FACEBOOK

Euroliga-esélylatolgatás - Magyar gólok a Recco-Posillipo-meccsről

Euroliga-esélylatolgatás - Magyar gólok a Recco-Posillipo-meccsről
hozzászólás, 2008.03.28.

Lezárult az idei Euroliga-negyeddöntők első fordulója, körvonalazódni látszik a májusi Final Four mezőnye. Az olasz sporttévéből "merítve" bemutatjuk a Pro Recco-Posillipo-meccs 8 (!) magyar gólját, köztük azt a nem mindennapi Madaras-találatot, amellyel a meccs lefújásának pillanatában nőtt háromra az Euroliga címvédőjének előnye.

A visszavágók még hátravannak, de úgy tűnik, hogy tisztázódnak az (erő)viszonyok az Euroligában. A legjobb négy közé jutásra elsősorban a Vasas, a Dubrovnik, valamint a Pro Recco esélyes. A döntetlenül végződött szerb-horvát párbaj kimenetele megjósolhatatlan, de mintha a Zágráb eséllyel készülhetne a Partizan kiejtésére.

A Pro Recco tavaly Milánóban Európa trónjára ült. s nem szeretne lekászálódni onnan. A csapat a kontinens legmagasabb költségvetésű klubja, világsztárok gyűjtőhelye, nem ritka, hogy olasz válogatottak kényszerülnek a kispadjára egy-egy meccsen. Büszkén nézhetjük hétről hétre, hogy ebben a szupercsapatban három magyar is meghatározó személyiség. Hol Benedek, hol Kásás, hol pedig Madaras nyújt kiemelkedő teljesítményt a Reccóban, de az sem ritka, hogy egyszerre többen is. A Posillipo elleni (Reccóban kicsit szorongással várt) Euroliga-negyeddöntőben, Camogliban - tehát a Recco számára hazai pályán - a három magyar összesen nyolc gólt lőtt, az összes Recco-találat csaknem kétharmadát. Emellett labdaszerzésekkel, gólpasszokkal tették magukat nélkülözhetetlenné a magyarok.

A Recco gyorsan elhúzott, a vendégek 4:0 után érték el első találatukat. Ekkor már három magyar gól született, s a mieink nem álltak le. A meccs megtekintése után sem tudjuk megítélni, melyik magyar nyújtotta a legjobb teljesítményt - tényleg: egyik jobb volt, mint a  másik!

Kuriózumként azért kiemeljük Madaras Norbert (és a mérkőzés) utolsó gólját. A Pro Recco a végső dudaszó előtt 9 másodperccel indíthatta a támadást. Vujasinovics Madarasnak dobta a labdát. Norbi nyakán lógott a védő, jó sokára befújták a szabaddobást, közben azonban gyakorlatilag lejárt a játékidő. Madaras mintegy 8 méterről ellőtt szabaddobását két védő próbálta blokkolni, de a vízre pattintott labda utat talált Violetti hálójába. Újrakezdésre már nem maradt idő. Így indulhat a Recco háromgólos előnyel az április 9-i visszavágóra...

Pro Recco-Posillipo 13:10 (4:1, 3:2, 2:3, 4:4) (Madaras és Kásás 3-3, Benedek 2)

KÁSÁS TAMÁS:

A háromgólos győzelem ellenére nem voltunk túl jók, elég összevissza játszottunk és gyermeteg hibákat vétettünk. Már 5 góllal is mentünk egyszer és ők kétszer is feljöttek egy gólra a mi hülyeségeinkből. Azért egy +3-at aláirtam volna az elején...

MADARAS NORBERT:

Az eredmény - a háromgólos előny - nem mondható rossznak! De ebben a meccsben benne volt több is. Nagyon jól kezdtünk, de aztán sokat hibáztunk, ami meg is bosszulta magát. Érthetetlen, hogy néha milyen rövidzárlatokat produkálunk, ezen majd változtatni kell! Mindenképpen komolyan kell venni a nápolyi visszavágót, mert annyira nem sok ez a három gól. (Tavaly és tavalyelőtt elég volt!)


Videók (helyenként kisebb képhibákkal):

Kásás labdát szerez emberhátrányban, majd Benedek-gól

Madaras Norbert első gólja

Madaras Norbert második gólja

Kásás Tamás első gólja

Kásás Tamás második gólja

Kásás Tamás harmadik gólja

A második Benedek-gól

Kásás ismét labdát szerez emberhátrányban

A mérkőzés utolsó 9 másodperce, Madaras-gól az utolsó pillanatban



Ami a többi mecset illeti, a Dubrovnik gyakorlatilag biztos Final Four-részvevőnek tekinthető, míg a belgrádiaknak nagyon fel kell kötniük az alsóneműt, ha ki akarják verni a horvátokat...

Eredmények a negyeddöntő első fordulójából:

Jug Dubrovnik-Olympiakosz Pireusz 10:5 (1:1, 3:1, 2:2, 4:1)

Partizan Belgrád-Mladost Zágráb 9:9 ( 2:2, 2:3, 3:3, 2:1)

A visszavágókat április 9-én rendezik meg.

4 régi hozzászólás

Tomi hozzászólása
Tomi5784
2008.03.28. 20:36

Nem tünde vagyok es nem timea,stb.

Tomi hozzászólása
Tomi5782
2008.03.28. 16:48

oradea mar ki is esett.

polo hozzászólása
polo5781
2008.03.28. 14:27

Ha nem a Barcelona rendezi akkor nagy valószínűséggel a Belgrád fogja

Trooper hozzászólása
2008.03.28. 10:05

Így, hogy valszeg a Nándorfehérváriak nem kerülnek be a 4-be, s Barcelonába nincs semmi értelme elvinni az F4-et, nem pályázunk, hogy mi rendezzük?! Gyerünk szponzorok és sportdiplomácia! HAJRÁ VASAS!