FACEBOOK

Sajtótájékoztató a Volvo Kupáról

Sajtótájékoztató a Volvo Kupáról
hozzászólás, 2008.02.15.

A tavalyi sikeres debreceni bemutatkozás után az idén február 22-23-24-én Kecskeméten rendezik meg a Volvo Kupa nemzetközi vízilabdatornát. A részvevők: Ausztrália, Kanada, Románia és Magyarország. A mieink nem fogják laza fürdőzésnek tekinteni a tornát, amire az a garancia, hogy szinte az utolsó lehetőséget jelentik ezek a meccsek mindazoknak, akik biztosítani szeretnék helyüket Kemény Dénes szűkebb EB- illetve olimpiai keretében.

A torna pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Bodrogai Gábor, a Volvo Auto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója magyarázta meg, hogy cégük milyen szempontok alapján igyekszik összefüggést teremteni a sok pozitív asszociációt keltő Volvo márkanév és a magyar sportban szintén nagyon jó imázzsal rendelkező vízilabda között. 

Kemény Dénes szövetségi kapitány elmondta, hogy a Volvo Kupával tavaly az évtizedes hagyományokkal rendelkező nyári Unicum Kupa téli "párját" szerették volna létrehozni, s hogy az eljképzelés bevált, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már sokan érdeklődnek, mikor lesz a Volvo Kupa.

Kecskemét városa örömmel ad otthont a versenynek - közölte Jánosi István, a Kecskeméti Sport Kht. ügyvezető igazhgatója, aki emlékeztetett, hogy a fennállásának 40. évfordulóját idénmünneplő sportlétesítmény annak idején az első korszerű, 50 méteres versenyuszoda volt Magyarországon.

Kemény Dénes megjegyezte: személyes emlékek is fűzik a kecskeméti helyszínhez, ebben az uszodában ugyanis még úszóversenyen is indult, amikor a Spartacus vízilabda-játékosa volt, s a váltóban nem volt meg az összes ember. Érdekességként említette azt a szép emlékét is, hogy egykoron Állatorvosok-Orvosok vízilabda-mérkőzést is rendeztek Kecskeméten, s a meccsen szerepelt valamennyi játékos tagja volt (akkor vagy korábban) a magyar válogatottnak...

A sajtótájékoztatón a játékosok képviseletében jelenlévő Molnár Tamás biztosított mindenkit afelől, hogy a játékosok mindent megtesznek majd a Volvo Kupa mérkőzésein, hiszen ez lesz mindenkinek az utolsó lehetőség , hogy beverekedje magát a szűkebb keretbe.

Kemény Dénes hozzátette: a jelenleg 21-tagú felkészülési keretből összesen 18 játékost szeretne szerepeltetni a tornán úgy, hogy egy-egy mérkőzésen 15 csapattag játszhatna - reméli, hogy a LEN-delegátus ehhez hozzájárul majd.




A részletes program

Volvo Kupa, Kecskemét, február 22-23-24. 

Február 22., péntek:

17.00 óra: Ausztrália-Kanada

18.15 óra: utánpótláscsapatok mérkőzése

20.00 óra: Magyarország-Románia (Sport1 TV)

Február 23., szombat:

17.00 óra: Ausztrália-Románia

18.15 óra: Kecskeméti Öregfiúk-Kecskemét

20.00 óra. Magyarország-Kanada (Sport 1 TV)

Február 24., vasárnap:

11.30 óra: Kanada-Románia

13.15 óra: Magyarország-Ausztrália (M1 TV)

14.30 óra: Eredményhirdetés