FACEBOOK

Párhuzamos interjú - Baksa László és Gergely István a vasárnapi Szeged-Honvédról

Párhuzamos interjú - Baksa László és Gergely István a vasárnapi Szeged-Honvédról
hozzászólás, 2008.03.07.

A hétvégén rangadó következik az elsőosztályú bajnokságban: a harmadik helyen álló Szeged a listavezető Honvédot fogadja. Szokásos beharangozó párhuzamos interjúnk előtt immár azt is megvizsgáljuk, hogy a rangadó eredménye miként befolyásolhatja a bajnoki alapszakasz végső sorrendjét, hiszen ebből a fázisból már csak öt forduló van hátra. (A Szeged-Honvéd mérkőzést vasárnap 18:30-as kezdettel élőben közvetítjük itt a vlv-n.)

A meccs után sokat tisztulhat a kép, a helyzet nagyjából a következő: ha a Tisza-partiak nyernek, vagy döntetlen születik, akkor feltehetően az Eger nyeri az alapszakaszt és Eger-Vasas (0:4), Honvéd-Szeged (2:2) elődöntők lesznek a rájátszásban. Amennyiben a Honvéd győz, akkor majdnem biztos, hogy megnyeri az alapszakaszt, és a Vasassal elődöntőzik, 2:2-ről indulva. (Igaz, ehhez a piros-kékeknek nem szabad nyerniük Szegeden, mert ha ez bekövetkezne, akkor ugye 0:4-ről indulhatnának az Egerrel szemben.) Szokásos párhuzamos interjúnkban a két válogatott kerettag kapust, Baksa Lászlót és Gergely Istvánt kérdeztük, méghozzá nem csak a meccs kulisszatitkairól, hanem arról is, hogy számolgatnak-e a taktikai értekezleteken.

Baksa László: Nem számolgatunk, nyerni szeretnénk már csak azért azért is, mert eléggé régóta nem sikerült megverni hazai pályán a Honvédot.

Gergely István: Azt, hogy számolgattunk, kár lenne titkolni, de szerintem mind a négy csapat számba vette az összes lehetséges eredményt. Ez nálunk e hét elején be is fejeződött. Mi mindenképen győzni szeretnénk minden mérkőzésen.

A szurkolók számára meglepetés volt, hogy mindkét csapat kicsit nehezen vette a legutóbbi akadályt a bajnokságban. Fáradtság? Koncentrációhiány? Sikerült megtalálni az okokat és elvégezni a megfelelő korrekciót a héten?

B.L.: Szerintem fáradtság is, koncentrációhiány is. Ugye nálunk edzőváltás volt, próbáltunk néhány újdonságot csinálni, ami még nem mindig sikerült, meg hát a nagy akarásnak néhányszor nyögés lett a vége. Szerintem teljesen más lesz a hétvégi rangadó, csak nem szabad túlpörögni.

G.I.:  Igen. A Pécs majdnem megtréfált minket de végül csak sikerült győzni. Sajnos több beteg is volt a csapatunkban és a meccset megelőző hét is a kemény fizika munka jegyében telt, így várható volt, hogy egy ilyen hét után nem lesz egyszerű az elvárt szinten játszani.

Mennyire játszhat szerepet a vasárnapi meccs alakulásában, végkimenetelében, hogy a vendéglátók edzője hazai pályán most debütál?

B.L.: Szerintem nem nagyon számit. Zoli nagyon rutinos edző, nem hiszem hogy őt vagy minket ez zavarná, mi mindenképpen szeretnénk nyerni.

G.I.:  Furcsa dolog, de csak így tudnám megfogalmazni: nehéz de egyben talán könnyű helyzetben is van Zoli bácsi. Nehéz mert bizonyítani szeretne ő is és a csapat is, de úgy gondolom, két hét elég kevés idő az igazán nagy változásokhoz.

Mi újság a csapat háza táján, vannak-e sérültek, más okból hiányzók?

B.L.: Varga Tomi nem sokat edzett a héten, mert eléggé legyengült a szervezete, vérvételre kellett mennie, tükrözésre, de szerintem játszani fog.

G.I.: Egy sérültünk van, akinek a részvétele még kétséges, Hárai Balázs. Szerintem jó teljesítményt nyújtott a válogatott mérkőzéseken is, ezért is örülnénk ha rendbe jönne.

Mi dönthet a rangadón és kinek a javára?

B.L.: Talán az emberelőny-emberhátrány-megjátszás és hogy nem szabad hagynunk a Honvédot lefordulgatni. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk és akkor nem hiszem hogy gond lehet.

G.I.: A Szegedben végbement edzőváltás (a hallottak alapján) bizonyos könnyedséget adhat a csapatnak és talán a játékosok is felszabadultabban fognak majd játszani. A mi oldalunkon az egész éves kemény munka áll, amiben bízik a csapat. A mérkőzés alatt nem szabad egy pillantra sem leállnunk, sem fizikálisan, sem mentálisan.

Hogyan értékeled az ellenfél kapuvédőjét, eddigi pályafutását, mostani formáját?

B.L.: Úgy érzem, nem kell bemutatni, olimpiai bajnok, világbajnok, sokszoros bajnok. Az idei teljesítményéröl mindent elmond, hogy újra meghívta őt Dénes a válogatottba. Nagyon jó kapus!!

G.I.: Lacit nagyon ügyes kapusnak tartom. Ezt már többször is bizonyította a bajnokság során. Bevallom, a jelenlegi formáját nem ismerem, de biztos hogy a válogatott szempontjából mindenki megpróbálja kihozni magából a legjobbat.

Mit üzensz neki a vlv-n keresztül?

B.L.: Sok sikert neki, nyerjen a jobbik, és sok sikert nekik a jövő heti Euroligára.

G.I.: Győzzön a jobbik! ;-)

A hétvége programja:
 

Péntek:

18:00 OSC-Honvéd

18:00 Szolnok-Szeged

18:00 Szentes-Eger

20:00 BVSC-Vasas

Szombat:

16:00 Fehérvár-Eger

Vasarnap:

18:30 Szeged-Honvéd (élőben közvetítjük)

(A
Vasas-Pécs mérkőzést március 12-én, szerdán 19:30 órakor rendezik meg.)