FACEBOOK

LEN Kupa: döntőben az Eger!

LEN Kupa: döntőben az Eger!
hozzászólás, 2008.03.17.

Igazán "mozgalmas" találkozón vívta ki a LEN Kupa döntőjébe jutást az Eger csapata szombat este, hazai pályán. Birosék rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, elhúztak 6:2-re. Már csak két negyed volt hátra, amikor Aojogi orrtörése, majd egy lelátói verekedés kizökkentette a hazaiakat a játékritmusból. (A zavargásokra Pestre vezényelt egri rendőröket útközben érték el és hívták vissza a rendbontás miatt, így negyedórát állt a játék...) A Budva 9:7-ig tudott felzárkózni, de a döntőbe jutás nem volt veszélyben. Az Eger ellenfele az orosz Sturm Csehov lesz a végső ütközetben.

Botrányos mérkőzésen jutott tovább az Eger. A montenegrói első meccs 9:9-es döntetlenje után volt, aki kellemetlen meglepetéstől tartott, de Szecskáék az első perctől kezdve megfelelő koncentráltsággal játszottak, valóban nem engedték, hogy kiénekeljék a szájukból a sajtot.

A csapat megnyugtató előnyt szerzett az első két negyedben, s amikor felforrósodott a hangulat, a Budva már nem tudott fordítani. A harmadik negyedben egy összecsapásnál a vendégek japán sztárjának, Aojaginak eltörött az orra. Ezután a lelátón alakult ki verekedés magyar és montenegrói "részvevők" között. A játék negyedóráig állt, mert - mint Szécsi Zoltántól megtudtuk - rendőri intézkedésre lett volna szükség, de nem sokkal korábban az egri rendőröket a fővárosba rendelték...

A hazaiak végül megőrizték félideig szerzett négygólos előnyüket, s 3 ezer néző ünneplését élvezhették a lefújás után.

A válogatott kerettagok közül Biros és Varga II. Zsolt háromszor volt eredményes, Kiss Csaba egy gólt lőtt.

Az Eger döntőbeli ellenfele a spanyol Terresát szintén 11:7-re legyőző orosz Sturm Csehov lesz.

Eger-Budvanska Rivijera Budva 11:7 (3:1,3:1,2:2,3:3)
Eger, Bitskey Aladár fedett uszoda, v.: Caputi (olasz), Tomic (horvát)
Eger: Szécsi - Decker Á., Kiss Cs. 1, Hegedüs 1, Kis G., Biros 3., Nyéki 2. Cs.: Matajsz, Feltham, Binder 1, Varga II. Zs. 3, Császár. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Budva: Sefik - Ciric 2 (1/0), Aojagi Kan 1, Uskokovic, Milanovic 1, Vukic, N. Miller.Cs.: Trajkovic 3, Doncic, Kordic, Barba, Nikoloc, Mijanovic. Edző: Veselin Duho.
Gól - emberelőnyből: 13/6 ill. 11/2
Gól - ötméteresből: 0 ill. 1/0
Kipontozódott: Varga (31.p), Vukic (25.p.), Miller (30.p.)
Kiállítva - végleg cserével: Nikolic és Sefik (32.p.)



BIROS PÉTER:

Bejutottunk a döntőbe, az most mindegy, hogy milyen játékkal, de szerintem fegyelmezetten, a taktikát betartva játszottunk. Úgy érzem, hogy a jobbik csapat jutott tovább. Egy fellángolása volt a Budvának, de azt is megtudtuk fékezni azzal, hogy jókor, jó időben gólokat lőttünk és tényleg maximálisan helytálltunk, mint csapat, amihez minden játékostársamnak gratulálok. Állunk a döntő elébe! Köszönjük a szurkolói támogatást, borzasztóan jó volt háromezer ember előtt játszani, ez is plusz erőt adott nekünk.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Minden úgy ment, ahogy annak mennie kellett, 6:2-re vezettünk, amikor az ellenfél egyik játékosának eltört az orra. Állt a meccs, s ezután kicsit megváltozott a játék képe. Még 8:4-el fordultunk az utolsó negyedre, de utána sajnos a montenegrói vezérkar és az egyik magyar szurkoló között kitört egy komolyabb csetepaté. Sajnos a rendőri biztosítást felrendelték Budapestre, úgyhogy félútról telefonálták vissza őket, hogy jöjjenek, mert biztosítani kell. Állt a játék vagy tíz percig, addig ők felpörgették magukat, s nekünk is újra észbe kellett kapni. Szerencsére ez sikerült, úgyhogy tartottuk a négy gólt a meglehetősen kaotikus utolsó negyedben. Adok-kapok, káosz alakult ki, de hál' Istennek nem fajult a vízben tovább a dolog.

Hogy látod a Csehov elleni esélyeket?

Nem láttam videót a Csehovról, de ezek nagyjából egyszintű csapatok. A négyben már nincs könnyű ellenfél, pláne úgy, hogy a döntő két meccse között két hét van, s azalatt van három rájátszás-meccs, úgyhogy nem lesz sétagalopp, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Bízom benne, elegendő lesz ahhoz, hogy nagyon szépen zárjuk ezt az évet.

VARGA II. ZSOLT:

Nagyon boldog vagyok, hogy hazai pályán így megörvendeztettük a közönséget március 15-én. Úgy gondolom, hogy jobbak voltunk végig az egész mérkőzésen. Sajnálatos, hogy kétszer megszakadt a játék, de ez nem szegte sem kedvünket, sem lendületünket, és végül is úgy érzem, megérdemelten nyertünk, mert fegyelmezetten játszott a csapat. Nagyon jól kielemeztük őket, az előző napokban gyakoroltuk a támadást, az emberfórt is, azt hogy mit kell majd ellenük csinálni, s ezeket meg is csináltuk, teljesen bejöttek ezek a dolgok. Mindenképpen megérdemelten jutottunk tovább, sajnálatos, hogy voltak a kellemetlen percek, erről igazából nem is beszélek, de azért az ember fejében mégis ott van, és zavaró tényező.

Viszont ha a játékunkat nézzük, és azt, hogy mennyire egymásért küzd a csapat, és hogy mennyire összeálltunk, akkor úgy gondolom, hogy nem igazán állíthat meg minket egy orosz csapat, s meg fogjuk nyerni a LEN Kupát. Egy kicsikét előre szaladtam, de annyira érzem a csapatban az erőt, és a csapat egész klímája annyira jó, hogy optimista vagyok, és mindenképpen ezt várom magunktól.

Egerben te vagy az orosz vízilabda szakértője. Megkérdez majd az edző, hogy mit tudsz a Csehovról, ismered-e a játékosokat?

Ha megkérdez Gyuri, mindenképpen el fogom mondani, amit tudok, majd ő eldönti, hogy mi az, amit ebből felhasznál, mi az, amit nem. Semmiképpen nem szabad lebecsülnünk a Sturmot, hazai pályán jól fognak játszani, idegenben, mint oroszok, talán annyira nem… De nem akarok találgatásokba belemenni. Az orosz póló nemzetközileg most nem annyira sikeres, nem tudták magukat kvalifikálni az olimpiára sem, de ettől függetlenül nem szabad őket lebecsülni. Ebben az orosz csapatban három szerb légiós is van, nem is rosszak, akár meccseket is el tudnak dönteni. Elsősorban rájuk kell figyelni, és emellett az orosz válogatottakra, akik nagy számban vannak a Sturmban. Gyuri kellőképpen fel fog minket készíteni, és akkor nem szabad, hogy probléma legyen a döntőben.

Nekem egyébként nem lesz idegen a kinti pálya, nagyon sokat játszottam a Sturm otthonában, kellemes uszoda, nincsen vele semmi gond. Majd a szállást meglátjuk, ott már lehetnek kellemetlenségek... Várom ezt a kiutazást és a meccset is, remélem pozitívan és sikeresen jövünk ki ebből az utolsó szakaszból.

Videók:

A TV2 Napló című műsorának riportja a verekedésről - az Eger TV közvetítése alapján



Kiss Csaba nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata

12 régi hozzászólás

Najó hozzászólása
Najó5486
2008.03.18. 06:48

Félreértettél: a cikk és a riportok jók! Én csak a gólvideót hiányoltam.

Sándor hozzászólása
2008.03.17. 22:53

Gerendáson is csodálkozom.Pár éve még biztos beszállt volna verekedni.Habár igaz ami igaz, ő is inkább csak akkor erősködött mikor nem ment a csapatának.

K hozzászólása
K5481
2008.03.17. 20:36

Én azt nem értettem,hogy miért nem azt a fekete-sárga pulóveres fazont vezettették ki. A legnagyobb hangadót... Nyert Eger és ez a lényeg! Sajnálom azt, akit lepofoztak, saját szememmel láttam az eseményeket. Balkán csürhe... Egyébként a sajtó hozzáállása is gusztustalan

nanemjó hozzászólása
2008.03.17. 20:35

Najó: érdekes fogalmad van a semmiről..Ha neked két videónyilatkozat + 3 másik nyilatkozat + meccsről infó + jegyzőkönyv smafu, akkor kemény vagy. Mint a babakaki.

Najó hozzászólása
Najó5479
2008.03.17. 19:23

vv! Bocsi, de egy kicsit mellényúltál! Ott voltam a meccsen! Amit írtam, az ezzel nem függ össze, úgyhogy inkább te "gondold át a dolgokat, mielőtt kommentálsz"! Hajrá Eger!

Csirek hozzászólása
Csirek5478
2008.03.17. 19:04

A balhé nem a lelátón volt,hanem a medence melletti díszpáholyban.A többi szurkoló nem tudott közbeavatkozni,a biztonságiak,meg egy nagy nullák voltak.A rácok meg arra játszottak,hogy hátha félbeszakad a meccs,a "legszebb" az egészben,h a csapatuk vezetői balhéztak.A rendőrök meg mikor kijöttek(20perc alatt 300 méterről),nem csináltak semmit bent az usziban,csak kint álltak kb 50en sorfalat a budvaiaknak és motozták,igazoltatták a magyarokat.Najónak pedig igaza van,a meccsen gólok is voltak,nem csak balhé.

Eger!
2008.03.17. 16:18

Minden elismeres a csapate!!!Semmi neki ugras !!!a csapat is es a szurkolok is helyen voltak!!! De azt az embert sajnalom szivembol akit szet teptek.Es ez a szegyen!!!Itthon!!! es a bunosok rendori kiserettel tavozhatak! Varom a feljelentest!!!Mi lett volna a tobb mint 3000 szurkolo nelkul??az eredmeny???Kutya koteles minden ember a jot a nemest megvedeni!!!Az a szurkolo se tett semmi roszat? Hat mond "K" mit er az egesz? ha fele baratodad fel holtra vertek? mert kamerazott? uram Isten a csapat gyozott!!!

vv hozzászólása
vv5475
2008.03.17. 15:48

kedves najó. úgy érzem egy len kupa elődöntőjén ilyen balhét fel kellett rakni mindenképpen hiszen meghatárózó része volt a meccsnek a szünet miatt stb... itt a montenegroiak felpörögtek az egriek meg kicsit elpuhultak....mit szeretnél még a meccsről egy oldalas cikken és két videós nyilatkozaton kívül?? ha annyira érdekelt miért nem mentél el egerbe megnézni? gondolt át a dolgokat mielőtt kommentálsz....

K hozzászólása
K5471
2008.03.17. 14:54

Gondolkozz már, hogy nem ugorhatnak neki. Milyen lett volna ha ezért lefújják a meccset? Ezzel ártottak volna a legtöbbet! Ez vízilabda és nem foci! Egerben kultúráltak a szurkolók. Egyedül azzal értek egyet, hogy a biztonsági őrök nem álltak a helyzet magaslatán...

Najó hozzászólása
Najó5470
2008.03.17. 12:28

Egy jó kis honlapnak tartom a vlv-t, de most elmentetek a bulvár irányába!A montenegrói balhéról van videó, de a meccsről semmi! "Gratula"!

Ez is Eger!? hozzászólása
2008.03.17. 08:57

Hat szegyen ,hogy Egerben meg vernek egy szurkolot sok puhany feher inges macska jancsi meg maszirozta a barbar,racok testet es kozben meg uttotek vagtak szerencsetlent.Aztan meg rendor-i kiseret!!! mert nincs az az orszag meg varos ezek utan serttlenul tavozhatnank!!! Minden elismeresem!! Feljelentest mertek tenni? Tanuljatok a tortentekbol kerjetek biztositas a sajat szurkolotok megvedesere!!!

Sándor hozzászólása
2008.03.16. 00:44

gyerekek,ilyet még nem pipáltam (de csak az elmúlt napokban nem :-))