FACEBOOK

Legyőzni a Dubrovnikot - presztízsfeladat

Legyőzni a Dubrovnikot - presztízsfeladat
hozzászólás, 2008.02.07.

Van miért visszavágnia a Vasasnak szombaton, Budapesten. A dubrovniki fiaskó visszavetette a csapatot, azóta több kellemetlen meglepetés is érte a piros-kékeket. Ráadásul természetesen a továbbjutás szempontjából sem mindegy a szombati eredmény, noha már mindenki tudja: a két magyar csapat közül feltehetően csak egy juthat majd az Euroliga negyeddöntőjébe, s ez a párharc az utolsó fordulóban, az egymás elleni visszavágón fog eldőlni. Előzetesünk Steinmetz Ádám, Varga Dániel és Varga Dénes nyilatkozatával.

STEINMETZ ÁDÁM:

- Nagyon fontos mérkőzés a szombati, annak ellenére, hogy a csoportból való továbbjutás valószínűleg az utolsó fordulóban fog eldőlni. Szeretnénk a világ egyik legjobb csapataként rangsorolt Dubrovnikot hazai pályán megverni, ami az utóbbi években hál’ Istennek többször is sikerült már. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, hogy egy küzdelmes találkozón, végre az utolsó pillanatokra is koncentrálva, meg fogjuk tudni nyerni a mérkőzést. Hál’ Istennek az eddig sérült vagy beteg játékosok felépültek, úgyhogy minden akadály elhárult az elől, hogy tényleg kimondottan jó játékkal rukkoljunk elő - ami kell is, máskülönben egy ilyen szintű csapat ellen nem lehet nyerni.

- Az nincsen a fejetekben, hogy egy vereségnél végül is majdnem ugyanaz a helyzet? Ez – akár tudat alatt is - nem csökkenti a játékkedvet, az ambíciót?

- Nem, abszolút nem, nem csak azért, mert a győzelem lehetővé tenné, hogy csoportelsőként jussunk tovább, illetve adott esetben egy döntetlen is elég legyen az utolsó fordulóban. Nem lebecsülve ezek jelentőségét sem, talán még fontosabb a presztízs, az, hogy a Dubrovnikot megverni olyan értékű produkció, aminek híre megy, és egész Európában felfigyel rá a vízilabda-társadalom.

VARGA DÁNIEL:

- A csapat főként taktikai edzéssel, illetve gyakorlással készül a hétvégi mérkőzésre. Azt hiszem, hogy azokon a meccseken, amelyeken nem nyertünk az utóbbi időben, soha nem fizikai oka volt a vereségnek, hanem valami más. Ezért gyakorolunk sokat, illetve a hétfő délelőtti edzés helyett volt egy olyan megbeszélés, aminek következményeként remélem, hogy három hónap múlva azt mondhatom: hogy az egri vereség egy „bajnoki győzelemmel felérő vereség” volt.

- Megtaláltátok az okot, ami „nem fizikai”?

- Remélhetőleg igen, és remélem, ez szombaton látszódni fog.

- Egészségileg mindenki rendbe jött?

- Mindenki, igen.

- Az első, kinti Dubrovnik-meccsből le tudtatok szűrni tapasztalatokat?

- Igen. Alapvetően nyilván ugyanaz a csapat, hasznos volt a kinti meccs tanulmányozása, de aa Honvéd-Dubrovniké is a Kőér utcából, mert láthattuk a Dubrovnikot idegenben játszani, ráadásul Magyarországon, magyar csapat ellen. Van egy előző heti Dubrovnik-Mladost meccsünk is, amit megnéztünk, ezekből tudunk kiindulni. Egyébként azt hiszem, hogy a két játékvezető miatt valószínűleg - bár ne legyen igazam, de van rá esély - itthon is Dubrovnikban fogjuk érezni magunkat... (Egy évvel ezelőttről nagyon rossz tapasztalataim vannak, konkrétan: elmentünk öt góllal, és esélytelen volt, hogy megőrizzünk akár hármat is belőle, mert addig kapták az előnyöket, amíg feljöttek.)

VARGA DÉNES:

- Az biztos, hogy sokkal specifikusabban készülünk, mint az Eger ellen. Úgy gondolom, hogy inkább lélektanilag számít ez a meccs, az, hogy győzzünk - mert ugyebár az a célunk, hogy győzzünk. Tudatos játékot várok a hétvégén, és színvonalas mérkőzésen győzelmet.



A Vasas-Jug Dubrovnik Euroliga csoportmérkőzés szombaton 18.30 órakor kezdődik a Komjádi uszodában és a Sport1 Televízió élőben közvetíti.



7 régi hozzászólás

Jug je prvak svijeta hozzászólása
2008.02.09. 01:26

Jug je prvak svijeta!

Sydney hozzászólása
Sydney5045
2008.02.08. 21:32

Most néztem meg a bajnoki döntő 4.meccsét és ezt javaslom a fiúknak is.Azt a győzni akarást és azt az önkívületi állapotot kellene újra "elővenni" a következő fontos meccseken,mert lehet,hogy ez adná meg azt a pluszt,ami a győzelemhez kell.Nagyon szeretném már a VASAS-t az EL-ban a legjobb 4 között látni.Ehhez kívánok sok erőt és kitartást holnapra és a Domino ellen!

Katka6 hozzászólása
Katka65044
2008.02.08. 17:28

HAJRÁ VASAS!!!!Veletek vagyunk!!!! Piros-kék szív győzelemre visz!!!!!

x hozzászólása
x5034
2008.02.07. 09:36

szia műkedvelő - jegyet helyben a meccs előtt lehet kapni.

műkedvelő hozzászólása
2008.02.07. 09:04

sziasztok! nem tudja valaki véletlenül hol lehet jegyet kapni elővételben ? köszi

KICSI ÉN! hozzászólása
2008.02.07. 09:02

HAJRÁ VASAS ÖRÖKKÉ!!!!!

szégyen... hozzászólása
2008.02.07. 08:32

...hogy ennyire nincsen sportdiplomáciánk. képtelenek vagyunk 8x-os olimpiai bajnok nemzetként hazai pályát teremteni sem a válogatottnak sem a klubboknak. szégyen, hogy nincsen legalább egy-két nyelveket beszélő, üzleti körökben és a diplomáciában is otthonosan mozgó volt vízilabdás aki ebben szerepet vállalna.