnként hiba a gépezetbe. Ők viszont sokkal jobban játszottak, mint az előző, szegedi mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy végül sikerült győznünk és úgy utazhatunk a jövő héten Csehovba, hogy tudjuk, ott leszünk a bajnoki döntőben.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Nem volt könnyű. A Szeged nagyszerű ellenfél volt, úgy játszott, ahogy tényleg tud. Mi azt hittük, hogy az a Szeged fog játszani, amelyiket előtte kétszer legyőztünk. Sokkal jobban játszottak, amivel mi egy ideig nem tudtunk mit kezdeni, aztán rájöttünk, hogy nekünk is akarni kell, és aztán végül meglett a siker. Biros Petinek boldog születésnapot kívánunk ezúttal is.

10 régi hozzászólás

Kata hozzászólása
Kata6384
2008.04.07. 20:35

Én a korlátot zúztam:), no meg szokásosan kiabáltam:) Hajrá Eger! Bármi legyen is szerdán, akkor is nagyon nagyon jó csapat Eger!

BB  hozzászólása
BB 6382
2008.04.07. 19:09

Nem csak te... ezt páran tanusíthatják akik mellettem ültek:) Nagyon izgultam... De holnap megint izgulni fogok.. Nagy a tét...

viki hozzászólása
viki6381
2008.04.07. 15:43

HHAAAJJRRÁÁÁ HHOOONNVVÉÉÉDD!!!!!

Kata hozzászólása
Kata6374
2008.04.06. 23:55

Oké BB, értem én a célzást:) Az a legfontosabb, hogy sikerült! Végülis majdnem infarktust kaptam a meccs közben:)

BB hozzászólása
BB6372
2008.04.06. 19:11

Kata ezt egy picit szebben is lehetett volna mondani.. pl úgy hogy nem ugy játszottunk ahogy illett volna :)De bennt vagyunk és mi már döntöt játszunk :)Senkit nem érdekel hogy jutottunk be...

Ritta hozzászólása
Ritta6340
2008.04.06. 00:17

éljen az Eger!!!!! hurrá!! a döntőből már csak a Honvéd hiányzik!! :)

Katka6 hozzászólása
Katka66335
2008.04.05. 22:11

Gratulálok az EGER-nek!!!!!

Kata hozzászólása
Kata6333
2008.04.05. 21:52

Ja és persze gratulálok a Szegednek, igazán jól játszottak!

Kata hozzászólása
Kata6332
2008.04.05. 21:52

Nagyon szarul játszottunk, de a vége a miénk:) Hajrá Eger! Mindent bele!

BB hozzászólása
BB6326
2008.04.05. 21:31

Döntöben:) jupijééé--- >BOLDOGSÁG!!!!!!!