FACEBOOK

Papírforma-eredmények a pénteki fordulóban

Papírforma-eredmények a pénteki fordulóban
hozzászólás, 2008.02.16.

Mind a négy éllovas nyert a bajnokság pénteki fordulójában, igaz, a Honvéd kicsit szoros végeredményt produkált. Szombaton nem rendeznek meccset, vasárnap újabb forduló két nagy rangadóval (Honvéd-Vasas, Eger-Szeged). Részletek, videók a péntek esti meccsekről:

A Komjádi uszodában megrendezett mérkőzésen szereplő egyetlen válogatott játékos, Steinmetz Ádám nyitotta a gólok sorát a Szolnok elleni bajnokin (Varga Dénes apróbb kézsérüléssel bajlódik, Nagy Viktor pihenőnapot kapott, Varga Dániel továbbra is gipszben). A nagy lendülettel kezdő Vasas már az első játékrészben háromgólos előnyre tett szert, ami a második negyed közepére hatgólosra dagadt.

A nagyszünet előtt leeresztett a bajnok, így kicsit felzárkózott a főiskolások csapata, azonban a pihenő után 5:2-vel a hazai gárda bebiztosította a kötelező győzelmet. A Szolnoki csapatának egyetlen vigasza lehetett: az utolsó negyedet megnyerték a fejben már valószínűleg már a Honvéd elleni rangadóra koncentráló Vasas ellen.

Videók:

Kovács Róbert-gól

Nagy Steinmetz Ádám-helyzet - kapufa!

Steinmetz Ádám-passz után Tóth Márton-gól

Kimaradt Vasas-előny

STEINMETZ ÁDÁM:

- A sors úgy hozta, hogy kicsit furcsa felállásban játszottunk ma. Elképzelhető, hogy a vasárnapi rangadónkat is így kell majd játszanunk, kulcsjátékosok helyettesítésével. A győzelemmel elégedett vagyok, ugyanakkor kicsit bosszankodom a kapott gólok száma miatt, de ez a meccs mindenféleképpen jó ráhangolódás volt a Honvéd elleni vasárnapi mérkőzésre.

-
Miért nem játszott Dumi?

-
Kisebb problémája van, játszhatott volna, de inkább pihentettük, hogy esetleg vasárnap be tudjon szállni. Igazából ezt a mérkőzést a Varga-testvérek nélkül is várható volt, hogy hozzuk, a fontosabb a vasárnapi meccs, arra inkább pihentettük ma még Varga Dénest. 

Vasas-Szolnok 15:9 (4:1, 3:2, 5:2, 3:4) 
Komjádi uszoda, v.: Petik, Molnár

Vasas: Jónás – Mátyás, Katonás 4, Tóth M. 1, Steinmetz B., Kovács R. 4, Steinmetz Á. 3. Csere: Heinrich D. 2, Kincses 1, Takács, Szőke, Hőna. Edző: Földi László
Szolnok: Györke – Kiss T. 1, Hangay Z., Hangay R., Plézer, Balogh Z. 3, Pásztor 1. Csere: Szekeres, Bártfay, Csányi 1, Kovács, Gyurováth 1, Molnár A. 2, Tanamura (kapus). Edző: Lukács Dénes
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 7/3
Gól - ötméteresből: 5/4, ill. 1/1
Kipontozódott: Gyurováth (20. p.)


A Kőér utcában ismét kitett magáért az FTC, amely egész évben húzogatta a nagyok bajszát, de sosem bírta végig erővel a komoly meccseket, így a találkozó második felében most is fölébe kerekedett az esélyesebb ellenfél.

A Honvéd rengeteg hibával játszott, elsősorban a védekezés hagyott kívánnivalót maga után - ennek itta a levét a meccsen végig védő Bisztritsányi Dávid, akit gyakran magára hagytak az előtte álló védők. A meccset lényegében rutinból, a harmadik negyedben nyerték meg a hazaiak, de a nézőtéren is sokan állapították meg azt, amit Papesz is nyilatkozott a vlv-nek: a Vasas ellen ez bizony kevés lesz...

Videók:

Gór-Nagy Miklós harmadik gólja

Gór-Nagy Miklós második gólja

Kiss Gergely ötméteresgólja

Molnár Tamás második gólja

Szivós Márton gólja

Molnár Tamás első gólja

Gór-Nagy Miklós első gólja

Fodor Rajmund - kapufa

Fodor Rajmund gólja

Jászberényi védi Kiss Gergely lövését

Kiss Gergely első gólja

MOLNÁR TAMÁS:

Ma az volt a legfontosabb cél, hogy megnyerjük a találkozót, ez megtörtént. Nem játszottunk jól, különösen hátul. A tíz kapott gól magáért beszél... Amikor jó momentumok voltak, még akkor is peches gólokat kaptunk, de tovább kell menni, két nap múlva Vasas-mérkőzés, az a fontos. Nyilván nagyon gyorsan le kell vonni a következményeit ennek a mai meccsnek és ennek a tudatában kell vasárnap délben játszanunk. Ennél sokkal több kell a Vasas ellen.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR:

Szerettünk volna pontot szerezni, vagy pontokat. Nem azt mondom hogy közel álltuk ehhez a meccsen, de a végére megnehezítettük a Honvéd dolgát, igaz, pontot szerezni sajnos nem sikerült. Vasárnap nyernünk kell a BVSC ellen.

Fotók a meccsről 

Honvéd-FTC 11:10 (2:1, 1:2, 6:3, 2:4)
Kőér u., v.: Vojvoda, Horváth Cs.
Honvéd: Bisztritsányi – Molnár T. 2, Szivós 1, Gór-Nagy 3, Vindisch, Kovács O., Kiss G. 2. Cs: Székely 1, Fodor 1, Bárány 1, Vári, Paján, Hárai. Edző: Kovács István
FTC: Jászberényi – Marnitz 5, Kállay 1, Regős Á., Dávid Z. 2, Persely 1, Bálint. Cs: Gerritse, Kaszper 1, Hoppál. Edző: Somossy József
Gól – emberelőnyből:
9/3, ill. 8/2
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Vári (27. p.), Bálint (29. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Vindisch (16. p.)

Kicsit nehezen lendült játékba az Eger, az első negyedben még 2-1-et mutatott az eredményjelző. A második ráúszás után felébredtek a hazaiak, akik kicsit tartalékosan álltak ki, mivel a Budva elleni meccsen megsérült Decker Ádám, valamint Szécsi Zoltán és Varga II Zsolt is pihent péntek este. Hiába küzdött kitartóan az OSC, a második negyedtől kezdve már meglátszott a két csapat közti különbség. Az egriek remekül védekeztek és elöl is sorra kihasználták az adódó helyzeteket, míg a túloldalon Bíró Attila fiainak semmi se akart összejönni, három negyed alatt mindössze három gólt sikerült lőniük. Hegedüs és Biros vezérletével - akik együtt összesen hét góllal járultak hozzá a győzelemhez - az Eger végül 10 góllal, simán nyert az OSC ellen. Az igazi izgalmak a Szeged elleni vasárnapi rangadón várhatók. 

KISS CSABA:

A hétvégi dupla forduló második mérkőzése, a Szeged elleni bajnoki rangadó lesz a hangsúlyosabb meccsünk, inkább erre készültünk. Ma hoztuk a kötelező feladatunkat.

Eger-OSC 16:6 (2:1, 4:1, 6:1, 4:3)
Eger, V.: Kun, Báthory
Eger: Decker A. - Kiss Cs. 1, Hegedüs 3, Sántavy 1, Nyéki 2, Kis G., Biros 4 (1/0).Cs.: Valics - Bundschuh, Kovács G. 2, Matajsz 1, Feltham 1, Binder, Császár 1. Edző: Tóth Péter, Tóth Kálmán.
OSC: Áts - Tóth 1, Benczúr, Hangody L. 1, Gulyás 3, Gábor, Hangody Gy.Cs.: Csárdi, Ürögi, Rózsa, Ibolya 1, Gergely, Tiba. Edző: Bíró Attila.
Gól - emberelőnyből: 8/6 ill. 4/1

Szeged-Szentes 15:3 (2:2, 5:1, 2:0, 6:0)
Szeged, 200 néző., V.: Madarasi, Füzesi
Szeged: Baksa – Balatoni 2, Varga T. 5, Komlósi, Lehmann 1, Korolija 1, Weszelovszky. Cs: Juhász Zs. 1, Varga P. 1, Monostori, Éles 2, Molnár P., KURAI 2. Edző: Gyöngyösi András
Szentes: Horváth T. – Torday, Papp G., Vígh R. 1, Józsa, Turzai, Csente. Cs: Zsivanovics 1, Döbrössy 1, Jaksa, Szabó T., Rácz, Araczki.
Megbízott edző: Pengő László
Gól - emberelőnyből: 13/8, ill. 5/2

BAKSA LÁSZLÓ:

Az első negyed nyögvenyelősen indult, 2:2 volt, kaptunk egy emberelőnyös gólt, meg egy fiú lőtt egy nagyon szép átlövésgólt zónából. Utána azért a kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását, folyamatosan elhúztunk, 15:3 lett a végeredmény, ami úgy gondolom, hogy tükrözi a két csapat közötti különbséget, annak ellenére, hogy azért még akadtak hibáink, főleg elöl, hátul szerintem nagyjából minden rendben volt. Készülünk az Eger elleni rangadóra, szeretnénk meglepetést okozni Egerben.

További eredmények:

Fehérvár-Pécs 9:10

UTE-BVSC 12:10 (4:3, 4:4, 3:2, 1:1)

A vasárnapi menetrend:

Pécs-UTE 11:30
Honvéd-Vasas 13:15 (M1)
FTC-BVSC 17:00
Szentes-Fehérvár 18:00
Eger-Szeged 19:00
OSC-Szolnok 19:30