FACEBOOK

Jelentés a sérültekről - fokozatosan növelik a terhelést a Varga-testvérek

Jelentés a sérültekről - fokozatosan növelik a terhelést a Varga-testvérek
hozzászólás, 2008.02.25.

ENGLISH VERSION // Varga Dániel és Varga Dénes szombaton Kecskeméten a lelátóról figyelte a magyar válogatott Kanada elleni mérkőzését. Dani egy küszöbre rosszul lépve ficamította ki a bokáját, Duminak a megerőltetett bicepsze vérzett be. A gyógyulás érdekében pihenniük kell, így nem vehettek részt a keret múlt heti összetartásán. Állapotukról a szombati meccs szünetében, a magyar csapat 6:0-as vezetésénél beszélgettünk.



- Mit mondanak az orvosok, milyen állapotban vagy? - kérdeztük Varga Dánielt.

- Szépen lassan elkezdhetek edzeni, először a mellúszást, majd a gyorsúszást, de még láb nélkül. Ez volt csütörtök-pénteken, mostantól pedig elkezdhetem erőltetni. Nincsen konkrét prognózis, hogy mikor gyógyul meg, érzésre megy, ha fáj, akkor nem erőltetem, ha nem fáj, akkor lehet vele gyakorolni.

 

- Akkor nem tudod azt sem megmondani, hogy mikor játszol, mikor leszel teljes értékű?

 

 

 

- Nem tudom, azon múlik, mikor érzem, hogy már nem fáj, akkor tudok majd játszani. Az biztos, hogy szépen gyógyul.

- Meg van még dagadva?

 

- Picit igen, de napról napra, milliméterenként megy vissza.

- Hogy tetszik a csapat, a válogatott?

- Nagyon tetszik. Nem mérvadó a mostani, szünetbeli 6-0, mert Kanadával játszunk, de látszik, hogy a fiúk száz százalékot próbálnak nyújtani, mindenki odateszi magát. Ez nem meglepő, mindenki válogatott akar lenni. Nagyon nagy a hajtás, de emellett úgy látom, hogy jó a hangulat, sokat mosolyognak össze a játékosok, és egymásért is tudnak küzdeni. Olyan versenyhelyzet alakult ki, amellyel mindenki jól jár egyénileg, s ez nyilván a magyar válogatottnak, mint csapatnak a legjobb.

- Az, hogy most nem vagy itt, s hogy legalább egy teljes hét kiesik, jelenthet hátrányt akár a az olimpiai keretbe való bekerülésed, akár a társakkal való összeszokás szempontjából?

- Pontosan akkor tudnám megmondani, ha én hirdetném ki a keretet.

 

- Akkor benne lennél? :-)

 

- Valószínűleg igen. Ez nem az én kompetenciám, nem tudok mást csinálni, mint hogy edzem nagyon keményen, és a klubmérkőzéseken nagyon jól fogok játszani. 



Varga Dénes szintén orvosi tanácsra hagyta ki a hetet, pihentette az izmát. Hétfőtől fokozatosan terhelheti, s igyekszik minden orvosi előírásnak megfelelni, hogy a következő bajnoki mérkőzésen már szerepelhessen.