FACEBOOK

Szombaton nyernie kell az Egernek, ha LEN Kupát akar!

Szombaton nyernie kell az Egernek, ha LEN Kupát akar!
hozzászólás, 2008.03.14.

Még csak a döntőbe jutás a tét, de Egerben elképesztő előkészületekkel várják a montenegrói Budvanska Rivijera Budva csapatát. A tét a LEN Kupa döntőjébe jutás, az első meccsen, idegenben 9:9-et játszott az Eger.

A szombaton 19.00 órakor kezdődő találkozón - olasz és horvát játékvezető közreműködése mellett - a hazaiaknak már az egygólos siker is kupadöntőt jelent.

A szervezők telt házat, 3 ezer nézőt várnak az eseményre. A www.egerwaterpolo.hu internetes oldal tájékoztatása szerint bejáratnál a szurkolók magyar zászlócskát és tapsolóbotokat kapnak, a megfelelő hangulat megteremtéséről a Felsőtárkányi Fúvószenekar és a Szilaj Dobosok műsora gondoskodik, majd pompomlányok terelik el a figyelmet a meccsre várakozás utolsó perceiről.

Ami a csapatot illeti, Birosék a péntek délutáni edzés után beköltöznek a Noszvaji Nomád panzióba, ahonnan már közvetlenül a Bitskey Aladár fedett uszodába indulnak a meccs előtt.

A vlv a csapat kulcsembereinél érdeklődött: milyen a hangulat, mire lehet számítani a Budva elleni meccsen.

SZÉCS ZOLTÁN:

Nagyon jó kis csapat a Budva. Úgy érzem, hogy kint megtámogatták őket a játékvezetők, ennek ellenére sikerült döntetlent elérnünk. Bízom benne, az a tendencia most is érvényesül, hogy itt Egerben pár góllal jobbak vagyunk aktuális ellenfelünknél, mint idegenben. Természetesen csak erre alapozni nem lehet, jól is kell játszani. Vannak jó játékosok az ellenfélnél is például Aoyagi, a japán válogatott legjobbja, de valószűleg Csirics, Uskokovicc vagy Sefik is meleg perceket fog okozni nekünk.

Úgy gondolom, hogy nyerni fogunk, és ezért mindent megteszünk. Matajsz Márk bajlódott kisebb vírusos megbetegedéssel, magas lázzal, de pár nap alatt ő is rendbe jött. 


KIS GÁBOR:

Úgy készülünk, hogy borzasztóan kemény meccs lesz. Ha nyerünk, akkor LEN Kupa-döntőt fogunk játszani. Ez nagyon nagy dolog. A szombati meccs elődöntő lesz, s egyáltalán nem gondoljuk azt, amit a sajtó hangoztat, hogy mi vagyunk a nagy esélyesek.. Én azonban úgy gondolom, hogy itt már nem mindig jelent olyan nagy előnyt a hazai pálya. Valószínűleg a Budva is tudja, hogy milyen lehetőség előtt áll. Ha mi mennénk Budvába egy döntetlennel, akkor nyilvánvalóan úgy gondolnánk, hogy meg kell tennünk mindent, és meg is tennénk mindent, hogy döntőbe jussunk. Várhatóan nekünk fognak esni. Okosan és nyugodtan kell játszanunk, de éreztetnünk kell velük az első pillanattól kezdve, hogy ez mégiscsak a mi pályánk, mi játszunk itthon, nekünk szurkol majd a több ezer ember.


Készülünk keményen. Itt volt a Nagyvárad a héten, velük is edzettünk. Gyakorolni tudtunk bizonyos fór- és hátrányvariációkat, védekezést és támadást. 


Szeretnék LEN Kupát nyerni. Ez most nagyon nagy esély, hogy végre nyerjek valami komolyabbat, mert a Magyar Kupákon kívül nem nyertem még mást a pályafutásom során. Bízom benne, hogy nem fogjuk elrontani ezt a nagy lehetőséget, de ehhez nagyon jól kell játszanunk.

KISS CSABA:

M
indenki átérzi a mérkőzés fontosságát, ez látható már az edzéseken is. Nem akarok túlzottan magabiztosnak tűnni, de nem hagyjuk, hogy kiénekelje a sajtot a szánkból a montenegrói együttes. Tudjuk hogy jó csapat és idegenben sem ijednek meg, de szerintem mi jobb csapat vagyunk és a fölényünket hazai pályán mindenképpen érvényesítenünk kell.


Az Eger-Budva LEN Kupa elődöntő visszavágó mérkőzés szombaton 19.00 órakor kezdődik az egri Bitskey Aladár fedett uszodában.

9 régi hozzászólás

Oti67 hozzászólása
Oti675455
2008.03.15. 23:03

Én ott voltam! Véres izgalom - GYŐZELEM!

Sándor hozzászólása
2008.03.14. 22:40

illene nyerni az biztos mindenesetre hogy nagyobb esélye van az Egernek a LEN kupára,mint a Dominónak meg a Tevának az Euroliga megnyerésére

nbk hozzászólása
nbk5449
2008.03.14. 22:30

HAJRÁ EGER!HAJRÁ fIÚK!

Bé hozzászólása
5448
2008.03.14. 20:42

én ott leszek:)

777 hozzászólása
7775447
2008.03.14. 19:56

Hajrá Eger! Gyerünk fiúk!

Csak az EGER!!! hozzászólása
2008.03.14. 14:51

Mutassátok meg a Budvának hogy nincs esélye egy ilyen Egerrel szemben!!!!!!!!!!!!!!!!!HARÁ EGER!!!!!!!!!!!!!

Kiru hozzászólása
Kiru5445
2008.03.14. 13:29

Szecska! Mutasd meg Sefiknek ki a király!!!

homburg hozzászólása
2008.03.14. 10:41

HAJRÁ EGER !!! Mindent bele !

polo hozzászólása
polo5440
2008.03.14. 08:47

Hajrá Eger!Hajrá Vidék!