FACEBOOK

Bajnokság - Sok válogatott játékos pihenőt kapott

Bajnokság - Sok válogatott játékos pihenőt kapott
hozzászólás, 2008.03.08.

Papírforma-eredmények születtek a bajnokság péntek esti mérkőzésein, ami természetesen elsősorban annak köszönhető, hogy az élcsapatok viszonylag gyengébb ellenfelekkel kerültek szembe. A szakmai vezetők szinte mindenütt teret adtak a fiataloknak, így több válogatott kerettag nem szerepelt: a Honvédnál Gergely és a sérüléssel küszködő Hárai, a Vasasnál Nagy Viktor, az Egernél Szécsi, Varga II. Zs. és Kis Gábor pihenhetett.

A Szőnyi úton meglepetésre a BVSC kezdte jobban a találkozót, néhány perc elteltével már 2:0-ra vezettek a vasutasok. A Vasas hosszú percekig csak futott az eredmény és a hazai csapat után, 3:2 után azonban összeszedték magukat, és elsősorban Varga-fiverék gólerős játékának köszönhetően zsinórban hét gólt rámoltak be.

A tízperces BVSC-gólcsend a nagyszünet előtti másodpercben tört meg, amikor a pihenő Nagy Viktort helyettesítő Jónás a hazai kapu előteréből kapott be egy hatalmas potyagólt (4:9). 

Fordulás után is jól tartotta magát Vincze Balázs gárdája, 10:13–ra is felzárkóztak, nem sokkal később azonban Heinrich Dávid góljával kialakult a 10:14-es végeredmény. A Vasas játéka csak a második negyedben volt meggyőző.

BVSC-Vasas 10:14 (3:4, 1:5, 2:3, 4:2)
Szőnyi út, v: Fekete B., Székely B.
BVSC: Laboncz - Pecz 1, Nagy S. 1, Kriszt 3, Tóth Z. 1, Galambos 2, Simon. Csere: Szabó P., Szűcs, Kuncz, Ambrus, Zsoldos, Ulmann 2, Szabó A. (kapus). Edző: Vincze Balázs
Vasas: Jónás - Mátyás, Kovács R. 1, Varga Dániel 4, Varga Dénes 2, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1. Csere: Heinrich 1, Katonás 1, Takács 1, Tóth M. 1, Hőna 2. Edző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1
Ötméteresből: 1/1
Sárga lap: Vincze Balázs (22.p.

VARGA DÁNIEL:

Sosem szerettem ezt az uszodát - a mai napon sem szerettem meg, de erről leginkább mi tehetünk. Gratulálok a BVSC-nek!

Videók:

Varga Dénes távoli lövését védik

Varga Dénes-gól

Gól helyett kontra

Hőna-gól I.

Kimaradt Varga Dénes-helyzet

Tóth Márton-gól

Kimaradt Vasas-előny I.

Kimaradt Vasas-előny II.

Hőna-gól II.

Kimaradt Vasas-előny III.

Heinrich-gól


A Margitszigeten Hárai Balázs és Gergely István már jóval a mérkőzés előtt a vízben volt: úsztak, mozogtak, kicsit passzolgattak, majd mire a társak vízbe csobbantak, hogy bemelegítsenek, elhagyták a medenceteret. Ebből könnyen kitalálható volt, hogy Kovács István pihentetni fogja elsőszámú kapusát az OSC ellen, Hárai Balázst pedig továbbra is (biztatóan gyógyuló) sérülése kényszerítette a lelátóra. 

A találkozó első félidejében főként Vindisch volt elemében, háromszor is mattolta Átsot, de az "orvosok" sem tétlenkedtek, a Honvédos védelem pillanatnyi kihagyásait rendre kihasználták. A harmadik negyedben a vízben lévő válogatottak megrázták magukat, okosan játszottak elöl, fegyelmezetten hátul, aminek eredményeképpen 6:1-re megnyerték a játékrészt, jelentősre növelve az addig viszonylag csekély előnyt.

A záró percekben a fejben valószínűleg már Szegeden járó vendégek koncentrációja kicsit alábbhagyott, de így is könnyed játékkal, simán hozták a sereghajtó elleni kötelező győzelmet.

OSC-Honvéd 9:19 (2:3, 3:5, 1:6, 3:5) G.: Vindisch 4, Gór-Nagy 3, Bárány 3, Fodor, Molnár, Kovacsi O., Vári 2-2, Kiss G.

GÓR-NAGY MIKLÓS:

Betegség miatt öt napot ki kellett hagynom, most játszottam először. Örülök, hogy egész jól sikerült, de igazából vasárnapra készülünk. Voltak hibák a mai mérkőzésen, de nehéz úgy játszani, hogy tudjuk, igazából két nap múlva kell eredményesnek lennünk.


A szentesi mérkőzés elején az Eger lendült gyorsabban játékba. A második negyed elején 5:0-ra is vezett a vendég csapat. A második 8 perc lényegesen kiegyenlítettebb volt, legalábbis a gólok számát tekintve. A harmadik szakaszt ismét az Eger nyerte, végül egy újabb döntetlenre hozott negyeddel zárult a találkozó. 

Ahogyan az előre sejthető volt, különösebben nem volt izgulni valója egyik csapatnak sem, az ifjúsági korú játékossal felálló Eger a papírformának megfelelő győzelmet aratott. A válogatott keret tagjai közül Kis Gábor, Szécsi Zoltán és Varga II Zsolt nem szerepelt a találkozón. Biros Péter aktív mezőnymunkája mellett háromszor is eredményes volt, Kiss Csaba "kezéhez" az egri találatok felének előkészítése és komoly mezőnymunka fűződött.

Szentes-Eger 6:12 (0:4, 3:3, 1:3, 2:2)
V.: Kun György, Schlosser Jenő
Szentes: Horváth T. – Maklári 1, Papp G., Torday 2, Jaksa, Szabó T., Vígh 1. Cs.: Józsa 1, Turzai 1 (1/0), Döbrőssy, Zsivanovics, Rácz, Araczki Edző: Berki András
Eger: Decker A. – Decker Á. 1, Nyéki 2, Matajsz 1, Kiss Cs., Császár 1, Biros 3. Cs.: Kovács G. 2, Erdélyi, Jakab D., Bundschuh, Binder 2, Sántavy Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól emberelőnyből: 8/3 és 8/3
Gól - ötméteresből: 2/1 és -
Kipontozódott: Bundschuh (24. p.)

BIROS PÉTER:

Úgy alakult, hogy ma a fiatalok, az ifijátékosok tudtak játszani, gyarapíthatták elsőosztályú mérkőzéseik számát. Egy-két állandó emberünk így pihenni tudott a jövő heti mérkőzésre. Holnap is így lesz (az Eger Fehérváron szerepel, a szerk.) néhány ember nem játszik, akik pedig ma pihentek, holnap szerepelni fognak. Viszonylag sima meccs volt, az elején 4:0 - utána ez a különbség meg is maradt, majd tovább nőtt.


Szolnok-Szeged 6:16 (0:5, 0:3, 2:4, 4:4)

BAKSA LÁSZLÓ:

Semmi nagyképűség nem szól belőlem, de az első negyedben eldőlt: 5:0 volt ide. Utána igazából elment a kedve a Szolnoknak. 11:2-nél lecserélt Zoli bácsi. Örülök hogy jól játszottunk, bizakodó vagyok a Honvéd ellen meccsel kapcsolatban.