FACEBOOK

Megkezdődött a felkészülés

Megkezdődött a felkészülés
hozzászólás, 2008.02.20.

A Margitszigeten hétfőn megkezdődött a válogatott keret "összetartása". A szövetségi kapitány meghirdetett keretéből sérülés vagy pihenés miatt Varga Dániel, Varga Dénes, Molnár, Benedek, Kásás és Szécsi hiányzott. A fiúk a Széchy Tamás uszoda sátortetős medencéjében este edzőmeccset játszottak a német válogatottal.

(Figyelem! Németország csapata néhány napja Magdeburgban, barátságos mérkőzésen 12:12-es döntetlent játszott Montenegróval úgy, hogy az utolsó negyed előtt még három góllal vezetett!)



Az edzőmeccs helyenként igen komoly volt, egy-két összecsapásnál szikrázott a levegő. A négyszer nyolc perc alatt Kemény Dénes folyamatosan sorokat cserélt, s nem lehetett nem észrevenni, hogy mindenki teljes erőbedobással próbál bizonyítani. A gólokat senki nem számolta, azt azonban lehet tudni, hogy nyertünk.

A szövetségi kapitány a Telesportnak nyilatkozva azt magyarázta, mennyire más a lelátóról nézni a kerettagokat mint azt látni, hogy az ő kéréseit igyekeznek teljesíteni a vízben. Hozzátette: sokkal könnyebb kiemelkedőt nyújtani klubszinten, mint itt, a válogatottban, ahol mindenki nagyon jó.

Kemény Dénes az edzésről a Duna Televízió stúdiójába rohant, ahol a Sportaréna élő adásában faggatta őt Knézy Jenő. A majdani szűkebb keret személyi összetételét firtató (egyébként konkrétan Fodor Rajmunddal kapcsolatos) kérdésre válaszolva a kapitány kerek-perec kijelentette: nem segíti a játékosait azzal, hogy tévéadáson keresztül megüzeni nekik, melyik kategóriában vannak. "Döntsék el maguk, játsszanak minél jobban!"

A beszélgetés során elismerte: az előző két olimpia előtt 8-9 játékos neve már február táján megvolt a fejében. Most csak ennek fele-kétharmada. "Azért, mert néhány játékos, akitől elvárnám, hogy a fejemben fix legyen, nem mindig teljesít úgy, hogy megérdemelné ezt, illetőleg azért, mert van néhány olyan feltörekvő, aki már utolérte, de még nem előzte meg ezeket a játékosokat. Tehát most nagyobb a zagyvaság egy kicsit, remélem, hogy az én agyamban nem lesz az..."

A kapitány azt is elmondta, hogy egyelőre nem is csapatot keres, hanem keretet. Azt a keretet, amely májusban elkezd készülni az olimpiára. "Huszonegy játékosról beszéltünk, most még egyet én behívtam, ez a sérültekkel együtt már 22 és olyan 18-19-nél többen nem lehetünk, amikor májusban elkezdünk dolgozni, mert be se férünk a medencébe."

Hozzátette: sok információt fog adni neki ez a hét és az utána következő hetek, amikor majd ismét a lelátóról figyeli a jelöltjeit.

Az utóbbi időben ránk jellemző "döntőfóbia" kapcsán megjegyezte: "Ha idén megtaláljuk, hogy miért veszítjük el a döntőket, az még mindig nem késő." (...) "Meg akarjuk nyerni mindenképpen a harmadik aranyunkat is. Jó sokszor estünk arcra a döntőkben az utóbbi három évben, de egy-két ötletünk van arra - azért beszélek többes számban, mert ezt két-három játékossal meg is beszéltem - hogy mit kellene megváltoztatni ahhoz, hogy többet ilyen ne legyen."

Fotók a kétkapuzásról

Fotók a kétkapuzásról II.

Videók:

Kemény Dénes a Sportarénában



Megúszás, flikk-flakk, Fodor-gól



Emberelőny, Hosnyánszky-gól, sorcsere