FACEBOOK

Honvéd-győzelem Pireuszban - magyar párharc dönt március 15-én a továbbjutásról

Honvéd-győzelem Pireuszban - magyar párharc dönt március 15-én a továbbjutásról
hozzászólás, 2008.02.10.

Valamennyi negyedet 3:2-re nyerte meg a Honvéd Pireuszban, így magabiztosan hozta a kötelezőt. A hangulattalan, kevés néző előtt megrendezett találkozón Kiss Gergőéknek jó alkalom nyílott arra, hogy különböző szakmai elemeket gyakoroljanak. A két magyar csapat párharca tovább folytatódik, sőt, a helyzet egyértelművé vált: az Euroliga-csoport utolsó fordulójában sorra kerülő Honvéd-Vasas-meccs győztese csoportelsőként jut tovább, a vesztes (döntetlen esetén a Honvéd) kiesik, amennyiben a Dubrovnik nem veszít pontot hazai pályán a Pireusszal szemben.

A Honvéd rögtön magához ragadta a kezdeményezést, s a hazaiak egyszer sem vetettek a meccsen. Megközelíteni is csak kétszer tudták a magyar csapatot, 4:4-nél és 9:8-nál.

A Honvéd összességében elegendőt nyújtott, helyenként szép megoldásokat alkalmazva, biztosan győzte le a csoportkört feltehetőleg pont nélkül záró athéni csapatot.

Munkatársunk, Kánya Dávid helyszíni élő közvetítésben számolt be a mérkőzés alakulásáról akcióról akcióra tájékoztatva a fejleményekről, a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával.

Téli Athén és Etnikosz-Honvéd (Kánya Dávid képei)

Videók:

Kiss Gergely nyilatkozata



Fodor Rajmund nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Az Euroliga C csoportjának állása az utolsó forduló előtt:

1. Vasas 10 pont (49:40)
2. Honvéd 10 pont (45:40)
3. Jug Dubrovnik 9 pont
4. Etnikosz Pireusz 0 pont

A március 15-i utolsó fordulóban:

Honvéd-Vasas
Jug Dubrovnik-Etnikosz Pireusz

A csoportból két csapat kerül a negyeddöntőbe. A győzelemért 3 pont jár, pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség. Így a Kőér utcában csoportelső lesz, aki nyer. Döntetlen esetén a Vasas jut tovább, de csak csoportmásodikként, mert a Pireusz elleni, feltételezhető győzelmével beelőz a Jug Dubrovnik...