FACEBOOK

Csökkennek Kemény Dénes válogatási gondjai - Az esti magyar-német élőben a vlv-n

Csökkennek Kemény Dénes válogatási gondjai - Az esti magyar-német élőben a vlv-n
hozzászólás, 2008.02.22.

A kerettagokkal két napot töltött együtt a szövetségi kapitány, s kedden este a vlv-nek jelezte, egy-két játékos nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, nehezen tudja elképzelni, hogy kimaradjanak az olimpiai keretből. (Természetesen olyanokról van szó, akik neve eddig nem szerepelt az államtitokként kezelt négy-öt fix pekingi utazó között.) Szerdán este tovább csökkenhetnek a kapitány gondjai, a válogatott ugyanis 18.30-as kezdettel hivatalos mérkőzést játszik Németországgal. A hódmezővásárhelyi találkozó fejleményeit élőben közvetítjük a vlv-n. Kedd esti interjúnk a kapitánnyal:

 

- Mindenekelőtt: hányan szerepelnek az esti meccsen, és hogy alakul a keret?

-
Az a 16 játékos utazik el Pestről, aki részt vett az elmúlt két nap edzésein, közülük egy kapus nem fog játszani, tehát 15 játékos szerepel.

-
Úgy tudjuk, Hódmezővásárhelyen nagy várakozás előzi meg a csapat újabb fellépését.

-
Én is azt hallottam, hogy telt ház lesz, s ezen nem vagyok meglepve, Vásárhelyen bármikor játszottunk, mindig nagyon szép közönségünk volt, mindig nagyon jó hangulat. Jól érezzük ott magunkat, most is szívesen megyünk. Tudjuk, hol fogunk lakni - ott ahol szoktunk. Tudjuk, hol fogunk vacsorázni - ott, ahol szoktunk. Azt nem tudjuk, hogy mi lesz az eredmény és hogy hogy fogunk játszani...

-
Úgy, ahogy szoktatok...

- Nézd..., azért a német csapatot nem szabad lebecsülni, először is az edzőmeccsek az ő esetükben soha nem számítanak. Ezt rögtön megtanulhattam, amikor kapitány lettem: a németországi edzőtáborban az edzőmeccseken folyamatosan sokkal jobban játszottunk, mint ők. Jött a meccs, és óriási bravúrral, az utolsó negyed huszáros rohamaival tudtunk nagy nehezen egy góllal nyerni a meccset. Ez volt az én bemutatkozó meccsem... Úgyhogy azt kell mondjam, abszolút nem számítok arra, hogy a dolgok ugyanúgy történnek majd, mint a mai és a tegnapi edzőmeccseken. Nekünk nagyobb a tét, a kétkapuzáshoz képest más a feszültség, a németek számára pedig ez egy olyan hivatalos meccs, amelyen nincs semmilyen vesztenivalójuk. Úgyhogy énszerintem ez egy jó teszt lesz, ahogy én ezt a hetet tervezve el is képzeltem - a válogatás szemszögéből. Biztos vagyok benne, hogy a németek nagyon fogják magukat csipkedni és meg fogják nehezíteni az életünket. Ha mégsem így lesz, az nem lenne tragédia, de mi erre készülünk.

-
Az eddig együtt töltött két nap elég volt-e ahhoz, hogy érdemi képet kapj a játékosokról? 

-
Van egy-két játékos, aki kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott - nevet májusig úgysem mondok -, róluk a két nap alapján most nehezen tudom elképzelni, hogy ne lennének benne az olimpiai keretben. Ennek örülök, mert most azért jórészt olyan játékosok játszanak, vagy közöttük sok olyan van, akinek nem száz százalékos a helye a keretbe.

- De nem mondod meg, hogy kiről van szó... 

- Hát persze, hogy nem mondom meg. Majd májusban fogom megmondani.

- A hét további napjain mennyire tisztulhat meg a kép?

- Most négy mérkőzés következik, edzőmeccs már nincs. Ezen a négy találkozón elég sokat lehet majd látni. Nem azt mondom, hogy vasárnap három órakor meg tudom majd mondani, hogy ki marad ki, de remélem, az kialakul bennem, hogy a látottak alapján kik stabilizálták a helyüket. Nem „kiszorításos” alapon haladok, nem azokat keresem , akiket ki akarok hagyni, hanem azokat, akikkel már nem kell majd foglalkoznom, és bent lesznek.

-
Mi a helyzet a sérült Varga testvérekkel? 

-
Ezen a héten ők nem tudnak a válogatott rendelkezésére állni, mert egyikük állapota sem javult olyan sebességgel, hogy bevethetők lennének. Bízom benne, hogy május végére ezzel a családdal további egészségügyi gondok nem lesznek, mert az elmúlt években túl sokszor volt, hogy nem tudtam őket játszatni olyan probléma, sérülés miatt, ami talán elkerülhető lett volna, s nem is nevezhető tipikus vízilabda-sérülésnek.

-
A többi hiányzó, Kásás, Benedek, Molnár és Szécsi?

-
Csütörtökön fognak csatlakozni. 

-
Este, a németek elleni meccs után kihirdeted a Volvo Kupa-keretet?

-
A sérülteket leszámítva ugye 20-an vannak összesen. Közülük egy kapus és egy mezőnyjátékos esik majd ki, s a 18 tagú keretből naponta jelölöm majd ki a Volvo Kupa meccsein szerepeltethető 15 játékost.



A Hódmezővásárhelyre utazó 16 játékos:

B
aksa, Gergely, Nagy V., (kapusok) - Biros, Fodor, Gór-Nagy, Hárai, Hosnyánszky, Kis G, Kiss Cs, Kiss G., Madaras, Steinmetz Á., Szivós, Varga T., Varga II. Zs. (mezőnyjátékosok)

Hozzájuk csatlakozik Kecskeméten: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán.


19 régi hozzászólás

Gergőke hozzászólása
2008.02.22. 22:35

A mai román meccset figyelve, hiú ábránd, hogy Molnár kimarad... Sajna!

Andira hozzászólása
Andira5269
2008.02.22. 21:28

Szerintem Varga Tomira mindenképpen szükség van pekingbe,főleg a brutál szerbek ellen

Krisztián hozzászólása
2008.02.22. 15:28

Szia Orsi. Úgy tudom,hogy nem,de ez nem 100%.

Orsika hozzászólása
Orsika5266
2008.02.22. 12:54

Ki tudja hogy Varga Daniék mennek-e a Volvora?

... hozzászólása
...5265
2008.02.21. 22:27

Ezesetben bocsánat, nem tudtam hogy áll a góllövő listán. Amennyi meccsét láttam, ott nem csinált nagy dolgokat. Így tényleg nem szabad véleményt nyílvánítani róla, bocsánat. Nyéki télleg nagy meglepetés lenne, pedig tényleg jó fogás lenne.

Krisztián hozzászólása
2008.02.21. 16:56

Nagy vagy Baksa? Hm...majd meglátjuk! Varga 2-ről annyit,hogy hatalmas nyeresége idén az Egernek,ugyanúgy mint Biros és Szécsi,velük idén tarolhatnak a Hevesiek....Amúgy érdekes,sztem ő nem olyan igazi pozíciós center,mozgásból,beúszásokból és kintről is nagyon veszélyes!Talán leginkább ez fekszik neki,hogy nincs olyan kötött posztja.....

Krisztián hozzászólása
2008.02.21. 16:48

Varga Tomi nem csinált túl nagy dolgokat? Végül is csak 47! góllal vezeti a góllövőlistát úgy,hogy sokáig egyedül centerezett,mert Korolja sérült volt....Benedek amúgy az egyik fix Keménynél,nem hiszem,hogy kimarad...Nyéki bár jó játékos,egyrészt nincs bent a bő keretben,másrészt a Kemény éra alatt egyszer sem volt világversenyen,érdekes lenne,ha épp most...

... hozzászólása
...5254
2008.02.21. 12:55

Igaz, csak 13-at. Ezesetben Gór-Nagyot hagynám ki. Viszont figyelembe kell venni a bekkelést is. Én ebben az évben, amit láttam Szeged meccset, Varga Tamás nem csinált túl nagy dolgokat. Varga II. Zsolt viszont olyan, mint egy tank. Baksa pedig sokkal jobban bizonyít, mint Nagy Viktor. És egy olimpiára készülő kapus ne kapjon már ki 15:3-ra, félpályás gólokkal. Nyéki meg nagyon gólerős játékos.

Pali hozzászólása
Pali5248
2008.02.21. 06:34

Valamiről lemaradhattam, eddig Kemény mindig azt nyilatkozta, megvan az olimpiai keret (az a bizonyos 19 ember), és ezen csak sérülés esetén változtat. Abban nem szerepelt Varga Tamás, Varga II Zsolt, Steinmetz Barna. Akkor most mégis? (Én örülnék, különösen Csuvinak...)

Sztem hozzászólása
Sztem5247
2008.02.21. 01:18

szerintem - még szerencse hogy neked is csak a véleményed, mert egyetértek ... -vel! Mondjuk az, hogy melyik Varga (Tamás v. Zsolt) az mindegy, Nagy V-nek még 1 meccse sem volt idén! Benedek,Nyéki tudnak nyerni, nem elhanyagolható szempont! Tökmindegy ki megy csak nyerjünk!

Gergőke hozzászólása
2008.02.20. 23:23

... - Ne haragudj, de te 14 nevet írtál és csak 13-an utaznak.

szerintem hozzászólása
2008.02.20. 21:28

... - még szerencse,hogy ez tényleg csak a te véleményed!Nyéki,Benedek semmiképp, Varga II. Zsolt helyett inkább a Tamás és a te Baksád helyett egyértelműen Nagy Viktor!

Ani hozzászólása
Ani5241
2008.02.20. 20:25

... ez mind szép és jó de én varga tamást nem hagynám ki :D

Ati hozzászólása
Ati5235
2008.02.20. 19:23

Ha a Dumit nem viszi ki Pekingbe, nem fogunk nxerni... Varga Tomi detto...

bowie hozzászólása
bowie5229
2008.02.20. 17:33

Béka! Igazad van!

... hozzászólása
...5228
2008.02.20. 15:23

Szécsi Zoltán, Baksa László, Kis Gábor, Steinmetz Ádám, Varga II. Zsolt, Gór-Nagy Miklós, Kiss Gergely, Biros Péter, Madaras Norbert, Nyéki Balázs(!), Varga Dániel, Varga Dénes, Kásás Tamás, Benedek Tibor De ez csak az én véleményem.:P

Krisztián hozzászólása
2008.02.20. 14:55

Teljesen egyetértek Békával!Dave,te nem tudod mit beszélsz!!! Sajnos sokat sérültek,ez igaz,(Kemény Dénest is megértem) de pl:Dumi sérült háttal lett gólkirály és a legjobb játékos a Junior VB-n....Kivételes képességű játékosok,ha egészségesek lesznek mindenkép ott a helyük Pekingben !

Béka hozzászólása
Béka5226
2008.02.20. 12:40

Dave elég gyenge vagy poló terén....!!! Varga Dumi korszakalkotó tehetség,1 másik dimenzióból...Az is meglepetés lenne ha nem lenne Olimpiai csapatban... Steinmetzek is világ szinvonaluak.... Hajrá Szeged...

Dave hozzászólása
Dave5220
2008.02.20. 09:11

Amennyit betegek a Varga testvérek tuti nem lesznek benne a májusi keretbe! Daninak ott lenne a helye, de szerintem másnak a Vasasból nem!