FACEBOOK

Budva-Eger - a győzelem sem lehetetlen?

Budva-Eger - a győzelem sem lehetetlen?
hozzászólás, 2008.02.07.

Már a döntőbe jutás a tét a LEN Kupában, ahol az Eger csapata a montenegrói Budvanska Rivijera Budva együttesével találkozik. Az első találkozóra idegenben kerül sor, s elutazás előtt Biros Péter csapatkapitány, Kiss Csaba, valamint Szécsi Zoltán mondta el a vlv-nek, hogy mire számíthatnak a magyar szurkolók szombat este.

BIROS PÉTER:

- Láttunk elég sok mérkőzést erről a Budváról. Három-négy rutinos játékos mellett tehetséges fiatalok szerepelnek. Nem teljesen a hagyományos szerb vízilabdázást képviselik, legalábbis azokon a meccseken, amiket mi láttunk, elég bátran játszottak, még idegenben is. Jó lenne egy döntetlen körüli eredményt kihozni a szombati meccsből, bízom benne, hogy sikerülni fog. Biztos nagy szurkolás lesz ott, de igazán ilyen helyen jó játszani - meg merném kockáztatni, hogy még nyerni is lehet. 

Elődöntőről van szó, úgyhogy itt már azért elég nagy a tét, lehetséges, hogy ez kicsit megbénítja majd őket, legalábbis a fiatalokat, a rutinosokat nem hiszem, hogy bénítja ez a teher. Nem lesz egyszerű, de felkészültünk a csatára. Mindenki egészséges, hadra fogható, várjuk a mérkőzést.

KISS CSABA:

- Sűrű volt a program az utóbbi időben, nem nagyon tudtunk eddig a Budva-meccsel foglalkozni. Ezen a héten viszont már csakis erre a mérkőzésre koncentrálunk. Sokat nem tudunk a Budváról, de talán sokaknak ismerősen cseng Sefik, Csirics vagy Uskokovics név. Ez a három játékos meghatározhatja a montenegrói csapat játékát. Várhatóan nekünk esnek majd, hiszen egészen biztosan szeretnének előnnyel érkezni a visszavágóra. Stabil védekezésre kell majd építenünk a támadásainkat és fontos, hogy hideg fejjel játsszuk végig a mérkőzést, bármi is történjen.

SZÉCSI ZOLTÁN:

- Jó csapat a Budva, láttuk őket videón. Nem igazán tudok előre jósolni bármit, lehet eső, lehet sár. Abszolút egy szinten vannak a Herceg Novival, mindenképpen verhetők, de annyira van jó csapat, hogy ha nem nyújtunk maximumot, akkor mi kapunk ki. 

-
Megint ugyanaz a „határ”, a három gól, mint a Vasas és a Szeged elleni ki-ki meccsen?

- Igen-igen, az a maximum. Bár egy ilyen szerbes felfogású csapatnál az már kicsit sok, de otthon talán képesek vagyunk velük szemben is behozni.

-
Hogy utaztok?

-
Repülővel Podgoricáig, onnan busszal. Visszafelé pedig Belgrádon keresztül. 

-
Jó utat, ügyesek legyetek!


A Rivijera Budva-Eger LEN Kupa-elődöntő első mérkőzése szombaton 20 órakor kezdődik a montenegrói Budva uszodájában.

1 régi hozzászólás

szurkoló hozzászólása
2008.02.09. 21:24

Budva - Eger 9 - 9 gólszerzők egri részről: Hegedüs 1, Nyéki 2, Varga Zs. 2, Biros 2, Feltham 1, Kis G. 1