FACEBOOK

Párhuzamos interjú - Egymás ellen a Varga-testvérek az Eger-Szeged rangadón

Párhuzamos interjú - Egymás ellen a Varga-testvérek az Eger-Szeged rangadón
hozzászólás, 2008.02.15.

Lehet, hogy sokan nehezen emésztik meg, de a hétvége igazi rangadóját Egerben játsszák, ahol a tabella első helyezettje (Szeged) a harmadikkal találkozik. Szokásos párhuzamos interjúnknak külön aktualitást ad, hogy Kemény Dénes frissen kihirdetett felkészülési keretében ismét helyet kapott a korábbi világbajnoki csapattag, Varga II. Zsolt és testvére, az athéni olimpiai bajnok Varga Tamás.

vlv: Hogy érzed magad Egerben/Szegeden, jó döntés volt, hogy külföldről hazajöttél és ezt a csapatot választottad?

Varga II. Zsolt: Úgy érzem, mindenképpen jó döntés volt, hogy hazajöttem, és az, hogy ide, az Eger csapatába igazoltam. Nagyon jól érzem magam, kedves ez a város, nagyon szeretik a vízipólót - lehet, azért, mert ez az egyetlen, magasabb szinten űzött sportág itt, mindenki magáénak tekinti. Nagyon sokan vannak a meccseken, megismernek az utcán, a boltokban, jó érzés itt játszani és lakni is, szóval mindenképpen úgy érzem, hogy jó döntés volt.

Varga Tamás: Nagyon jól érzem magamat, jó közösségbe kerültem, a csapaton belül a hangulat és a közösség is nagyon-nagyon jó. Szeretnék továbbra is itt játszani, a szerződésem még plusz két évre szól, tehát nincs szándékomban elmenni Olaszországba. Úgy gondolom, hogy igen, jó döntés volt, hogy hazajöttem, abszolút. 

vlv: Hogy értékeled a kapitány által kihirdetett Volvo Kupa-keretet? Milyennek ítéled a magad és testvéred lehetőségét a csapatba kerülésre?


V.II.Zs.:
Nem az én feladatom, hogy értékeljem Dénes munkáját, döntéseit. Annak nagyon örülök, hogy behívott, és annak is, hogy a bátyámat behívta. Jól megy a játék és megpróbálok a jövőben is minél jobban játszani, (úgy, mint az előző összetartáson,) és bizonyítani azt, hogy jogosan vagyok ott. Meg fogom hálálni a bizalmat Dénesnek és bebizonyítom neki, hogy helyem van a csapatban.


V.T.:
Igazándiból nagyon nincs mit értékelni ezen, én erre azt tudom mondani ismét: megtisztelő, hogy újra meghívtak, nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek a válogatott keretben. A magyar válogatottban játszani mindig az volt, és mindig az lesz, nagyon nagy megtiszteltetés, még hogyha ez csak egy bő keret, akkor is. Boldog vagyok, hogy ott lehetek.

Az esélylatolgatásba pedig nem szeretnék belemenni, mert nem az én dolgom, hogy megítéljem, melyikünknek mekkora esélye van a válogatottba bekerülésre. Mind a ketten nyújtsuk a legjobbat, s utána majd a kapitány eldönti, hogy kik azok a játékosok, akik bekerülhetnek. 

vlv: Közhelyes, de kötelező kérdés: milyen érzés a saját testvéred ellen játszani, van-e ennek a helyzetnek valamilyen különleges lelki, esetleg szakmai sajátossága, ami esetleg megváltoztatja a szokásos játékodat, hozzáállásodat?

V.II.Zs.: A hozzáállásom semmiképp nem szeretném, hogy megváltozzon, mindenképpen nyerni szeretnénk most a hétvégi mérkőzésen, ez nagyon fontos ahhoz, hogy elsők lehessünk.


Tamásék ellen játszani természetesen mindig más, hiszen a bátyám az ellenfélnél játszik, és ez nem kellemes dolog. Ha összetalálkozunk, és az egyik csapat nyer, a másik veszít, természetesen csak az egyikünk lesz boldog a mérkőzés után. Az eddigi mérkőzések, amiket egymás ellen játszottunk, nem voltak könnyűek ilyen szempontból, részben mert nagyon jó csapat a Szeged, részben pedig mert Tamás a másik csapatban van, és erre lelkileg valamilyen szinten készülni kell. Nem kellemes, de hát profik vagyunk mind a ketten, és ezt megoldjuk.


V.T.:
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nincsen semmilyen hatással rám. Az, az igazság, hogy nem jó, mert mégiscsak a testvérem, de a vízben megpróbálok maximálisan elvonatkoztatni ettől a dologtól, amennyire csak lehet. Száz százalékosan persze nem lehet, erre a Földön senki nem lenne képes, aki szereti a testvérét. 


vlv: Mi újság az Egerrel/Szegeddel, mindenki egészséges? Hogy készültök a rangadóra?


V.II.Zs.:
Mindenki egészséges, vannak kisebb fájások, itt fáj, ott fáj, de alapjában véve egészséges és komplett a csapat. Elsősorban fejben készülünk, mint fizikálisan, tehát a cél az, hogy frissek legyünk, fejben tudjunk koncentrálni a mérkőzésen. Elég kemény hetek vannak mögöttünk, mondhatjuk, sikeresek is voltak, ezért megpróbálunk most is fejben „ott lenni” a mérkőzésen, higgadtan és koncentráltan játszani.


V.T.:
Mindenki egészséges, kisebb betegségek, megfázások vannak, de most komplettek voltunk már ezen a héten. Készülünk nagyon, mindenképpen szeretnénk egy nagyon-nagyon jó, szoros mérkőzést játszani Egerben. 

vlv: Mire számíthatunk a meccsen, és mivel lennél elégedett?

V.II.Zs.: Én mindenképp a győzelemmel lennék elégedett, ugye hazai pályán még nem veszítettünk rangadót… Igaz, a Szeged ellen már kétszer veszítettünk idegenben, egyszer nyertünk itthon, a statisztika azt mutatja, hogy ha mi most nyerünk, akkor leszünk x-en. Úgyhogy én mindenképpen úgy várom, hogy nyerjünk itthon, hazai pályán, hazai közönség előtt. Ha kellőképpen koncentrálunk és feltüzeljük magunkat, én úgy gondolom, ez meg is lesz.  Nem irreális a feladat.


V.T.:
Nagyon elégedett lennék azzal, ha egy pontot tudnánk szerezni. Ha kettőt, akkor meg borzasztóan elégedett lennék, mert hát nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, és az Eger játszik odahaza.


vlv: Mit üzensz Tamásnak/Zsoltnak a vlv-n keresztül?


V.II.Zs.:
 Játsszon minél jobban, de a győzelem, remélem a miénk lesz.


V.T.:
Kívánom neki, hogy játsszon jól!