FACEBOOK

Papírforma győzelmek mindenütt

Papírforma győzelmek mindenütt
hozzászólás, 2008.03.22.

Egy forduló még hátravan a bajnokság alapszakaszából, de a dolgok nagyjából már eldőltek: Honvéd-Vasas és Eger-Szeged elődöntők lesznek az idén. A szombati fordulóban az esélyesek nyertek - ide soroljuk a Vasas elleni rangadón győztes Szegedet is, részben korábbi eredményei miatt, részben..., más okok miatt. Az Eger kicsit megszenvedett a győzelemért, a Honvéd simán hozta a kötelezőt.

Élő közvetítésünk a szegedi mérkőzésről.

Szeged-Vasas 8:7 (2:1, 1:2, 3:2, 2:2)
Szeged, v.:: Kiszelly, Székely B.
Szeged: Baksa – Lehmann 1, Komlósi, Weszelovszky 1, Korolija 2, Varga T. 3, Balatoni. Cs: Varga P., Monostori 1, Molnár P., Juhász Zs., Éles. Edző: Kásás Zoltán
Vasas: Nagy V. – Tóth M. 1, Varga Dénes 1, Varga Dániel, Steinmetz Á. 2, Kovács R., Steinmetz B. Cs: Katonás, Mátyás 1, Heinrich 1, Kincses, Hőna 1, Takács B. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/1
Ötméteresből: 1/1, ill. –



Videók:

Steinmetz Ádám ejtésgólja

Korolija egyenlít

Baksa véd

Nagy Viktor véd

Tóth Márton lő, Baksa és a kapufa együttes erővel véd

Centerhúzás - Baksa véd

Varga Dénes kapufája

Heinrich-gól

Varga Tamás ötméteresgólja

Kimaradt Szeged-előny

Weszelovszky bombája beviszi Nagy Viktor kezét

Varga Tamás gólja emberelőnyből

Monostori ejtésgólja

Steinmetz Ádám felsőkapufás gólja

Varga Tamás harmadik gólja

Lehmann gólja

Varga Dénes gólja cimbalomszögből


Kásás Zoltán nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata



Baksa László nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata




A Honvéd magabiztos kezdés után, gólokban gazdag mérkőzésen 14 góllal diadalmaskodott a BVSC-vel szemben. Székely Bulcsú ezúttal nem szállt vízbe, helyette Cseh Attila viselte a 2-es számú sapkát. Az első félidőben Gergely István védte a Honvéd kapuját, s a második félidőben Bisztritsányi Dávid is szerephez jutott. A legeredményesebb játékos Paján Viktor lett, aki négy gólt szerzett. A válogatottak közül Szivós Márton játékát érdemes kiemelni, aki három góllal és megannyi gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

Honvéd-BVSC 20:6 (4:0, 6:2, 6:2, 4:2)
Kőér utca, v.: Bátori Gy., Madarasi A.
Honvéd: Gergely – Gór-Nagy, Molnár 2, Vári 2, Szivós 3, Hárai 1, Kiss G. 2. Cs: Bisztritsányi (kapus), Kovács O. 2, Vindisch 3, Fodor, Bárány 1, Paján 4. Edző: Kovács István
BVSC: Laboncz – Galambos 2, Pecz, Szabó P., Nagy S., Kriszt 1, Simon A. Cs: Szabó A. (kapus), Szűcs L. 1, Kuncz T., Ambrus, Zsoldos, Ulmann 1, Németh Zs. 1.Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 5/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Galambos (24. p.)
Kiállítva végleg cserével: Bárány (23. p.)



Videók:

Kiss Gergely első gólja

Molnár Tamás első gólja

Molnár Tamás második gólja

Kiss Gergely második gólja

Szivós Márton első gólja

Szivós ötméteresgólja


MOLNÁR TAMÁS:

Nagyon nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani. Két meccsünk volt még a rájátszás előtt. Ezek mindenféleképpen felkészülési állomásnak tekinthetők. Próbáltunk gyakorolni bizonyos dolgokat, több-kevesebb sikerrel. Majd meglátjuk ebből mennyi lesz elég a rájátszásban. Várjuk a Vasast!

GERGELY ISTVÁN:

Nagyobb izgalommal vártuk a Szeged-Vasas mérkőzés eredményét, mint ennek a mérkőzésnek a végét. Nem sok mindent tudtunk gyakorolni, és ma is követtünk el olyan hibákat, amikből gólt kaptunk. Ez a meccs arra lett volna jó, hogy a szombati, Vasas elleni mérkőzést követő rossz lelkiállapotot megpróbáljuk valamivel javítani. Ez nem sikerült sajnos, de bízom benne, hogy jövő héten sikerül ezt orvosolni. 

A vártnál szorosabban alakult a hétvégi dupla forduló első, egri mérkőzése, amelyet Kemény Dénes szövetségi kapitány is a helíszínen tekintett meg. Az 5-1-re megnyert harmadik negyednek köszönhetően az UTE még a vezetést is megszerezte, de Varga II. Zsolt és Hegedüs Gábor hátára vette csapatát és remek találataival oroszlánrészt vállalt a kétgólos hevesi győzelemből. Az Újpest elleni mérkőzésen Kis Gábor és Szécsi Zoltán nem játszott a válogatottak közül. Előbbi kényszerpihenőn van , ugyanis a csütörtök esti edzésen egy balszerencsés mozdulatnak köszönhetően elszakadt az egyik ujjának ínszalagja. Az egri center jobbkezén egyelőre kötés van, így a hétvégi dupla fordulót ki kellett hagynia, a jövő héttől azonban újra edzhet, s a szerdai, Csehov elleni LEN Kupa-döntőre már vízbe szállhat.

Eger-UTE 14:12 (4:3, 4:2, 1:5, 5:2)
Eger, v.: Horváth Cs., Vojvoda
Eger: Decker A. - Kiss Cs., Matajsz, Varga II. Zs. 5, Feltham 1, Binder 2, Biros 3 (2/1). Cs.: Hegedüs 2, Bundschuh 1, Kovács G., Jakab, Erdélyi, Sántavy. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
UTE: Pelle - Suti, Salamon 2 (1/1), Kotsidis (1/0), Szabó B. 1, Somogyi 4 (1/1), Máté 1. Cs.: Borsós 2, Sziklai 1, Szabó N., Debreczeni, Vörös 1, Olasz. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól - emberelőnyből: 10/3 ill. 7/3
Gól - ötméteresből: 2/1 ill. 3/2
Kipontozódott: Feltham (29.p), Sántavy (30.p.), Máté (26.p.)

BIROS PÉTER:

Ugyanolyan volt, mint a pesti meccs, rengeteg helyzetet kihagytunk, fellelkesedett az Újpest, ezért lett ennyire szoros. Ők jól játszottak, mi sok helyzetet kihagytunk. A végén belőttük azokat a helyzeteket, amiket addig nem, s ezért nyertünk. Az Újpest jól játszott, de összességében mi is (vezettünk azért 8-4-re is). Az a lényeg, hogy a két pont megvan.

KISS CSABA:

A mérkőzést röviden összefoglalva: borzalmasan játszottunk. Az Újpest megérezte rajtunk, hogy ma foghatóak vagyunk, akár még itthon is. Nagyon keményen küzdöttek, szerintem jól játszottak és kihasználták a hibáinkat. A végén - talán a rutintalanságuk miatt - nem sikerült megnyerniük a mérőzést. Nálunk a végjátékban volt egy-két olyan egyéni teljesítmény - gondolok itt Hegedüs Gáborra, Varga Zsoltra -, amivel tudtuk hozni a meccset. Levonjuk a konzekvenciákat, a holnapi Pécs elleni találkozót követően pedig már csak a Csehovra koncentrálunk.


További eredmények:

FTC-Szentes 11:9 (1:3, 6:2, 1:1, 3:3)
Pécs-Szolnok 12:7 (3:1, 2:2, 3:0, 4:4)
OSC-Fehérvár 9:6 (2:0, 2:1, 3:3, 2:2)

2 régi hozzászólás

cowk hozzászólása
cowk19652
2009.03.10. 12:39

=D

eddie4 hozzászólása
eddie419304
2009.03.01. 12:05

:)